Home TOP NEWS Κουνήσου ρε ΟΜΟΝΟΙΑ!

Κουνήσου ρε ΟΜΟΝΟΙΑ!

det_kou


Σε βαριά σιωπή και κατήφεια είναι βυθισμένος ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ από την προχθεσινή νέα ήττα σε ντέρμπι των αιωνίων.

Πέτρος Παπαγιώργης / 24sports.com.cy

Το αποτέλεσμα αυτό, έχει δυστυχώς για τους «πράσινους», μετατραπεί σε ρουτίνα των τριών τελευταίων ετών με τον αντίπαλο να φθάνει με την προχθεσινή νίκη, σε σημείο που να προηγείται στις νίκες διαχρονικά για πρώτη φορά. Οι πράσινοι έμειναν στις 44 έναντι 45 των γαλαζοκιτρίνων. Ούτε αποτέλεσμα καμίας κατάρας είναι αυτό το δυσάρεστο φαινόμενο, ούτε (αποτέλεσμα) της τάχατες δομηθείσας νοοτροπίας του looser.

Είναι, σε μεγάλο βαθμό, ο αντικατοπτρισμός της ασύμβατης με την ιστορία της ομάδας πορείας που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια. Που μεταφράζεται σε δυο φαινόμενα. Την αποχή από τίτλο πρωταθλήματος και τη μη εισέτι είσοδο σε όμιλο Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, τη στιγμή που πέντε άλλες Κυπριακές ομάδες τα έχουν καταφέρει. Όσο για τα αίτια της ασύμβατης αυτής πορείας, είναι και οικονομικά, αλλά και δόμησης. Αλλά αυτά τα έχουμε πει πολλάκις. Όσο αυτά δεν φτιάχνονται, η Άνοιξη δεν έρχεται.

Διάβασα πρόσφατα ένα όμορφο συνθηματάκι αφημένο σε τοίχο: «Αν δεν σου αρέσει εκεί που είσαι, κουνήσου. Δεν είσαι δέντρο». Σε κανένα Ομονοιάτη δεν αρέσει το «εκεί». Δεν αρέσει η μιζέρια, η κατήφεια.

Επιστρέφουμε στην ήττα. Το χαστούκι είναι ηχηρό για τον κόσμο. Και ο πόνος που έχει επιφέρει, δεν θα απαλυνθεί, μέχρι που η ΟΜΟΝΟΙΑ θα τα καταφέρει, επί τέλους, να κερδίσει τον αντίπαλο.

Εκείνο που επιβάλλεται άμεσα είναι η ανασύνταξη της ομάδας για τη συνέχεια για να επιστρέψει στις νίκες και να φθάσει στο στόχο, που είναι η Ευρωπαϊκή έξοδος. Το παιγνίδι που ακολουθεί με αντίπαλο τη Νέα Σαλαμίνα είναι μονόδρομος για το «τριφύλλι». Οφείλει να πάρει τη νίκη ώστε να διατηρήσει τις ελπίδες της για την 3η θέση.

Τα άλλα, που είπαμε, έπονται…