Home DON'T MISS Πρωταθλητές NBA οι Cleveland Cavaliers, με μυθικό Lebron James

Πρωταθλητές NBA οι Cleveland Cavaliers, με μυθικό Lebron James

lebron


Υπάρχει μόνο ένας πραγματικός βασιλιάς και ο Lebron James φρόντισε να το αποδείξει! Οι Cleveland Cavaliers καθοδηγούμενοι από το τριπλ-νταμπλ(27 πόντους, 11 ριμπάουντ, 11 ασίστ, ενώ είχε 2 κλεψίματα και 3 μπλοκ) του κορυφαίου καλαθοσφαιριστή της εποχής του, έγιναν η πρώτη ομάδα που επιστρέφει από 1-3 σε τελικούς των Πλέι-Οφ κέρδισαν με 89-93 μέσα στην Oracle Arena τους Golden State Warriors που εδώ και 2 μήνες κατέχουν το καλύτερο ρεκόρ στη Regular Season και κατέκτησαν το πρωτάθλημα.

Είναι το πρώτο πρωτάθλημα που κατακτά ομάδα από το Ohio σε οποιοδήποτε άθλημα εδώ και 40 χρόνια. Το γεγονός πως στην οδήγησε σε αυτό το αγαπημένο της παιδί, που σε κάποια στιγμή έγινε μαύρο πρόβατο, κάνει την ιστορία να μοιάζει με ταινία του Hollywood.

Στα του παιχνιδιού τώρα, οι δυο ομάδες ήταν κοντά μέχρι το τέλος. Ο Lebron James σκόραρε τους 7 από τους τελευταίους 12 πόντους της ομάδας του, ενώ στα τελευταία 2 λεπτά είχε επίσης ένα καθοριστικό μπλοκ στον Draymond Green και ένα καθοριστικό ριμπάουντ στα 30 δευτερόλεπτα. Ήταν ένα τρίποντο του Kirie Irving (26 πόντοι, 6 ριμπάουντ) 54 δευτερόλεπτα πριν το τέλος όμως που έπαιξε τον πιο καθοριστικό ρόλο. Οι δυο τους ήταν και οι κορυφαίοι καλαθοσφαιριστές του Cleveland.

Στην αντίπερα όχθη, το μεγάλο αστέρι των Golden State Warriors και ομόφωνος MVP της Regular Season Steph Curry, έμεινε στα ρηχά σκοράροντας 17 πόντους, έχοντας όμως τραγικά ποσοστά ευστοχίας και κάνοντας 4 λάθη. Κακός ήταν και ο έτερος των Splash Brothers Klay Thompson που έμεινε στους 14. Κορυφαίος για την ομάδα του Oakland ηταν ο Draymond Green με 32 πόντους 15 ριμπάουντ και 9 ασσίστ. Στην ιστορία όμως θα μείνει σαν ο άνθρωπος που αγρίεψε τον Lebron James στα μέσα του 5ου τελικού.