Home ΑΡΧΕΙΟ EURO 2016 Πρωτιά για Γαλλία, προκρίθηκε η Ελβετία, στην 3η θέση και ελπίζει η...

Πρωτιά για Γαλλία, προκρίθηκε η Ελβετία, στην 3η θέση και ελπίζει η Αλβανία

albania


Με δύο αγώνες, που διεξήχθησαν την ίδια ώρα, ολοκληρώθηκε η δράση στον πρώτο όμιλο του EURO 2016. Γαλλία και Ελβετία έμειναν στο ισόπαλο 0-0 και προκρίθηκαν στους “16”, ενώ στον άλλο αγώνα η Αλβανία πέτυχε ιστορική νίκη με 1-0 επί της Ρουμανίας και τερμάτισε στην 3η θέση. Οι Αλβανοί ελπίζουν πλέον σε πρόκριση, ως μια από τις τέσσερις καλύτερες ομάδες που κατέλαβαν την 3η θέση. Ακολουθούν αύριο οι αναμετρήσεις για το Β’ όμιλο, ενώ Τρίτη και Τετάρτη είναι προγραμματισμένοι οι αγώνες των άλλων ομίλων.

swifra

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος τώρα, στον αγώνα της Γαλλίας με την Ελβετία και οι δύο ομάδες βολεύονταν με ισοπαλία, αφού η πρώτη θα έπαιρνε την πρωτιά στον όμιλο και η δεύτερη θα προκρινόταν έστω ως δεύτερη ανεξαρτήτως τη συνέβαινε στην άλλη αναμέτρηση του ομίλου. Οι Ελβετοί είχαν κατοχή μπάλας αλλά ήταν εντελώς ανούσια αφού δεν δημιούργησαν καμία φάση μπροστά στο αντίπαλο τέρμα, σε αντίθεση με τους οικοδεσπότες της διοργάνωσης που είχαν τρία δοκάρια.

Στον άλλο αγώνα η Ρουμανία ήθελε τουλάχιστον ισοπαλία για να μείνει 3η (αν και με σύνολο δύο βαθμούς δύσκολο θα προκρινόταν), ενώ με νίκη ήλπιζε για τη 2η θέση. Τελικά τίποτα από αυτά δεν έγινε, αφού δέχθηκαν την ήττα από τους καλύτερους Αλβανούς, που η νίκη τους ήταν ιστορική, αφού ήταν η πρώτη σε μεγάλη διοργάνωση. Επίσης, πρώτο και ιστορικό ήταν το γκολ του Αρμάντο Σαντίκου που έδωσε τη νίκη στην Εθνική του ομάδα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής:
Γαλλία-Ελβετία 0-0
Αλβανία-Ρουμανία 1-0

Η τελική βαθμολογία του Α’ Ομίλου:
1. Γαλλία 7 (4-1)
2. Ελβετία 5 (2-1)
3. Αλβανία 3 (1-3)
4. Ρουμανία 1 (2-4)

Η ειδική βαθμολογία για τους 3ους:
1. Β.Ιρλανδία 3 (2-1) [Group C]
2. Σλοβακία 3 (3-3) [Group B]
3. Αλβανία 3 (1-3) [Group A]
4. Πορτογαλία 2 (1-1) [Group F]
———————————————–
5. Τσεχία 1 (2-3) [Group D]
6. Σουηδία 1 (1-2) [Group E]

Στιγμιότυπα από τις δύο αναμετρήσεις: