Home TOP NEWS Όταν μιλάμε για οργάνωση

Όταν μιλάμε για οργάνωση

AG27-omonoia-anorthosi (165)


Πάμπολλες φορές την τελευταία 4ετία, μιλήσαμε για την ανάγκη εκσυγχρονισμού και καλύτερης οργάνωσης του ποδοσφαιρικού τμήματος σε επαγγελματικά πλαίσια, σε όλα τα επίπεδα. Μιλήσαμε για ανάγκη στελέχωσης από καταρτισμένους επαγγελματίες, που θα προσφέρουν υπηρεσίες σε τομείς τους οποίους υστερούμε και οι οποίοι παίζουν σημαντικό ρόλο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Τονίσαμε πολλές φορές, πως δεν μιλάμε απλά για κάποιον που θα βρίσκει παίκτες. Τονίσαμε πως πρέπει να θεσπιστούν νόμοι και πολιτικές, να δημιουργηθεί σωστή δομή και να γίνει σωστός καταμερισμός εργασιών.

Μιλώντας σε μέσο της Ιρλανδίας ο Κίλιαν Σέρινταν αποκάλυψε πως για το αγωνιστικό του ανέβασμα έπαιξε μεγάλο ρόλο ο Niall Stack, αθλητικός ψυχολόγος με τον οποίο μετά από δική του πρωτοβουλία, έχει καθημερινή επαφή. Είπε χαρακτηριστικά ο Κίλιαν:

Μέχρι τώρα έχουμε κάνει τα βασικά. Επικεντρωθήκαμε στο πως εφαρμόζω τον εαυτό μου καθημερινά στη δουλειά. Πως μπορώ να γίνω καλύτερος; Πως μπορώ (όταν έχω καλή απόδοση σε ένα παιχνίδι) να τη διατηρώ και στο επόμενο. Συνήθως αγωνιζόμουν καλά τη μια εβδομάδα και την επόμενη δεν… ακουμπούσα τη μπάλα. Τώρα, προσπαθώ να συμμετέχω περισσότερο, να εξαρτώνται πολλά από εμένα στο παιχνίδι. Δεν αφήνω τα παιχνίδια να περνούν έτσι

Αναλογιστείτε απλά, πόση πίεση ασκείται καθημερινά σε ένα ποδοσφαιριστή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: παίζει στη μεγαλύτερη ομάδα της Κύπρου, με τους πιο απαιτητικούς οπαδούς, έχει μείνει χρόνια μακριά από τους τίτλους κάτι που σημαίνει πως η λέξη υπομονή δεν υπάρχει σε κανενός το λεξιλόγιο, κάποιες φορές καθυστερούσε να πληρωθεί (σ.σ. το τελευταίο χρόνο πληρώνονται κανονικά), βρίσκεται σε ένα σύλλογο που συνεχώς ζει εσωτερικές διαμάχες. Σε αυτά προσθέστε οποιοδήποτε προσωπικό πρόβλημα μπορεί να έχει (χαρακτηριστικές περιπτώσεις οι Σκέμπρι και Ράμος) και μπορείτε να να αντιληφθείτε πως μπαίνει πίεση μεγέθους Κιγκ Κογκ! Και δεν χρειάζεται να υπάρχουν προβλήματα για να εργοδοτηθεί αθλητικός ψυχολόγος.

Ο αθλητικός ψυχολόγος βέβαια δεν είναι η μόνη θέση που χρειαζόμαστε ενίσχυση, και το ιατρικό τημ χρειάζεται βοήθειες, αφού 1-2 άτομα τρέχουν για πολλούς. Είναι πολλοί οι τομείς στους οποίους η ΟΜΟΝΟΙΑ πρέπει να προχωρήσει. Αγωνιστικά για παράδειγμα, ο τεχνικός διευθυντής είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση (για τη χρονική συγκυρία και τη καθυστέρηση, από Κυριακή) δεν είναι όμως το μόνο. Η ΟΜΟΝΟΙΑ πρέπει να επενδύσει σε σκάουτερς, πρέπει να επενδύσει και σε επαγγελματίες σε αρκετά άλλα πόστα.