Home TOP NEWS Η ανομοιομορφία είναι που πειράζει

Η ανομοιομορφία είναι που πειράζει

AG28-apoel-omonoia (101)


Ξεκάθαρα έδρα έπαιξε χθες ο Δημήτρης Μασιάς, κάτι που δεν έκανε όταν ήταν διαιτητής στο πρώτο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, όταν γηπεδούχος ήταν η ΟΜΟΝΟΙΑ. Τόσο στα σφυρίγματα του, όσο και στη χρήση των καρτών του, ο ρεφ χειρίστηκε κάποιες φάσεις ανομοιόμορφα και αυτό ήταν που ενόχλησε από τη χθεσινή διαιτησία. Μάλιστα ο διαιτητής σφύριξε ανομοιόμορφα, όχι μόνο αν δει κανείς το χθεσινό παιχνίδι, αλλά αν το συγκρίνει και με προηγούμενες διαιτησίες του σε αιώνια ντέρμπι. Είναι σαν να υπάρχουν διαφορετικοί κανόνες στις κάρτες για την κάθε ομάδα.

Είναι αδιανόητο ότι ο Βινίσιους τελείωσε το χθεσινό παιχνίδι χωρίς κάρτα. Τουλάχιστον στη φάση του 23′ όταν έκανε τάκλιν με τα δυο πόδια, από πίσω στο Μαργκάσα που έβγαζε μάλιστα επίθεση με προϋποθέσεις για την ομάδα μας, έπρεπε να κιτρινιστεί. Μιλάμε για τον ίδιο διαιτητή, που πριν κάποια χρόνια απέβαλε σε αιώνιο ντέρμπι τον Αλωνεύτη (όταν ήταν ακόμα παίκτης μας) σε φάση που έπαιξε μπάλα, επειδή έπεσε από πίσω. Για τον ίδιο διαιτητή που 3 λεπτά μετά τη φάση που αναφέραμε πιο πάνω κιτρίνισε το Μαργκάσα για φάουλ στο Βινίσιους στο κέντρο του γηπέδου.

Κάτι άλλο που δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε, είναι πως ο Μασιάς δεν κιτρίνισε ούτε και ένα αμυντικογενή ποδοσφαιριστή του Αποέλ. Μόνο οι Ντε Βιτσέντι και Γιαννιώτας (που έπρεπε να αποβληθεί για εκτός φάσης κτύπημα στον Ρομαρίκ) πήραν κάρτα, ενώ εμάς πήραν 7 ποδοσφαιριστές μας. Δεν μπορούμε προφανώς να πούμε πως χάσαμε λόγω διαιτησίας αφού σε προηγούμενο άρθρο μας γράψαμε πως τη τύχη σου εσύ την ορίζεις. Ούτε όμως μπορούμε να πούμε πως προσπάθησε να παίξει 50-50.