Home DON'T MISS Ανώτερη η Λίβερπουλ, 2-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ανώτερη η Λίβερπουλ, 2-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

liv-utd


Η Λίβερπουλ νίκησε με 2-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο “Άνφιλντ” και απέκτησε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Europa League.

Αυτή ήταν 195 μεταξύ τους αναμέτρηση, αλλά πρώτη σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, με τους “κόκκινους” να είναι σαφώς ανώτεροι και δίκαια να επικρατούν χάρη στα τέρματα των Ντάνιελ Στάριτζ (πέναλτι) και Ρομπέρτο Φιρμίνο (δώρο από Κάρικ).

Διαβάστε ακόμη:
– “Καθάρισε” η Ντόρτμουντ, 3-0 την Τότεναμ
– Προβάδισμα για Μπιλμπάο και Βιγιαρεάλ

Λίγο έλειψε ο Μάρκους Ράσφορντ να “παγώσει” το Άνφιλντ στα πρώτα δευτερόλεπτα, όταν από την σέντρα του Μέμφις Ντεπάι βρέθηκε σε θέση για γκολ, αλλά κατάφερε απλά να βρει την μπάλα με τον τετρακέφαλο.

Οι κερκίδες ξεσηκώθηκαν στο 19′, όταν ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι για ανατροπή του Ναθάνιελ Κλάιν στον Μέμφις Ντεπάι στο όριο της περιοχής. Ο Ντάνιελ Στάριτζ ανέλαβε την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ στο 20′ για την Λίβερπουλ.

Ο Νταβίντ ντε Χέα λίγο έλειψε να αποκρούσει το πέναλτι, ενώ στο 23′ έκανε εντυπωσιακή επέμβαση σε κοντινή προβολή του Κοουτίνιο και στο 31′ σταμάτησε τον Στάριτζ σε τετ-α-τετ μετά το λάθος του Σμόλινγκ, όπως και το κοντινό σουτ του Λαλάνα στο 42′.

Ο Λουί φαν Χάαλ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με αλλαγή, περνώντας τον Κάρικ αντί του Ράσφορντ, έτσι ο Φελαϊνι βοηθούσε πλέον περισσότερο επιθετικά τους Ντεπάι, Μάτα και Μαρσιάλ.

Ανάλογη αλλαγή έκανε και ο Γιούργκεν Κλοπ στο 64′, με τον Τζο Άλεν να αντικαθιστά τον Ντάνιελ Στάριτζ και τους “κόκκινους” γενικά να ελέγχουν το ματς, μη επιτρέποντας στον αντίπαλο να απειλήσει.

Στο 73′ η υπεροχή των γηπεδούχων επιβραβεύτηκε και με δεύτερο γκολ. Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο έκανε το 2-0 με κοντινό πλασέ έπειτα από ασίστ του Λαλάνα, όπως το τέρμα είναι… δώρο του Κάρικ, ο οποίος μετά την σέντρα του Χέντερσον απέτυχε στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα και ουσιαστικά την έδωσε στον Λαλάνα.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Μινιολέ, Κλάιν, Λόβρεν, Σακό, Αλμπέρτο Μορένο, Χέντερσον, Εμρέ Τζαν, Κοουτίνιο, Φιρμίνο (84′ Ορίγκι), Λαλάνα, Στάριτζ (64′ Τζο Άλεν).

MANUTD: Ντε Χέα, Γκιγιέρμο Βαρέλα, Σμόλινγκ, Μπλιντ, Ρόχο, Σνιντερλέν (79′ Σβάινσταϊγκερ), Φελαϊνί, Μάτα (79′ Αντέρ Ερέρα), Μαρσιάλ, Ντεπάι, Ράσφορντ (46′ Κάρικ).

Πηγή: Sport24.gr