Home SPORTS NEWS Η Λιλ “μάτωσε” τη Λιόν, γλίτωσε στο 94′ η Μαρσέιγ

Η Λιλ “μάτωσε” τη Λιόν, γλίτωσε στο 94′ η Μαρσέιγ

lille


Η Λιλ πήρε σπουδαία νίκη με 1-0 επί της Λιόν υπό το βλέμμα του πρώην προπονητή της, Ρουντί Γκαρσιά, που βρέθηκε στις εξέδρες και άφησε τους “γκον” εκτός θέσεων Champions League και με μία χαμένη ευκαιρία να ανέβουν μερικές θέσεις ακόμα. Οι “λιλουά” ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ο οποίος δεν είχε πολλές ευκαιρίες. Σε μία εξ αυτών, πάντως, ο Σοφιάν Μπουφάλ κατάφερε να χριστεί σκόρερ και να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του Φρεντερίκ Αντονετί.

Οι “γκον” πλήρωναν την απουσία των Κορεντέν Τολισό και Μαξίμ Γκοναλόν, αφού οι Ζορντάν Φερί και Κλεμάν Γκρενιέ έχασαν τη μάχη του κέντρου. Στο 60ό λεπτό, ο Κριστόφ Ζαγέ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και το έργο της ανατροπής εξελίχθηκε σε “Γολγοθά”. Η είσοδος των Σέρχι Νταρντέρ και Γκαετάν Περέν δεν βοήθησαν και 88′ ήρθε το πρόωρο τέλος. Ο Γκρενιέ έδωσε αγκωνιά στον Φλοράν Μπαλμόν σε διεκδίκηση της μπάλας στον αέρα, τον άφησε αιμόφυρτο εκτός αγωνιστικού χώρου και αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας τη Λιόν με εννέα παίκτες.

Το γκολ του Μιτσί Μπατσουαγί με το τελευταίο άγγιγμα της μπάλας στο παιχνίδι έσωσε έναν βαθμό για τη Μαρσέιγ, αλλά δύσκολα σώνει και τη χρονιά των Μασσαλών. Το 1-1 με τη Σεντ Ετιέν στο “Βελοντρόμ” διατηρεί την ομάδα του Μίτσελ χαμηλά στη βαθμολογία και την απομακρύνει από το όνειρο του Champions League. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά ήταν σπάταλοι με τις ευκαιρίες τους και λίγο έλειψε να το πληρώσουν. Ρολάντο και Ζορζ Ενκουντού έχασαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες στο 1ο μέρος και όταν ο Νικολά Ενκουλού αποβλήθηκε στο 60ό λεπτό, όλα έδειχναν να χάνονται. Το γκολ στοπ 85′ του Κέβιν Μονέ Πακέ, της αλλαγής του Κριστόφ Γκαλτιέ, έμοιαζε να καταδικάζει τη Μαρσέιγ και ακόμα και οι φίλαθλοί της άρχισαν να αποδοκιμάζουν από τις εξέδρες. Ο MVP της σεζόν, όμως, σκόραρε για 13η φορά στο πρωτάθλημα και διέσωσε έναν βαθμό.  

Πηγή: Contra.gr