Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Αναγνώστης: “Ο νούρος του σκύλου… δεν ισιωνει”

Αναγνώστης: “Ο νούρος του σκύλου… δεν ισιωνει”

opinions-2015a


Αγαπητοί φίλοι Ομονοιάτες/τισσες

Θέλω να μεταφέρω και εγώ την άποψη μου για τα τελευταία γεγονότα που διαδραματίζονται στην ομάδα μας. Καταρχάς είναι από όλους παραδεκτό ότι ο φίλαθλος κόσμος αυτής της μεγάλης ιδέας είναι φαινόμενο. Έχει βγάλει την ομάδα μας απο πολύ δύσκολες θέσεις, έχει κρατήσει ζωντανή αυτή την ιδέα και προσπάθησε με κάθε τρόπο να σώσει και να βοηθήσει ώστε να ορθοποδήσει ξανά η αγαπούλλα του. Ο κόσμος αγκάλιασε πολλές προσπαθείς από άκρη σε άκρη σε ολόκληρη την Κύπρο, είδε ξανά φως στο τούνελ.

Με την εκλογή της Διοίκησης Δώρου Σεραφείμ, οι “κύριοι” της διοίκησης έχουν καταφέρει να κάνουν το κόσμο να κουραστεί, να μην έχει καθόλου όρεξη να πάει γήπεδο αλλά ούτε καν να δει αυτή την ομάδα. Σχεδόν 2 χρόνια μετά την εκλογή τους έχουν αλλάξει το DNA της ομάδας, σε μιαν ομάδα των Loosers ( των χαμένων), οι οποίοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι φυσιολογικό αυτό που γίνεται και κυρίως στόχος είναι η οικονομική εξυγίανση..

Αρχίζοντας από τα Budgets των ομάδων, η ομάδα μας έχει ένα προϋπολογισμό αξιοπρεπές που έχουν και άλλες ομάδες όπως η ανόρθωση, η αεκ και ο απόλλων. Τα λάθη στον προγραμματισμό είναι εμφανές και για αυτές φέρεται ευθύνες, όχι γιατί δεν κάνατε τις σωστές επιλογές ( όπως ήταν φυσικά αναμενόμενο) αλλά επειδή φερθήκατε ερασιτεχνικά και με μυαλά απαρχαιωμένα. Που είναι οι επαγγελματίες άνθρωποι, υπεύθυνοι για την αξιολόγηση του ρόστερ? Οι σκάουτερ που να κάνουν πραγματική έρευνα και να μην συνεργάζονται με 1-2 γραφεία συγκεκριμένων μάνατζερ? Το μάρκετινγκ που εκτός απο να βγάζει προιόντα, δεν έχει καταφέρει με έξυπνους τρόπους να πλασάρει τα προιόντα της ομάδας και να επωφεληθεί απο κέρδη και χορηγίες?

Απουσιάζουν πολλοί τομείς και απέχεται πάρα πολύ από τον επαγγελματισμό! Τι φταίει ο κόσμος να βλέπει καταστάσεις τύπου Πέρεζ?? ( που βλέπουμε κάθε χρόνο?) Ή ξεχάσατε και την περίπτωση Καμπράλ, μεταγγραφή τελευταίας στιγμής χωρίς να πάρει λεπτά ούτε απο τον προηγούμενο αλλά ούτε και απο τον νυν προπονητή μας.. Τι προσέξατε σε αυτόν?

Επίσης έχετε καταφέρει να διώξετε τον κόσμο από τα γήπεδα.. Ομάδα χωρίς πάθος, χωρίς γνώση των ποδοσφαιριστών για ποια φανέλα φορούν. Έχετε αφήσει τα εισητήρια διαρκείας σε ιδιαίτερα ψηλές τιμές, βάζετε συνεχώς το εισητήρίο στα 15 ευρώ με όλες τις ομάδες ( ακόμα και αγιά ναπες, εθνικούς, δόξες κλπ) και ως δια μαγείας εξαφανίζονται και τα μαθητικά με 5-6 χιλιάδες κόσμο..(!) Ταλαιπωρείται τον κόσμο στις εισόδους του σταδίου ανοίγοντας μόνο μια είσοδο στις πόρτες του σταδίου.

Τα 2 μεγαλύτερα λάθοι κατ’ μέναν όμως ήταν:

1) Η αποχή σας ( αποδοχή) στις εκλογές τις ΚΟΠ, του γνωστού αποελίστα και μέτοχου του αποέλ κώστα κουτσοκούμνη. Ο κόσμος εδώ και πάρα πολλά χρόνια φωνάζει, δεν αντέχει πλέον αυτή την κατάσταση, έχουν φέρει καταστάσεις φίμωσης στο κυπριακό ποδόσφαιρο με αμέτρητες τιμωρίες (οι περισσότερες αδικαιολόγητα), τιμωρίες για τοποθετήσεις και ανακοινώσεις που δεν τους αρέσουν και δεν τις γουστάρουν. Έχουμε κουραστεί να ακούμε τις παράλογες αποφάσεις τις δικαστικής επιτροπής της ΚΟΠ και τώρα του κ.Βρυωνίδη που κάμνει κυριολεκτικά ότι θέλει και όπως γουστάρει αυτός και η ομάδα του.

2) Έχετε διχάσει όπως και στο παρελθόν το ΛΑΟ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Όλοι είμαστε έναν κύριοι… Η Θυρα 9 είναι ένα ιστορικό κομμάτι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και εσείς απο την αρχή κάνατε ειρωνικές και απαξιωτικές δηλωσείς για αυτήν. Έχετε φτάσει σε σημείο να απαγορεύσετε την είσοδο σε ορισμένα άτομα! Τι προσπαθείτε να κάνετε? Νε βάζετε μέσα μόνο αουτούς που σας επικροτούν και σσιωπούν? Όχι κύριοι, ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στην πλειοψηφία του σας έχει συγχαθεί!! Σκεφτείτε σε τι σημείο τον έχετε φέρει! Τα Συ.Φι., η Θύρα και όλα τα άλλα οργανωμένα σύνολα αλλα και τον απλό κόσμος της Ομόνοιας να τον σέβεστε… ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΟΝΟΙΑ . Αυτούς ( ΕΠΡΕΠΕ) να εκπροσωπείται.. Αλλά αυτό σας λέμε ΟΛΟΙ, δεν μας εκφράζεται ούτε στο ελάχιστο.

Μακάρι η ομάδα να καταφέρει να ξεφύγει γρήγορα από αυτό το μοντέλο διοίκησης, μέσα από τις εκλογές του Μάη οι Ομονοιάτες να ψηφίσουν για το καλό ΟΛΩΝ μας και να αφήσουν έξω όλες τις εξωτερικές παρεμβάσεις που επηρεάζουν το οικοδόμημα της ομάδας. Η ΑΛΛΑΓΗ είναι πέρα για πέρα Αναγκαία..

Υ.Γ. Εμφανίσεις όπως την τελευταία με το αποέλ μακάρι να μην αξιωθούμε να δούμε ξανά, όχι τόσο για την ήττα, αλλά για την απάθεια όλων που ήταν στο γήπεδο αλλά και τα κατεβασμένα τους παντελόνια.

Δημήτρης Ε