Home TOP NEWS Match Report: Επέστρεψε στις νίκες

Match Report: Επέστρεψε στις νίκες

ag24-omonoia-aris (98)


Δίκαιη νίκη για την ΟΜΟΝΟΙΑ, με μεγάλο πρωταγωνιστή το Νούνο Ασσίς. Η ομάδα μας έλεγξε από νωρίς το παιχνίδι απέναντι σε ένα Άρη που δεν κατάφερε σε καμία στιγμή να αποδείξει πως έχει απαιτήσεις και με δυο γκολ πριν το ημίχρονο φάνηκε να κλειδώνει το ματς. Στο δεύτερο αρκέστηκε να διαχειριστεί το υπέρ της αποτέλεσμα, το έκανε με σχετική άνεση ως ένα σημείο, στο τελευταίο τέταρτο όμως ένα αστείο γκολ έφερε γκολ για τον Άρη.

Α’ ημίχρονο

Τα πρώτα λεπτά, όπως ήταν αναμενόμενο το ενδιαφέρον μοιράστηκε μεταξύ του αγώνα και του συλλαλητηρίου της ΘΥΡΑΣ 9. Υπό τους ήχους συνθημάτων όπως “Άντε παραίτα Σεραφείμ” και “Λευτεριά στην ΟΜΟΝΟΙΑ” και παράλληλα αποδοκιμασιών από τη Δυτική προς αυτά, η ομάδα μας μπήκε πιο δυνατά στο γήπεδο.

Η πρώτη καλή ευκαιρία στο παιχνίδι ήρθε στο 8′ με κεφαλιά του Όρσουλιτς που πέρασε λίγο έξω. Τέσσερα λεπτά μετά ήταν σειρά του Ασσίς να πατήσει κουτί, με το σουτ του να κοντράρει και να πάει λίγο έξω. Οι μεγαλύτερες φάση μέχρι το μισάωρο πάντως, ήρθαν προς το τέλος του. Στο 27′ ο Ασσίς έδωσε εξαιρετική κάθετη στο Σέρινταν, ο Ιρλανδός πέρασε και τον Νουρεντινόσκι, πλάσαρε όμως στο δοκάρι. Ότι δεν κατάφερε ο Σέρινταν, το πέτυχε ο Ασσίς ένα λεπτό μετά. Ο Ράμος έκανε εξαιρετική σέντρα στη καρδιά της άμυνας και ο Πορτογάλος με κεφαλιά ψαράκι έκανε το 1-0.

Από το σημείο αυτό και μετά, η ΟΜΟΝΟΙΑ έριξε στροφές και προσπάθησε να διαχειριστεί το υπέρ της σκορ. Αποτέλεσμα τούτου, ήταν για ένα χρονικό διάστημα να μην δημιουργηθούν ευκαιρίες. Η τελευταία του ημιχρόνου όμως ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη για την ομάδα μας. Ο Ασσίς κατέβασε τη μπάλα μετά από κεφαλιά του Σέρινταν, ντρίπλαρε δυο αντιπάλους και πλάσαρε εύστοχα το Νουρεντινόσκι κάνοντας το 2-0. Αυτό ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Β’ ημίχρονο

Το δεύτερο γκολ λίγο πριν το τέλος του α’ ημιχρόνου, έριξε για τα καλά το διακόπτη του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα η εικόνα του ματς στο β’ να είναι μάλλον φτωχή. Μέχρι το 65ο λεπτό δεν είδαμε πραγματικά τίποτα. Κάπου εκεί ένα καλό σουτ του Οικονομίδη, έφυγε μόλις άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σέρινταν έκανε πολύ όμορφη ενέργεια και προσπάθησε με λόμπα να “κρεμάσει” το Νουρεντινόσκι, με το Σκοπιανό να μην αιφνιδιάζεται και να αποκρούει.

Και ενώ η ΟΜΟΝΟΙΑ έλεγχε το παιχνίδι με άνεση, όπως συνηθίζει έκανε γκολ δώρο στον Άρη για να κάνει το παιχνίδι διεκδικίσιμο. Σε σέντρα του Μαραγκουδάκη, Ρομαρίκ και Όρσουλιτς μπερδεύτηκαν, έστρωσαν τη μπάλα στο Ράνο που από κοντά νίκησε το Παναγή κάνοντας το 2-1. Η ΟΜΟΝΟΙΑ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, όμως η συρτή μπαλιά του Κιρμ ένα λεπτό μετά δεν βρήκε αποδέκτη. Στο 85′ έχασε ακόμα πιο μεγάλη φάση με σουτ του Φλορέσκου που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Νουρεντινόσκι.

Στο 88′ ο Πρεντέσκου βρέθηκε σε πολύ καλό σημείο και με σουτ απείλησε την εστία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ο Παναγή ήταν έτοιμος, η μπάλα πήγε κοντά του και δεν ανησύχησε ιδιαίτερα. Στο επόμενο λεπτό η ΟΜΟΝΟΙΑ απάντησε με τον Σέρινταν, με το σουτ του Ιρλανδού να περνάει άουτ. Ίδια κατάληξη είχε και ένα σουτ του Όρσουλιτς στο 90′. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του ματς.

Συμπερασματικά

Τι χρειαζόταν αυτό το καρδιογράφημα από το 75′ και μετά, μόνο ο Θεός και οι παίκτες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ξέρουν. Η ομάδα μας έπαιζε μόνη της μέχρι εκείνο το σημείο και ξαφνικά αποφάσισε να κάνει το ματς ντέρμπι. Στο τέλος πήρε δίκαια το τρίποντο, όμως με την επιπολαιότητα της απέδειξε για άλλη μια φορά γιατί δεν μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω. Τρεις πόντοι, πάμε παρακάτω.