Home TOP NEWS Τεχνικός διευθυντής και σε τίτλο και σε αρμοδιότητες

Τεχνικός διευθυντής και σε τίτλο και σε αρμοδιότητες

dabizas


Την ανάγκη πρόσληψης τεχνικού διευθυντή την εντοπίσαμε και την φωνάζουμε εδώ και μια 5ετία. Τους ρόλους και τις ευθύνες επίσης, αφού αναφέραμε επανειλημμένα πως αν είναι να πάρουμε τεχνικό διευθυντή τύπου Ρέι Κλαρκ καλύτερα να μην πάρουμε. Ο τεχνικός διευθυντής δεν είναι υπεύθυνος μόνο για τους παίκτες που θα έρθουν και θα φύγουν, αλλά για την οργάνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος, για τις κατευθύνσεις, τις πολιτικές. Χαρακτηριστικά ο Νίκος Νταμπίζας είπε στη συνέντευξη του τα εξής:

«Σε ό,τι αφορά στη χώρα μας, δεν έχει περάσει προς τα έξω ποιος είναι ο ρόλος του τεχνικού διευθυντή. Υπάρχουν διάφορα μοντέλα. Το πιο σημαντικό είναι να μπορέσουν να καταλάβουν οι άνθρωποι τη σημασία του ρόλου. Ο τεχνικός διευθυντής είναι ένα ‘πρέπει’ στο σύγχρονο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, γιατί έχουν αυξηθεί οι ανάγκες. Αν υποβαθμίσεις το ρόλο του, καλύτερα να μην τον έχεις. Είναι ο άνθρωπος που τρέχει και οργανώνει το ποδοσφαιρικό τμήμα μαζί με τη διοίκηση και φυσικά το πιο ουσιαστικό κομμάτι είναι των μεταγραφών. Αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη και πλήρης συνεργασία με όλα τα μέλη της ομάδας, τότε δεν υπάρχει λόγος να βρίσκεται τεχνικός διευθυντής».

Καλό είναι να εμπεδωθούν όλα όσα λέει πιο πάνω. Ο τεχνικός διευθυντής είναι ένα ΠΡΕΠΕΙ. Και ως τέτοιο, πρέπει να έχει τις ανάλογες αρμοδιότητες. Γράφουμε ξανά πως δεν είναι ανάγκη να ανακαλύψουμε τον τροχό, το έχουν κάνει άλλοι. Αφού ο Νταμπίζας ήρθε, να τον αφήσουμε να δουλέψει σαν τεχνικός διευθυντής και όχι σαν κάτι που θέλουμε εμείς να το βαφτίσουμε. Και αυτό μας αγγίζει όλους, ως τον τελευταίο οπαδό, αλλά πρώτα από όλα τη διοίκηση που πρέπει να συμβιβαστεί σε εποπτικό ρόλο όσον αφορά το ποδοσφαιρικό και να αφήσει πίσω της πρακτικές του παρελθόντος (οι οποίες προφανώς απέτυχαν).