Home DON'T MISS Άρσεναλ και Τότεναμ έκαναν δώρο στη Λέστερ

Άρσεναλ και Τότεναμ έκαναν δώρο στη Λέστερ

sanchez


Το ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου προσέφερε πάντα συγκινήσεις, αλλά ειδικά την εφετινή σεζόν, ένεκα και της θέσης των δύο ομάδων, το ενδιαφέρον είχε… εκτιναχθεί στα ύψη. Η Τότεναμ μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και είχε τρεις καλές στιγμές με τον Χάρι Κέιν, αλλά τα σουτ του Άγγλου φορ δεν είχαν ευτυχή κατάληξη. Η Άρσεναλ αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας, εξαιτίας του ασφυκτικού πρέσινγκ των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα να μην απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Ούγκο Γιορίς. Ενώ όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πάνε ισόπαλες στα αποδυτήρια, κόντρα στη ροή του αγώνα, οι “κανονιέρηδες” πήραν το προβάδισμα με τρομερό τακουνάκι του Άαρον Ράμσεϊ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου τα δεδομένα του παιχνιδιού άλλαξαν, καθώς ο Φρανσίς Κοκλέν αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω στον Κέιν και είδε την άγουσα για τα αποδυτήρια. Οι παίκτες του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό πλεονέκτημα και σε διάστημα τεσσάρων λεπτών έκαναν την μεγάλη ανατροπή. Στο 59′, ο Τόμας Αλντερβάιρελντ με σουτ στην κίνηση έφερε το ματς στα ίσα, ενώ στο στο 62′ ο Κέιν με ένα εκπληκτικό διαγώνιο σουτ διαμόρφωσε το 2-1. Η Τότεναμ κυνήγησε το τρίτο γκολ για να “κλειδώσει” τη νίκη, αλλά τελικά, στο 76ο λεπτό, ο “εξαφανισμένος” Αλέξις Σάντσες εκμεταλλεύτηκε μία ολιγωρία των γηπεδούχων και ισοφάρισε σε 2-2. Στα τελευταία λεπτά η Τότεναμ πίεσε για το πολυπόθητο γκολ, αλλά όποτε χρειάστηκα ο Νταβίντ Οσπίνα δήλωσε “παρών” κι αποσόβησε τον κίνδυνο.

Τότεναμ (4-2-3-1): Γιορίς, Γουόκερ, Αλντερβάιρελντ, Βίμερ, Ρόουζ (78′ Ντέιβις), Ντάιερ, Ντεμπελέ (82′ Σον), Λαμέλα (67′ Μέισον), Έρικσεν, Ντέλε Άλι, Κέιν.

Άρσεναλ (4-2-3-1): Οσπίνα, Μπεγερίν, Μερτεζάκερ, Γκάμπριελ, Γκιμπς, Κοκλέν, Ελ Νενί (75′ Ζιρού), Ράμσεϊ, Σάντσες, Οζίλ (89′ Κάμπελ), Γουέλμπεκ (85′ Φλαμινί).

To πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής
Σάββατο (05/03)

14:45 Τότεναμ – Άρσεναλ 2-2

(59′ Αλντερβάιρελντ, 62′ Κέιν – 39′ Ράμσεϊ, 76′ Σάντσες)

17:00 Τσέλσι – Στόουκ Σίτι

17:00 Έβερτον – Γουέστ Χαμ

17:00 Μάντσεστερ Σίτι – Άστον Βίλα

17:00 Νιούκαστλ – Μπόρνμουθ

17:00 Σαουθάμπτον – Σάντερλαντ

17:00 Σουόνσι – Νόριτς

19:30 Γουότφορντ – Λέστερ

Κυριακή (06/03)

15:30 Κρίσταλ Πάλας – Λίβερπουλ

18:00 Γουέστ Μπρόμιτς – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Βαθμολογίες Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων

πηγη: contra.gr