Home DON'T MISS Ολυμπιακό Στάδιο… σε τιμή ευκαιρίας!

Ολυμπιακό Στάδιο… σε τιμή ευκαιρίας!

ol


Η μέρα που η Γουέστ Χαμ θα αφήσει το «Μπόιλεν Γκράουντ» και θα μετακομίσει στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου ολοένα και πλησιάζει και σήμερα (14/4/), η ιδιοκτήτρια εταιρία του γηπέδου δημοσιοποίησε τους όρους της σύμβασης παραχώρησης.

Βάσει της πολυσέλιδης αυτής σύμβασης, η Γουέστ Χαμ κατάφερε να «κλείσει» το στάδιο 60.000 θέσεων σε τιμή ευκαιρίας, καθώς το «καθαρό» κόστος για το ετήσιο ενοίκιο ανέρχεται σε μόλις 3.140.000 ευρώ! Η συμφωνία, θα έχει ισχύ για τα επόμενα 99 χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί πως η London Legacy Development Corporation, προσπάθησε δια της νομικής οδού να αλλάξει τους περισσότερους όρους της συμφωνίας, αυτή την εβδομάδα όμως ένα δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή της και επικύρωσε οριστικά τους όρους αυτής.

Μερικοί από τους όρους της συμφωνίας:

Οι Άγγλοι φορολογούμενοι, οι οποίοι πλήρωσαν τα περισσότερα από τα 341.150.000 που χρειάστηκαν για την ανακαίνιση του γηπέδου, ώστε αυτό να πληροί τα αυστηρά κριτήρια της Premier League (η Γουέστ Χαμ συνέβαλε με μόλις 18.8100.000 ευρώ), θα συνεχίσουν να πληρώνουν για την θέρμανση, τον φωτισμό, την φροντίδα του αγωνιστικού χώρου, των τερμάτων και των διχτυών.

Η ιδιοκτήτρια εταιρία London Legacy Development Corporation, θα καλύπτει όλα τα έξοδα συντήρησης και λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένων αυτά του προσωπικού του γηπέδου, του προσωπικού ασφαλείας, των αστυνομικών και των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης των εγκαταστάσεων.

inner Το ενοίκιο θα πέφτει στα μισά όποτε η Γουέστ Χαμ δεν αγωνίζεται στην Premier League, ενώ τα «σφυριά» θα πρέπει να πληρώσουν επιπλέον 1.250.000 ευρώ σε περίπτωση κατάκτησης του Champions League, 310.000 ευρώ ανά πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και από 125.000 ευρώ σε περίπτωση που κατακτήσουν το Europa League, το Κύπελλο Αγγλίας ή ξεπεράσουν τα 25 εντός έδρας ματς μέσα στην σεζόν.

Σε περίπτωση πρόσθετων κεφαλαίων από χορηγούς, το ποσό θα μοιραστεί εξ ημισείας στην Γουέστ Χαμ και την London Legacy Development Corporation, ενώ η ιδιοκτήτρια εταιρία θα λάβει 5 εκατ. ευρώ για τα δικαιώματα του ονόματος του γηπέδου.

innerΗ Γουέστ Χαμ θα πληρώσει συνολικά 310.420.000 ευρώ στα 99 χρόνια ενοικίασης του γηπέδου και για να έχετε δύο μέτρα σύγκρισης, αναλογιστείτε τα εξής:

Αν γεμίσει το Ολυμπιακό Στάδιο των 60.000 θέσεων με μέσο όρο τιμής των εισιτηρίων τα 62 ευρώ, θα βγάλει σε ΕΝΑ παιχνίδι 3.720.00 ευρώ, δηλαδή περισσότερα χρήματα από όσα θα δώσει για το ετήσιο ενοίκιο του γηπέδου.

Τα ελάχιστα χρήματα που θα πάρει από τα τηλεοπτικά δικαιώματα την αγωνιστική περίοδο 2016-17 ανέρχονται σε 125.420.000 ευρώ, ενώ το «καθαρό» κόστος του γηπέδου για τον επόμενο -παρά ένα χρόνο- αιώνα, θα είναι 310.420.000 ευρώ.

Το τελευταίο παιχνίδι των «σφυριών» στο «Μπόιλεν Γκράουντ» θα διεξαχθεί την Τρίτη 10 Μαΐου απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο πλαίσιο της 38ης και τελευταίας αγωνιστικής της Premier League. Ο αγώνας με τους «κόκκινους διαβόλους» μάλιστα, δεν αποκλείεται να κρίνει την ομάδα που θα προκριθεί απευθείας στους ομίλους του Europa League.

Πηγή: Sport-fm.gr