Home TOP NEWS Match Report: Το έσωσε στο “χίλια”

Match Report: Το έσωσε στο “χίλια”

ag20-omonoia-ermis (167)


Δεν απέδωσε τα αναμενόμενα η ΟΜΟΝΟΙΑ, αλλά πήρε το ζητούμενο που ήταν οι 3 βαθμοί. Το συγκρότημα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς με εξαίρεση το τελευταίο δεκάλεπτο, δεν είχε τη ζωντάνια και τη ταχύτητα που απαιτείται για να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Κάπου κοντά στο 80′ μίλησε το ένστικτο της επιβίωσης, οι ρυθμοί ανέβηκαν, και ήρθε η λύτρωση από ο Σέρινταν.

Α’ Ημίχρονο

Χωρίς πολλές φάσεις κύλησε στο πρώτο μέρος του αγώνα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ απείλησε ελάχιστα την εστία του Στυλιανού. Στο 6′ ο Σκέμπρι με τακουνάκι δοκίμασε να σκοράρει, όμως το πλασέ του πήγε άουτ. Η πιο καλή στιγμή για την ΟΜΟΝΟΙΑ ακολούθως ήρθε στο 34ο με το Ρουσιά να πιάνει όμορφη κεφαλιά σε μπαλιά του Καρλίτος, αλλά η μπάλα πήγε πάνω από τα δοκάρια. Στο 38′ ο Σκαπούλης σε ένα από τα λάθη του, σταμάτησε τον αγώνα για τραυματισμό παίκτη του Ερμή και έκοψε αντεπίθεση της ομάδας της Αραδίππου. Άλλο ένα λάθος των ρεφς ήρθε στο 46′ με το βοηθό να σηκώνει τη σημαία στο γκολ του Σκέμπρι. Η επαναληπτική προβολή έδειξε πως ο Μαλτέζος ήταν στην ευθεία με το Ράμος στην περιοχή.

Β’ Ημίχρονο

Παρόμοια εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο με τον Ερμή να αμύνεται μαζικά και την ΟΜΟΝΟΙΑ να μην έχει την απαραίτητη ζωντάνια για να φτιάξει πολλές ευκαιρίες. Μπόλικα γεμίσματα, μπόλικες πλαγιοκοπήσεις, αλλά κλασσικές ευκαιρίες πολύ λίγες.

Στο 75′ ο Ασσίς έκανε καλή ενέργεια, διπλό σουτ που αποκρούστηκε από αμυντικούς και στο τέλος έπεσε στο έδαφος με το ρεφ να θεωρεί πως δεν υπήρχε οτιδήποτε. Στο 82′ η ΟΜΟΝΟΙΑ έχασε τη μεγαλύτερη της ευκαιρία. Μετά από σέντρα η μπάλα έφτασε στο Ρούνιε που μέσα από τη μικρή περιοχή, σημάδεψε το δοκάρι αντί τα δίκτυα. Στο 86′ νέα ευκαιρία για την ΟΜΟΝΟΙΑ με σουτ του Ασσίς να περνάει άουτ. Στο 87΄ ο Ζίγκι έκανε γύρισμα ο Σκέμπρι μπήκε στη πορεία της μπάλας και ο Φραγκέσκου που ο μάρκαρε λίγο έλειψε να πετύχει αυτογκόλ.

Τελικά η λύτρωση ήρθε από τα 11 βήματα. Ο Μπαντιμπάγκα έκανε εξαιρετική ενέργεια και ανατράπηκε καθαρά από τον Ουλίσε. Ο Σκαπούλης έδειξε την άσπρη βούλα και έδωσε στον αμυντικό του Ερμή δεύτερη κίτρινη. Εκτελεστής ο Κίλιαν Σέρινταν και η καρδιές μας επέστρεψαν στο τόπο τους.

Συμπερασματικά

Μόνο το αποτέλεσμα. Μόνο αυτό μπορεί να κρατήσει η ΟΜΟΝΟΙΑ, που εκεί που πήγε το ματς μας κάνει και με το παραπάνω. Η ομάδα μας δεν συνέχισε την ανοδική πορεία όσον αφορά τις εμφανίσεις, όμως πήρε το ζητούμενο που ήταν το τρίποντο. Ένα τρίποντο που ανεβάζει την ομάδα μας στη 4η θέση με ένα καμπανάκι: ότι τέτοιες εμφανίσεις απαγορεύονται και μπορούν να στοιχίσουν. Παίξαμε με τη φωτιά, δεν το πληρώσαμε, δουλειά και συνεχίζουμε.