Home SPORTS NEWS Ντάικ: “Γηγενής δεν σημαίνει Άγγλος”

Ντάικ: “Γηγενής δεν σημαίνει Άγγλος”

gkrek


Ο πρόεδρος της αγγλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου καυτηρίασε την πρακτική των αγγλικών ομάδων να αγοράζουν τους γηγενείς παίκτες και να μην εμπιστεύονται τα ταλέντα τους.

Εναντίον της Τσέλσι καταφέρθηκε ο πρόεδρος της FA, Γκρεγκ Ντάικ, με αφορμή την προτίμηση της να αγοράζει τους “γηγενείς” ποδοσφαιριστές από το να τους αναδεικνύει. Ο επικεφαλής της αγγλικής ομοσπονδίας σχολίασε ότι η Τσέλσι διαθέτει την καλύτερη ακαδημία, αλλά έχει να προωθήσει ποδοσφαιριστή από τον Τζον Τέρι…

Ο Άγγλος παράγοντας χαρακτήρισε στην Sports Gazette ως ανησυχητικό το γεγονός ότι δεν καθιερώνονται οι εγχώριοι παίκτες, ενώ παρέθεσε ένα στατιστικό που ενισχύει τους ισχυρισμούς του.

“Ντόπιος ποδοσφαιριστής δεν σημαίνει απαραίτητα Άγγλος, γιατί και ο Σεσκ Φάμπρεγας θεωρείται ντόπιος” σχολίασε ο Ντάικ. Έπειτα, εξήγησε ότι ότι “οι ομάδες ξοδεύουν πολλά λεφτά για τις ακαδημίες τους και δεν έχουν την ανάλογη παραγωγή παικτών. Πηγαίνεις στην Τσέλσι, έχει την καλύτερη ομάδα Νέων στη χώρα και όμως, ο τελευταίος παίκτης που ανέδειξε ήταν ο Τζον Τέρι”.

Ακόμα, τόνισε: “Τα τμήματα των ακαδημιών στις ομάδες έχουν γεμίσει με αλλοδαπούς παίκτες, καθρεφτίζοντας την πρώτη ομάδα. Οι Άγγλοι παίκτες δεν είναι απλά απόντες στο top επίπεδο, αλλά δεν παίζουν καθόλου.

Υπάρχει ένα τρομακτικό στατιστικό που αναφέρει ότι το 70& των παιδιών που υπογράφουν προσχολικά συμβόλαια πριν τα 16 τους, έχουν τεθεί εκτός του παιχνιδιού όταν συμπληρώσουν 20 χρόνια”.

Για την κατανόηση του ζητήματος, η UEFA θεωρεί ως γηγενή έναν ποδοσφαιριστή ανεξαρτήτου εθνικότητας, ο οποίος θα συμπληρώσει τρία χρόνια στην ακαδημία μιας ομάδας πριν συμπληρώσει τα 21 του χρόνια. Σύμφωνα με τους κανονισμούς της FA, κάθε ομάδα υποχρεούται να έχει 8 γηγενείς από τους 25 του ρόστερ, ενώ ο Ντάικ επιθυμεί να τους αυξήσει στους 12 στις επόμενες σεζόν.

Πηγή: Sport24.gr