Home SPORTS NEWS Αυτό είναι το κύκλωμα κοκαΐνης στο οποίο μπλέκουν τον Μπενζεμά

Αυτό είναι το κύκλωμα κοκαΐνης στο οποίο μπλέκουν τον Μπενζεμά

bnzm


Με αποκλειστικό ρεπορτάζ της η γαλλική εφημερίδα «Liberation» αποκάλυψε ότι ο Καρίμ Μπενζεμά κατέθεσε στις αρχές της χώρας για την «εμπλοκή» σε υπόθεση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γάλλος επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης βρέθηκε ενώπιον του εισαγγελέα που ερευνά υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος καθώς κατά την διάρκεια της σχετικής έρευνας γινόταν συχνά αναφορά στο όνομά του. Ο Μπενζεμά κατέθεσε στις 17 Σεπτεμβρίου 2015, δηλαδή μερικές εβδομάδες πριν του απαγγελθούν κατηγορίες για τη συμμετοχή του στον εκβιασμό του Ματιέ Βαλμπουενά.

Στο ρεπορτάζ της γαλλικής εφημερίδας διευκρινίζεται πως ο διάσημος ποδοσφαιριστής κατέθεσε απλά ως μάρτυρας, χωρίς να αποδεικνύεται άμεση εμπλοκή του στην διακίνηση των ναρκωτικών. Για ποια υπόθεση πρόκειται, όμως;

Είναι το σκάνδαλο «Air Cocaine», που συγκλόνισε πρόσφατα την πατρίδα του Μπενζεμά με δύο Γάλλους πιλότους να καταδικάζονται σε φυλάκιση είκοσι ετών για μεταφορά κοκαΐνης με σκοπό τη διακίνηση. Οι δύο συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο της Δομινικανής Δημοκρατίας το 2013. Και οι δύο πιλότοι δήλωσαν αθώοι, αλλά τελικά καταδικάστηκαν.

Ένας ιδιώτης ο οποίος κατηγορήθηκε ότι ήταν αυτός που πλήρωσε για να γίνει η μεταφορά των ναρκωτικών συνδέεται στενά με τον Καρίμ Μπενζεμά. Ο αρμόδιος δικαστής προσπαθεί ακόμα να βρει τον άνθρωπο, ο οποίος είχε την οικονομική ευχέρεια για να χρηματοδοτήσει τη μεταφορά του φορτίου, ενώ οι δύο καταδικασθέντες είχαν καταθέσει ότι πίσω από αυτούς ήταν ένας άνδρας με το όνομα Νταράιαν ή Ράιαν, ένας μάνατζερ ποδοσφαιριστών, αλλά και ένας παίκτης. Στις έρευνες που ακολούθησαν διαπιστώθηκε ότι οι τρεις αυτοί εμπλεκόμενοι διέμεναν είτε στην Ιταλία είτε στην Ισπανία και φέρεται να είχαν στενή σχέση με τον Μπενζεμά, ενώ αφήνεται να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται να ήταν και ο ίδιος ο Γάλλος ποδοσφαιριστής.

Παράλληλα, μετά τις συλλήψεις που έγιναν τον Οκτώβριο του 2014 στην Καρταχένα για διακίνηση 400 κιλών κοκαΐνης, σε έρευνα στο σπίτι ενός εκ των συλληφθέντων, του 43χρονου Αλί Μπουσαρέμπ, βρέθηκαν φωτογραφίες του με τον ίδιο τον Μπενζεμά, αλλά διάφορες φανέλες της Ρεάλ υπογεγραμμένες από τον παίκτη.  Όλα αυτά τα στοιχεία ήταν γνωστά, ωστόσο δεν είχε δοθεί δημοσιότητα στην κατάθεση του Μπενζεμά. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας γινόταν, επίσης, συχνά αναφορά σε μια εταιρεία, βασικός μέτοχος της οποίας φέρεται να είναι ο Μπενζεμά.

Σύμφωνα με τη «Liberation», ενδεχομένως η ανάμειξη του παίκτη σε αυτή την υπόθεση και όχι στον εκβιασμό του Βαλμπουενά να ήταν η αφορμή των δηλώσεων του πρωθυπουργού της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, ο οποίος τάχθηκε κατά της επιστροφής του Μπενζεμά στην εθνική ομάδα της χώρας, καθώς δεν αποτελεί σωστό παράδειγμα, όπως υποστήριξε.

Πηγή: sdna.gr