Home TOP NEWS Προς μίμηση και προς αποφυγήν

Προς μίμηση και προς αποφυγήν

ag22-omonoia-aek-schembri (126)


Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της Ομόνοιας στη φετινή χρονιά ήταν αυτό κόντρα στην ΑΕΚ στον 2ο γύρο. Κέρδισε με 3-1 και είχε σε μεγάλα διαστήματα την υπεροχή και τον έλεγχο. Ήταν αποτελεσματική και γενικά «ξύπνια». Το παιχνίδι αυτό είναι, ίσως, ο καλύτερος οδηγός για το αυριανό απέναντι στους Λαρνακείς. Άρα, η Ομόνοια έχει έναν οδηγό να ακολουθήσει, έχοντας πάντα υπόψη πως η αντίπαλος θα είναι πιο προσεκτική. Υπάρχουν όμως και πράγματα που πρέπει να αποφύγει, να βελτιώσει.

Του Α.Βιολάρη – Η Σημερινή

Θυμίζουμε πως ενώ έλεγχε απόλυτα την κατάσταση για 35 λεπτά, άφησε ξαφνικά τη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ να λειτουργήσει και δέχτηκε ένα σφυροκόπημα στα τελευταία στάδια του πρώτου μέρους, με αποκορύφωμα να ισοφαρίσει στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Ένα γκολ που μπορούσε με μία σχετικά καλή αμυντική συμπεριφορά να αποφύγει. Έχει θέμα η ομάδα του «τριφυλλιού» με τα μπλακ-άουτ και σε πολλά παιχνίδια το πλήρωσε. Ειδικά στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου. Δέχτηκε φέτος 10 γκολ στο διάστημα 30′-45′, ένα μάλιστα εξ αυτών, απέναντι στην ΑΕΚ στο ΓΣΖ, ελάχιστα λεπτά αφότου προηγήθηκε στο σκορ. Υπάρχουν και άλλα παραδείγματα που καταδεικνύουν ότι η Ομόνοια, σε σημαντικά παιχνίδια, δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ, όπως στα 2 «αιώνια» ντέρμπι και στο «Παφιακό».

Η συνέπεια είναι, λοιπόν, ένα ζητούμενο αύριο. Από την άλλη, έχει βρει λύσεις στο γκολ (αναφερόμαστε στην ευστοχία με βάση τις φάσεις που δημιουργεί), με ένα άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα το ντέρμπι με την Ανόρθωση. Είναι κι αυτός ο αγώνας ένας καλός οδηγός. Έχει συνήθως εξάρσεις εκεί που τις χρειάζεται, ακόμη και όταν δεν της βγαίνει το παιχνίδι. Ίσως χρειαστεί και αυτό το στοιχείο αύριο. Γενικά, για να κερδίσει ξανά την ομάδα της Λάρνακας, η Ομόνοια πρέπει να βάλει πολλά καλά στοιχεία στο παιχνίδι της. Πρέσινγκ, ταχύτητα, πρωτοβουλία, πρώτες μπάλες, καθαρό μυαλό.