Home DON'T MISS Λέστερ: ένα ποδοσφαιρικό θαύμα αξίας μόλις 54 εκ. ευρώ

Λέστερ: ένα ποδοσφαιρικό θαύμα αξίας μόλις 54 εκ. ευρώ

leicester


Δεν έμεινε πολύ… Σε πέντε αγωνιστικές (ή ίσως και λίγο νωρίτερα) θα ξέρουμε αν η Λέστερ θα έχει καταφέρει να ολοκληρώσει με το «έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα» το φετινό παραμύθι της.

Είναι το φαβορί, ήταν εδώ και καιρό. Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι έχει καταφέρει να αφήσει άφωνο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη με το φετινό επίτευγμά της. Έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν και τώρα πια θέλει και τον τίτλο στην Πρέμιερ Λιγκ. Αν τα καταφέρει, τότε θα μιλάμε για κατόρθωμα που όμοιό του δεν έχει γίνει ξανά, αν εξαιρέσουμε (όχι μόνο για συναισθηματικούς λόγους) την κατάκτηση του EURO από την εθνική Ελλάδας το 2004.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από την ιστοσελίδα transfermarkt, που δίνει στη δημοσιότητα στοιχεία που αφορούν τις οικονομικές απολαβές παικτών και προπονητών και τα μπάτζετ των ομάδων, η Λέστερ έχει το χαμηλότερο προϋπολογισμό από τις είκοσι ομάδες που συμμετέχουν στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ. Μόλις… 54 εκατομμύρια ευρώ (για την ακρίβεια 53.8) είναι το κόστος του ρόστερ των «Αλεπούδων». Είναι, επίσης, αξιοσημείωτο ότι κάποιοι από τους παίκτες που… βγάζουν μάτι φέτος, όπως ο Φουχτς και ο Αλμπράιτον αποκτήθηκαν έναντι μηδενικού κόστους, ενώ για τους Μαχρέζ και ο Ντρίνκγουοτερ δόθηκε λιγότερο από μισό εκατομμύριο ευρώ.

Ο Σμάιχελ κόστισε 1,7 εκατομμύριο ευρώ, ο Σίμπσον 2,5 εκατομμύρια, ο Χουτ 4,2 και ο Μόργκαν 1,1 εκατομμύριο ευρώ. Η διοίκηση της Λέστερ «ξηλώθηκε» μόνο για να πάρει τον Οκαζάκι για τον οποίο έδωσε 11 εκατομμύρια ευρώ, ενώ με άλλα 9 εκατομμύρια πήρε τον Καντέ. Την ίδια ώρα η Σίτι πλήρωνε 74 εκατομμύρια ευρώ για τον Ντε Μπρόινε και η Γιουνάιτεντ 50 εκατομμύρια για τον Μαρσιάλ.

Η Σίτι είναι η ομάδα με τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό φέτος στην Πρέμιερ Λιγκ πληρώνοντας 528 εκατομμύρια ευρώ και ακολουθεί η Γιουνάιτεντ με 490 εκατομμύρια. Το μπάτζετ της Τσέλσι κοστίζει 360 εκατομμμύρια, της Λίβερπουλ 338 και της Άρσεναλ 295 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: sdna.gr