Home TOP NEWS Το ζήτημα είναι εκεί και υπαρκτό

Το ζήτημα είναι εκεί και υπαρκτό

omonoia-brondby-kazamias-kosmos (9)


Tο πιο κάτω ζήτημα είναι καιρό στο μυαλό μας και δεν ξέρουμε ποια είναι η κατάλληλη στιγμή να τοποθετηθούμε, αν υπάρχει τέτοια. Κάποτε πρέπει να συζητηθεί το θέμα από τη στιγμή που είναι εκεί και υπαρκτό και δεν θέλουμε να εθελοτυφλούμε.

Αρκετός κόσμος έχει την εντύπωση πως τα συνθήματα κατά της διοίκησης από τους οργανωμένους έχουν να κάνουν με το αγωνιστικό. Προφανώς και η πορεία της ομάδας επηρεάζει τα συναισθήματα των οπαδών αλλά όχι. Οι διαμαρτυρίες που βλέπουμε και ακούμε σε κάθε παιχνίδι και οι οποίες στο ΓΣΠ αποδοκιμάστηκαν από μερίδα της Δυτικής και της Ανατολικής, δεν έχουν να κάνουν με τόσο με το αγωνιστικό. Εξ’ όσων αντιλαμβανόμαστε, τα αιτήματα τους έχουν να κάνουν με τον τρόπο λειτουργίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ τα τελευταία χρόνια, κάτι που την οδήγησε στα δυσβάστακτα χρέη και στην απομάκρυνση από τους τίτλους.

Οι παραλήψεις στην οργάνωση του συλλόγου που φέρνουν λάθη, οι κακές σχέσεις της διοίκησης με τον κόσμο, το περιβόητο θέμα των μελών, είναι μερικά από τα επιχειρήματα που ακούμε συχνά. Χειρισμοί που εξέθεσαν το Σωματείο στα μάτια των φιλάθλων της, αλλά έπληξαν και το όνομα της ομάδας στο εξωτερικό. Φωτογραφίζεται συχνά ο πρόεδρος του Σωματείου και γίνεται δέκτης των διαμαρτυριών κυρίως για την σχέση του με την ΘΥΡΑ 9 που χρονολογείται τουλάχιστον 10 χρόνια πριν, και όχι για τη καμένη γη που παρέλαβε στην τελευταία εκλογική συνέλευση. Τονίζεται επίσης πως παρότι γνωρίζουμε τους υπεύθυνους για αυτήν δεν αποδόθηκαν ποτέ ευθύνες. Με λίγα λόγια οι οργανωμένοι υποστηρίζουν πως το Σωματείο θα έβγαινε πολύ πιο εύκολα από το αδιέξοδο αν γίνονταν οι απαραίτητες δομές που θα διασφαλίσουν το μέλλον της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Φωνάζουν πως οι επιλογή των διοικούντων σχετίζεται άμεσα με την κομματική τους ταυτότητα και όχι το κριτήριο των όσων μπορούν να προσφέρουν. Εκφράζουν επίσης την απογοήτευση τους γιατί θεωρούν πως παρουσιάζονται ως υπαίτιοι για τα προβλήματα του Σωματείου, μέσω ανακοινώσεων που δημοσιεύονται στην επίσημη ιστοσελίδα ή σε δηλώσεις που γίνονται στα μέσα σε ανύποπτο χρόνο.

Δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε το δικηγόρο των οργανωμένων, αλλά ούτε και της διοίκησης. Θέλουμε να καταγράψουμε τα δεδομένα και να καλέσουμε όλους τους εμπλεκόμενους να δουν το δάσος και όχι το δέντρο για να σώσουμε την ΟΜΟΝΟΙΑ από το μεγαλύτερο της εχθρό, την διχόνοια. Είμαστε βέβαιοι πως όπως καταγράψαμε πιο πάνω τις θέσεις των οργανωμένων (όπως τις αντιλαμβανόμαστε), μπορεί να απαντήσει και η διοίκηση τις δικές της θέσεις και θα ήταν καλό να ανοίξει διάλογος επικοδομητικός. Είναι μεγάλη ανάγκη για το Σωματείο να μπει σε σωστή τροχιά και να αφήσει πίσω τα λάθη του παρελθόντος που ταλαιπωρούν μέχρι και αυτή τη στιγμή που μιλάμε τα ταμεία και δυσχεράνουν κάθε προσπάθεια των μελών του Συμβουλίου για τις καθημερινές λειτουργίες του Σωματείου.

Καλούμε από την μια την διοίκηση να προσπαθήσει να δει πού η κριτική είναι ωφέλιμη και πού όχι. Καταλαβαίνουμε πως οποιοσδήποτε βάλλεται μπαίνει σε αμυντική στάση, όμως πρέπει να δούμε τι μπορεί να διορθωθεί. Το Δ.Σ να προσπαθήσει όσο βρίσκεται στο τιμόνι του Σωματείου να επουλώσει πληγές πριν την επόμενη εκλογική γενική συνέλευση και να ανοίξει διάλογο με τους διαφωνούντες. Εκείνη η συγκεκριμένη μερίδα του κόσμου να σταματήσει να βλέπει τη ΘΥΡΑ 9 ως εχθρό του Σωματείου και να της χρεώνει το βάρος της καταστροφής με γελοία επιχειρήματα που δεν έχουν βάση. Τέλος καλούμε τους οργανωμένους να εστιάσουν στα σημεία που θέλουν να ασκήσουν κριτική και να αποφύγουν αόριστα συνθήματα ή τοποθετήσεις που μπορούν να παρερμηνευθούν.Η παρερμηνεία τους έχει κάνει πολλές φορές τους οργανωμένους λανθασμένα στόχο με αποτέλεσμα να μην γίνεται συζήτηση επί της ουσίας. Να καταγράψουν σημεία που επιβάλλονται αλλαγές και σε αυτά να δουλέψουν και παράλληλα να διαχειριστούν το κόσμο της Βόρειας με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην δοθούν αφορμές να ξεφεύγει η συζήτηση από τα ουσιώδη. Η ΘΥΡΑ 9 είναι κομμάτι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, κομμάτι του κόσμου της και πρέπει να βρούμε ξανά τον τρόπο να γίνουμε όλοι ένα. Για το καλό και το συμφέρον της αγαπημένης μας ομάδας, για το παρών και το μέλλων της. Δεν είναι κακό να παραδεχθούμε όλοι πως έγιναν λάθη, είναι το πρώτο βήμα προς διόρθωση τους.