Home TOP NEWS Μιζέρια είναι η κατάσταση, αλλαγή είναι η λύση

Μιζέρια είναι η κατάσταση, αλλαγή είναι η λύση

anakoinwsi-fieasta-kosmos


Κάποια ΑΕΚ από τη Λάρνακα, ήρθε στο ΓΣΠ διεκδηκόντας νίκη από την ΟΜΟΝΟΙΑ για να παραμείνει ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου τη στιγμή που η βασίλισσα εδώ και καιρό έχασε το δικαίωμα να κάνει τέτοια όνειρα. Την πέτυχε χωρίς καν να κάνει καλό παιχνίδι. Μια μέτρια ΑΕΚ ήταν αρκετή, απέναντι σε μια ΟΜΟΝΟΙΑ που την μια ήθελε, την άλλη δεν ήθελε. Ο προπονητής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ δηλώνει ικανοποιημένος από την προσπάθεια και το γενικό συναίσθημα στο σύλλογο είναι πως “αξίζαμε ένα βαθμό”. Πριν το ματς ο κόσμος χωρισμένος και ξενερωμένος λόγω ανακοίνωσης από τον ίδιο το σύλλογο και της γενικότερης κατάστασης. Μια μέρα πριν το ματς, να μπαίνει στη συζήτηση και το “αντι-Αποέλ καθήκον”. Αν όσα έχουμε περιγράψει δεν είναι η προσωποποίηση της μιζέριας, δεν ξέρουμε τι είναι.

Θα μας πει κάποιος ότι δεν είναι μιζέρια, δεν είναι τόσο έντονα όσο άλλες φορές τα παράπονα και οι φωνές. Εμείς θα απαντήσουμε όταν φτάνει η ΟΜΟΝΟΙΑ σε σημείο να χάνει 7 από τα 29 της παιχνίδια, ποσοστό σχεδόν 25% σε μια χρονιά, έρχεται και το άδειασμα και η απαξίωση. Είμαστε σε μια φάση που δεχόμαστε χαστούκια από ομάδες βεληνεκούς ΑΕΚ μες το σπίτι μας σχεδόν αδιαμαρτύρητα. Και πραγματικά δεν ξέρουμε αν υπάρχει μεγαλύτερη κατάσταση μιζέριας, αν αναλογιστεί κανείς πως το φαινόμενο είναι επαναλαμβανόμενο.

Η λύση υπάρχει πάντως και είναι η αλλαγή. Η χάρη για πρόωρες εκλογές δεν θα μας γίνει, ας μας γίνει τουλάχιστον αυτή για φρέσκια μυαλά στο σωματείο. Δεν αμφισβητούμε τις προθέσεις οποιουδήποτε, όμως η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι πάνω από όλα. Και δεν νομίζουμε να υπάρχει κανείς που δεν αντιλαμβάνεται πως τόσο το σωματείο, όσο και ο κόσμος, έχει ανάγκη για φρεσκάδα, ζωντάνια και να ξεκινήσει από λευκό ποινικό μητρώο. Σε μας τουλάχιστον, κάθε ανακοίνωση για τα απαγορευτικά που βγαίνει 2 μέρες πριν το ματς, αποτελεί απόδειξη πως έχουμε ανάγκη για αλλαγή στον προσανατολισμό, στη νοοτροπία, στη γενικότερη πλεύση.

υ.γ. Κάποιοι θα πουν “δυο μέρες πριν από ημιτελικό το omonoianews αποφασίζει να γράψει τέτοιο άρθρο”. Εμείς θα απαντήσουμε πως μετά την ΑΕΚ είναι ο Απόλλωνας και μετά άλλο ντέρμπι. Μετά το κύπελλο, θα είναι η Ευρώπη και μετά την Ευρώπη ο προγραμματισμός. Αυτή η συζήτηση αναβάλλεται χρόνια. Ενόψει ημιτελικού άλλωστε, μπορεί οι αλήθειες να μας ανοίξουν και τα μάτια.