Home TOP NEWS Μια πικρή γεύση και ένα αδιάφορο πέρασμα

Μια πικρή γεύση και ένα αδιάφορο πέρασμα

pegeia-omonoia (1)


Προϊστορία ανάμεσα στην ομάδα μας και την Πάφος FC στο Κύπελλο δεν υπάρχει, αφού μόλις πέρσι ιδρύθηκε (μέσα από συγχώνευση ομάδων) το σωματείο. Με αντίπαλο όμως άλλες ομάδες που εδρεύουν στην Πάφο, η ΟΜΟΝΟΙΑ έπαιξε δύο φορές τα τελευταία χρόνια. Τις περιόδους 2008-09 και 2010-11 πήγε στην Πάφο η ομάδα μας, επιστρέφοντας με μια βαριά ήττα-αποκλεισμό και μια γλυκιά ισοπαλία που έφερε πρόκριση, αντίστοιχα. Ψάχνοντας περισσότερο, στις προηγούμενες δεκαετίες, βρήκαμε ακόμη 5 κληρώσεις κόντρα σε ομάδες της Πάφου.

Ένα στοιχείο που αξίζει να αναφέρουμε, πριν περάσουμε σε μια πιο εκτενή αναφορά στις μονομαχίες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κόντρα σε ομάδες από την Πάφο, είναι πως πέντε φορές μετά από πρόκριση επί Παφίτικης ομάδας, η ΟΜΟΝΟΙΑ κατέκτησε τον τίτλο.

Την περίοδο 1977-78 η ΟΜΟΝΟΙΑ έπαιξε στο β’ γύρο του Κυπέλλου κόντρα στον ΑΠΟΠ Πάφου, παίρνοντας την πρόκριση με 0-2. Δύο χρονιές αργότερα, την περίοδο 1979-80, η ομάδα μας συνάντησε στα προημιτελικά τον Ευαγόρα Πάφου, επικρατώντας με 3-0 και στη συνέχεια κατέκτησε το 4ο τρόπαιο στην ιστορία της. Επίσης στα προημιτελικά, το 1982-83, η ΟΜΟΝΟΙΑ πριν σηκώσει τον τίτλο είχε αποκλείσει τον ΑΠΟΠ με άνετη νίκη 8-1. Την πρόκριση στον τελικό της περιόδου 1987-88 εις βάρος του ΑΠΟΠ πήρε η ΟΜΟΝΟΙΑ. Η ομάδα μας, που στη συνέχεια κατέκτησε το Κύπελλο, πέρασε με συνολικό σκορ 2-1, μετά από μια νίκη και μια ήττα. Την αγωνιστική περίοδο 1990-91 η ΟΜΟΝΟΙΑ αντιμετώπισε στα προημιτελικά τον Ακρίτα Χλώρακας και με δύο νίκες, 2-0 και 3-0, πήρε την πρόκριση και στη συνέχεια κατέκτησε τον τίτλο.

Μια πολύ άσχημη ανάμνηση προέκυψε από το ταξίδι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ το 2009, αφού οι πράσινοι επέστρεψαν με ταπεινωτικό αποκλεισμό από την μετέπειτα τροπαιούχο ομάδα του ΑΠΟΠ Κινύρας Πέγειας. Εντελώς διαφορετική ήταν η επίσκεψη το 2011, όπου η ΟΜΟΝΟΙΑ με 6άρα στον πρώτο αγώνα είχε κλειδώσει την πρόκριση κόντρα στον Ατρόμητο. Στο παιχνίδι της Γεροσκήπου οι πράσινοι φάνηκαν αδιάφοροι και έμειναν στην ισοπαλία. Η χρονιά ολοκληρώθηκε με την ομάδα μας να σηκώνει το τρόπαιο!

2008-09 ΟΜΟΝΟΙΑ-ΑΠΟΠ Κινύρας Πέγειας

Για τα προημιτελικά του Κυπέλλου, στον πρώτο αγώνα, η ομάδα μας υποδέχτηκε στο ΓΣΠ τον ΑΠΟΠ, με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται χωρίς τέρματα.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε αγωνιστεί με τους: Γιωργαλλίδη, Πάντιτς, Χαραλάμπους, Πλετς, Αλαμπί, Καϊάφα (77′ Γραμμόζη), Κασέκε, Ντούρο, Χριστοφή (84′ Τζόκιτς), Καφού, Αγκίρε (66′ Βέντζελ).

Στον επαναληπτικό, που διεξήχθη στο Δημοτικό στάδιο Πέγειας, η ομάδα μας γνώρισε ταπεινωτικό αποκλεισμό. Όλα θα μπορούσαν να πάνε αλλιώς, εάν στη φάση του 24ου λεπτού ο Ντούρο ευστοχούσε στο κτύπημα πέναλτι. Όχι μόνο δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα από τα 11 βήματα ο ποδοσφαιριστής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, αλλά λίγα δευτερόλεπτα αργότερα οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Βασκονσέλος. Ακολούθησαν ακόμη δύο γκολ για τον ΑΠΟΠ, με τον Ράνεμ στο 49′ και τον Μπεντζελούν στο 66′, για το τελικό 3-0.

Για την ΟΜΟΝΟΙΑ είχαν παίξει οι: Γιωργαλλίδης, Πάντιτς (61′ Χριστοφή), Ντικουμάνα, Αλαμπί, Πλετς, Ζλόγκαρ, Γραμμόζης (46′ Καϊάφας), Ντούρο (54′ Κωνσταντίνου), Αλωνεύτης, Οκκάς, Καφού.

2010-11 ΟΜΟΝΟΙΑ-Ατρόμητος Γεροσκήπου

Με 6άρα στον πρώτο αγώνα, στο ΓΣΠ, η ΟΜΟΝΟΙΑ κλείδωσε ουσιαστικά την πρόκριση της στα προημιτελικά. Άργησε να ανοίξει το σκορ η ομάδα μας, το 1-0 έγινε στο 39ο λεπτό, αλλά όταν το έκανε όλα έγιναν ευκολότερο, επικρατώντας τελικά με 6-0. Σκόρερ κατά σειρά στο παιχνίδια ήταν οι Ρενχίφο, Λεάντρο, Ρουέδα, Αλωνεύτης, Αλαμπί και πάλι Αλωνεύτης.

Στην αναμέτρηση είχαν αγωνιστεί οι: Γέβριτς, Χαραλάμπους, Αλαμπί, Παναγή, Ντάβιντσον, Γραμμόζης, Λεάντρο (79′ Χρ. Χαραλάμπους), Ρουέδα, Κύπρου (63′ Κωνσταντίνου), Αβραάμ (69′ Αλωνεύτης), Ρενχίφο.

Δυνατά μπήκε η ΟΜΟΝΟΙΑ στον επαναληπτικό, που διεξήχθη στο Δημοτικό στάδιο Γεροσκήπου, και με γκολ των Κασέκε στο 21′ και Εφραίμ στο 26′ πήρε γερό προβάδισμα. Η αδιαφορία όμως στη συνέχεια έφερε την ισοφάριση. Οι γηπεδούχοι μείωσαν αρχικά με τον Χατζηβασίλη στο 34′ και σημείωσαν το τελικό 2-2 στο 72′ με γκολ του Περικλέους.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ αγωνίστηκε με τους: Γέβριτς, Χαραλάμπους, Αλαμπί, Εσπασαντίν, Κύπρου, Κασέκε (61′ Αγκουιάρ), Ρουέδα, Εφραίμ (46′ Ρενχίφο), Παναγή, Ντάβιντσον, Λούα Λούα (83′ Βέντσελ).