Home SPORTS NEWS Παραβίασε το πρωτόκολλο της UEFA η εθνική Γερμανίας

Παραβίασε το πρωτόκολλο της UEFA η εθνική Γερμανίας

ger


Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Γερμανίας ανακοίνωσε τα τελευταία φιλικά προετοιμασίας ενόψει Euro2016, με Σλοβακία και Ουγγαρία, αντιβαίνοντας στους κανονισμούς της UEFA.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που εξέδωσε η DFB (ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Γερμανίας), η εθνική ομάδα της χώρας θα αντιμετωπίσει την αντίστοιχη της Σλοβακίας στο Άουγκσμπουργκ στις 29 Μαΐου και την αντίστοιχη της Ουγγαρίας στο Γκελζερκίρχεν στις 4 Ιουνίου.

Ωστόσο, είναι αδύνατον να πραγματοποιηθούν και οι δύο φιλικές αναμετρήσεις προετοιμασίας ενόψει της τελικής φάσης του Euro 2016. Κι αυτό, λόγω αντιπάλων.

Η νομοθεσία της UEFA, σύμφωνα με το άρθρο 21.05, υποδεικνύει ότι “κάθε ομάδα που συμμετέχει στην τελική φάση του Euro 2016, συμπεριλαμβανόμενης της Γαλλίας, μπορεί να παίξει μόνο ένα φιλικό προετοιμασίας με ομάδα που κι αυτή συμμετέχει στην τελική φάση του Euro 2016, με την προϋπόθεση να μην είναι στο ίδιο γκρουπ”.

Τόσο η εθνική Σλοβακίας, όσο κι αυτή της Ουγγαρίας συμμετέχουν στην τελική φάση του Euro 2016, οπότε οι Γερμανοί θα πρέπει να βρουν άλλον αντίπαλο, στη συγκεκριμένη περίπτωση και να ακυρώσουν ένα από τα δύο φιλικά.

Πηγή: Sport24.gr