Home TOP NEWS “Να κατακτήσουμε το Κύπελλο και να τερματίσουμε τουλάχιστον στην 3η θέση”

“Να κατακτήσουμε το Κύπελλο και να τερματίσουμε τουλάχιστον στην 3η θέση”

Ο Κριστόφ Βαζέχα όπως σας είχαμε ενημερώσει, βοηθάει την αποστολή της Ρουχ Χόρζουβ στις πρώτες τους ώρες στο νησί μας. Ο Πολωνός τεχνικός βρέθηκε στην προπόνηση της Πολωνικής ομάδας στα βοηθητικά του ΓΣΠ και μίλησε στο κρατικό TVP καθώς και σε άλλα μέσα που ακολούθησαν την ομάδα στην Κύπρο.


Ένας οπαδός του Αποέλ ήταν ο οδηγός που μας έφερε εδώ. Μας είπε πως ήσουν ένας εξαιρετικός παίκτης και ότι υπάρχει μεγάλος σεβασμός προς το πρόσωπο σου:
– Είναι ωραίο να ακούς θετικά σχόλια ακόμα και από τους αιώνιους αντιπάλους σου. Γνωρίζετε υπάρχει μεγάλη έχθρα όπως με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Εδώ στην Κύπρο ζούνε για μπάλα. Ο κόσμος στο δρόμο με αναγνωρίζει, όμως δεν υπάρχει αυτή η “Βαζεχομάνια” της Ελλάδας. Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι μια ομάδα που έχει υψηλούς στόχους. Μου θυμίζει πολύ τον Παναθηναϊκό και λόγω ιστορίας.

Πως λειτουργούν τα πράγματα στην Κύπρο; Υπάρχει ιδιοκτήτης, ανήκει η ομάδα σε κάποιο χορηγό;
– Είμαστε εδώ μόλις δύο μήνες. Εξ όσων γνωρίζω υπάρχει πρόεδρος και άτομα που διοικούν. Υπάρχει επίσης μεγάλη βοήθεια από τον κόσμο της ομάδας. Ειδικά όταν η ομάδα αντιμετώπισε οικονομικές δυσκολίες όταν η προηγούμενη διοίκηση έκανε κακά συμβόλαια που δεν μπορούσε να πληρώσει ο σύλλογος. Τώρα τα συμβόλαια δεν ξεπερνάνε τις €10,000 το μήνα.

Είσαι βοηθός του Βλάνταν Μιλόγεβιτς:
– Στο παρελθόν ήμασταν συμπαίκτες για μία τριετία στον Παναθηναϊκό, αργότερα παρακολουθήσαμε μαζί μαθήματα προπονητικής, παίρνοντας το UEFA Pro. Γνωριζόμαστε πολύ καλά και εν τέλει δουλεύουμε μαζί.

Υπάρχει μεγάλη διαφορά από το να δουλεύεις στην Ελλάδα;
– Όχι, διότι και η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι μεγάλη ομάδα όπως τον Παναθηναϊκό. Υπάρχει μεγάλη ιστορία, άρα δεν βλέπω μεγάλες διαφορές.

Οι Κύπριοι σου μιλάνε Ελληνικά;
– Με τα Ελληνικά είναι μία χαρά, όμως υπάρχει και η Κυπριακή διάλεκτος που δύσκολα καταλαβαίνεις. Είναι το ίδιο με τοπική διάλεκτο στην Πολωνία. Γενικά όμως δεν έχω κάποιο πρόβλημα με την επικοινωνία. Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω γνωρίζει ακόμα την Κύπρο. Στην αρχή βλέπαμε βίντεο με αγώνες της ομάδας και μετά ξενοδοχείο και προπονητικό κέντρο. Οι Κύπριοι δεν διαφέρουν πολύ από τους Έλληνες. Ίσως να είναι πιο ήρεμοι ως ανθρώποι. Είναι μόλις 800.000 ο πληθυσμός.

Θα σκεφτόσουν να μετακομίσεις για πάντα στην Κύπρο;
– Να πω, ότι το συμβόλαιο μας είναι μέχρι τον Μάιο. Μετά θα αποφασιστεί εάν θα παραμείνουμε στην ομάδα. Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος στο ποδόσφαιρο.

Ποιοι οι στόχοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ φέτος;
– Αυτή τη στιγμή είμαστε 9 βαθμούς μακριά από την πρώτη θέση και είμαστε και στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Θέλουμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο και να τερματίσουμε τουλάχιστον στην 3η θέση, για να παίξουμε στο Γιουρόπα Λιγκ.

Στο παρελθόν ήσουν πρώτος προπονητής, ενώ τώρα είναι βοηθός. Δεν σε πληγώνει αυτό;
– Το έκανα αυτό διότι γνωρίζει πολύ καλά τον Βλάνταν. Εάν ήταν άλλος προπονητής, το πιο πιθανόν να έλεγα όχι.

Παρά τις πολλές υποχρεώσεις, κατάφερες να βοηθήσεις την Ρουχ με την προσαρμοργή της ομάδας στην Κύπρο:
– Το ίδιο έκανα και στην Ελλάδα. Είναι καλό που υπάρχει ένα άτομο εδώ για να βοηθήσει.