Home SPORTS NEWS Παρέλαση… από Αμβούργο, Βέρντερ

Παρέλαση… από Αμβούργο, Βέρντερ


Σπουδαίες εκτός έδρας νίκες με… τεσσάρες πήραν Αμβούργο και Βέρντερ Βρέμης (ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έπαιξε σε όλον τον αγών) στο Ντόρτμουντ (έπαιζε από το 30′ με δέκα παίκτες) και στη Στουγκάρδη, εντυπωσιακό 3-3 είχαμε ανάμεσα στη Γκλάντμπαχ και τη Λεβερκούζεν, στο γειτονικό ντέρμπι μίσους! Σκόνταψε… η Άιντραχτ εντός με τη Νυρεμβέργη, σημαντική νίκη για τη Βόλφσμπουργκ στην έδρα της Γκρόιτερ Φιρτ, πήρε το Ανόβερο τη Χόφενχαϊμ εντός με 1-0…

Η Ντόρτμουντ μπορεί να προηγήθηκε στο 17’ με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (σκόραρε για 5ο συνεχόμενο ματς και έφτασε τα 14 γκολ στο πρωτάθλημα), από λάθος της άμυνας του Αμβούργου, αλλά στη συνέχει η φιλοξενούμενη ήταν καταιγιστική.. Με τη γηπεδούχο να χάνει το σερί τεσσάρων νικών που είχε, ενώ το Αμβούργο ανέβηκε στην 5η θέση με 31 πόντους!

Στο 18’ ο Αρτιόμς Ρούντνεφς ισοφάρισε και στο 26’ ο Σον Χέουνγκ Μιν έκανε το 2-1 για το Αμβούργο. Στο 30’ η γηπεδούχος έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε ο Λεβαντόφσκι με απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό φάουλ στον Περ Σκίελμπρεντ! Το Αμβούργο σκόραρε και στο δεύτερο μέρος άλλα δυο γκολ με τον Ρούντνεφς στο 62’ και τον Σον στο 89’, κατακτώντας θριαμβευτική νίκη!

Η Λεβερκούζεν έχασε την ευκαιρία να περάσει μόνη δεύτερη, καθώς στο «Μπορούσια Παρκ» ισοφαρίστηκε στο 86’ από τη Γκλάντμπαχ. Έτσι, οι «ασπιρίνες» παρέμειναν στην 3η θέση, ένα βαθμό πίσω από τη Ντόρτμουντ. Η Άιντραχτ έχασε και αυτή την ευκαιρία να πλησιάσει στην τριάδα, καθώς «κόλλησε» στο 0-0 με τη Νυρεμβέργη στη Φρανκφούρτη, με τη γηπεδούχο να είναι 4η.

Η Βέρντερ, με τον τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο πέρασε… αέρας 4-1 από τη Στουτγάρδη, με την ομάδα της Βρέμης να πετυχαίνει την 2η σερί νίκη και έτσι να διατηρεί τις ελπίδες της για ευρωπαϊκή έξοδο. Για τη φιλοξενούμενη δυο γκολ πέτυχε ο Κίτσι στο 34’ και στο 74’, ενώ είχε ισοφαρίσει για τη Στουτγάρδη ο Τραορέ στο 50’. Στο 61’ ο Χαντ είχε κάνει το 3-1 και στις καθυστερήσεις (90’+2) ο Ντε Μπαίνε διαμόρφωσε το τελικό 4-1 για τη Βέρντερ!

Το Ανόβερο κράτησε και αυτός τις ευρωπαϊκές ελπίδες, καθώς επιβλήθηκε 1-0 της Χόφενχαϊμ!

Νέα σημαντική νίκη για τη Βόλφσμπουργκ, που νίκησε εκτός την ουραγό Γκρόιτερ Φιρτ με 1-0, με τη φιλοξενούμενη να μην έχει συνέχεια στο μεγάλο «μπαμ» την προηγούμενη αγωνιστική, με τη μεγάλη νίκη με 2-1 εκτός κόντρα στη Σάλκε…

Αναλυτικά για την 21η αγωνιστική έχουμε:
Σάββατο
Ντόρτμουντ-Αμβούργο 1-4 (17’ Λεβαντόφσκι/18’, 62’ Ρούντνεφς, 26’, 89’ Σον).
Γκλάντμπαχ-Λεβερκούζεν 3-3 (44’ Στραντσλ, 58’ ντε γιονγκ, 86’ Χέρμαν/52’ Σαμ, 60’ Κίσλινγκ, 64’ Σούρλε)
Στουτγκάρδη-Βέρντερ Βρέμης 1-4 (50’ Τραορέ/34’, 74’ Εκίτσι, 61’ Χαντ, 92’ Ντε Μπράινε)
Ανόβερο-Χόφενχαϊμ 1-0 (8’ Ντιούφ)
Γκρόιτερ Φιρτ-Βόλφσμπουργκ 0-1 (23’ Ντοστ)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Νυρεμβέργη 0-0
Μπάγερν Μονάχου-Σάλκε 19:30
Κυριακή
Άουγκσμπουργκ-Μάιντζ 16:30
Φράιμπουργκ-Φορτούνα Ντίσελντορφ 18:30

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr