Home SPORTS NEWS Έρικσον: «Η Κίνα θα διεκδικεί το Μουντιάλ σε 15 χρόνια»

Έρικσον: «Η Κίνα θα διεκδικεί το Μουντιάλ σε 15 χρόνια»

eri


Η ποδοσφαιρική βιομηχανία της Κίνας αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς, με τον προπονητή της Σανγκάι SIPG, Σβεν Γκόραν Έρισκσον να τονίζει πως οι Ασιάτες θα είναι σε θέση να διεκδικήσουν ακόμα και το Παγκόσμιο Κύπελλο μέσα στα επόμενα χρόνια.

Ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Σι Τζίνπινγκ, έχει θέσει ως στόχο όχι μόνο την πρόκριση της Εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ, αλλά και την κατάκτηση της διοργάνωσης στο μέλλον, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η δημιουργία 20.000 ακαδημιών ποδοσφαίρου στη χώρα μέχρι το 2017 και το εγχώριο πρωτάθλημα ανεβαίνει διαρκώς επίπεδα, προσελκύοντας μεγάλα ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

«Πιστεύω πως μέσα στην επόμενη 15ετία η Κίνα θα διεκδικεί την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ήμουν στην Ιταλία στις αρχές της δεκαετίας του 90, όταν όλοι ήθελαν να αγωνιστούν στην Serie Α επειδή οι ομάδες είχαν πολλά χρήματα, όπως έζησα και την δεκαετία του 2000 στην Αγγλία, όταν όλοι οι παίκτες άρχισαν να την θεωρούν τον ιδανικό προορισμό για την καριέρα τους. Πλέον όλοι θέλουν να έρθουν στην Κίνα. Αυτή είναι η νέα πραγματικότητα. Η Κίνα έχει ένα λαμπρό μέλλον μπροστά της. Είμαι σίγουρος γι’ αυτό…», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Σουηδού τεχνικού.

Πηγή: Gazzetta.gr