Home ΑΡΧΕΙΟ EURO 2016 Με τη μαγεία του Παγιέ η Γαλλία πήρε τη νίκη στην πρεμιέρα

Με τη μαγεία του Παγιέ η Γαλλία πήρε τη νίκη στην πρεμιέρα

payet


Με το δεξί μπήκε στο EURO 2016 η οικοδέσποινα Γαλλία, που κέρδισε την Ρουμανία στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Οι “τρικολόρ” επικράτησαν με 2-1 της αντιπάλου τους, μετά από ένα εκπληκτικό παιχνίδι με αρκετές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Με κεφαλιά του Ολιβιέ Ζιρού στο 57ο λεπτό, η Γαλλία άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση, δίνοντας έναυσμα στους φίλους της ομάδας να πανηγυρίσουν. Οκτώ λεπτά αργότερα όμως η Ρουμανία έφερε το ματς στα ίσα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπογκντάν και ήταν σειρά των Ρουμάνων να χαρούν. payetΑυτοί που έφυγαν με χαμόγελο όμως στο τέλος ήταν οι Γάλλοι, που είδαν την Εθνική τους να κερδίσει με γκολάρα του Ντμίτρι Παγιέ στο 89ο λεπτό. Ο άσος της Γουέστ Χαμ είχε λοιπόν τη λύση για τους “πετεινούς”, στέλνοντας τη μπάλα στο παραθυράκι του αντίπαλου τερματοφύλακα. Ο τίτλος του πολυτιμότερου παίκτη στον αγώνα του ανήκει δικαιωματικά, αφού πέραν του νικητήριου γκολ ήταν αυτός που έδωσε την ασίστ στο τέρμα του Ζιρού.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
Γαλλία: Λορίς, Σανιά, Κοσιελνί, Ραμί, Εβρά, Καντέ, Πογκμπά (77′ Μαρσιάλ), Ματουιντί, Γκριεζμάν (66′ Κομάν), Παγέτ (91′ Μουσά Σισοκό), Ζιρού.
Ρουμανία: Ταταρουσάνου, Σαπουνάρου, Κίρικες, Γκριγκόρε, Ρατς, Χομπάν, Στάντσιου (72′ Κιπτσίου), Πιντιλί, Πόπα (82′ Τόρζε), Στάνκου, Αντόνε (61′ Αλιμπέκ).

Τα στιγμιότυπα: