Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Οι σταθεροί κι αυτοί που αλλάζουν!

Οι σταθεροί κι αυτοί που αλλάζουν!

sak_8736


Ένα εκατομμύριο φορές άλλαξε φέτος η εντεκάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ! Τραυματισμοί, ντεφορμαρίσματα, διεθνείς υποχρεώσεις έφερναν συνεχείς ανακατατάξεις στο αρχικό σχήμα. Κάποιοι ποδοσφαιριστές πάντως κατάφεραν να θεωρούνται σταθεροί.

Τερματοφύλακας: Μετά τα λάθη, σταθερά Λεβίτα

Βασικός ξεκίνησε τη σαιζόν ο Λεόνι. Μέχρι την 3η αγωνιστική όμως 2 σοβαρά λάθη τον έστειλαν στον πάγκο. Από την 4η αγωνιστική με την ΑΕΛ μέχρι σήμερα, ο Οχάντ Λεβίτα είναι βασικός και αντικαταστάθηκε μόνο στους 2 αγώνες κυπέλλου με την Ανόρθωση. Πλέον πάντως έχει μεγαλύτερο ανταγωνισμό, αφού ο Ζοσέ Μορέιρα ανεβαίνει.

Ακραίοι μπακ: Σκάρα ο μόνιμος θαμώνας

Ο Άνθονι Σκαραμοτσίνο είναι ο μόνος ακραίος μπακ που είχε σταθερή παρουσία. Ο Γάλλος έχει 20 συμμετοχές έναντι 9 του δεύτερου αριστερού μπακ Μαργκάσα (οι περισσότερες στα χαφ μάλιστα) και 1 του Χριστόφορου Χαραλάμπους. Όσον αφορά το δεξί άκρο, μπορεί ο Σπούγκιν να είχε 16 συμμετοχές, δεν θεωρείται όμως τόσο “μόνιμος” στην εντεκάδα αφού 7 μετράει και ο Χάρης Κυριάκου.

Κεντρικοί αμυντικοί: Από την εξωτερική ο Ράσκο

Εδώ είδαμε όλους τους πιθανούς συνδιασμούς, μέχρι και το Σκάρα είδαμε να παίζει τη θέση! Πρέπει επίσης να σημειωθεί πως αποχώρησε και ένας παίκτης, ο Παβίτσεβιτς! Στη θέση αυτή την έκπληξη έκανε ο Ρασίντ Αλαμπί, που ενώ θεωρήθηκε εκτός ρόστερ το καλοκαίρι, έφτασε να έχει 18 συμμετοχές, να είναι μόνιμα βασικός. Πίσω του ο Ζοάο Πάολο Αντράντε που όταν είναι υγιής, ξεκινάει η εντεκάδα από αυτόν με 12 και ο Ντανιέλσον επίσης με 12.

Άξονας: Ξεχώρισαν οι 3, αλλά…

Εδώ δεσπόζει η φυσιογνωμία του αρχηγού Λεάντρο, που έπαιξε άρρωστος, έπαιξε τραυματίας, έπαιξε και τις 3 θέσεις του άξονα! Ο αρχηγός έφτασε τις 20 συμμετοχές, ένα νούμερο που πιθανότατα θα ξεπερνούσε ο Μάρκο Σοάρες, αν δεν έχανε 6 παιχνίδια λόγω εθνικών υποχρεώσεων! Ο Μάρκο έχει 15 συμμετοχές ενώ ο Ασσίς 18. Κατά τα άλλα στα χαφ, ο Ζοάο Άλβες είχε μόνο ένα καλό μήνα, ενώ ο Αγκουϊάρ λόγω τραυματισμών δεν απείλησε ιδιαίτερα την τριάδα που προαναφέραμε.

Φτερά: Τζίμης ο αναντικατάστατος

Φτου φτου, μην τον ματιάσουμε. Η εντεκάδα ξεκινάει κάθε εβδομάδα από το Δημήτρη Χριστοφή που έχει τις περισσότερες συμμετοχές από κάθε άλλον (21). Ο Αντρέ Σκέμπι κατάφερε να δείξει από την πρώτη του χρονιά πως μπορεί να προσφέρει πολλά και έχει 17 (αρκετές πάντως σαν αλλαγή), ενώ ο Γιώργος Εφραίμ παρά τους τραυματισμούς τους, έφτασε τις 16 και αυτός αρκετές αλλαγή. Μια συμμετοχή σαν αλλαγή έχει και ο νεαρός Μάριος Δημητρίου.

Επίθεση: Εναλλάξ Φρέντι και Άλβες

Μετράνε και οι 2 πολλές συμμετοχές κυρίως γιατί ο ένας συνήθως αντικαθιστά τον άλλο. 20 ο Φρέντι, 18 ο Άλβες.