Home ΑΡΧΕΙΟ EURO 2016 Γκριζμάν, ανατροπή και πρόκριση για τη Γαλλία

Γκριζμάν, ανατροπή και πρόκριση για τη Γαλλία

griezman


Είδε το χάρο με τα μάτια της, αλλά βρήκε τον τρόπο να προκριθεί η Γαλλία. Οι οικοδεσπότες του Euro 2016, έμειναν πίσω στο σκορ από τους Ιρλανδούς με το δεύτερο γρηγορότερο γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης μόλις στο 1′. Ο Πογκπά στο σημείο εκείνο ανέτρεψε το Λογκ και ο Μπρέιντι που ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι νίκησε το Γιορίς γράφοντας το 0-1.

Από το σημείο εκείνο μέχρι και το ημίχρονο, οι Ιρλανδοί έδειχναν να ελέγχουν πλήρως το παιχνίδι και να μην κινδυνεύουν ιδιαίτερα από τους Γάλλους. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, η εικόνα του ματς άλλαξε πλήρως. Οι Γάλλοι μπήκαν δυνατά, απείλησαν με το καλημέρα με τον Κοσιελνί και σιγά σιγά έγειραν το γήπεδο προς την εστία του Ράντολφ. Τελικά μέσα σε ένα τρίλεπτο όχι μόνο ισοφάρισαν, αλλά έφεραν το παιχνίδι τούμπα με τον πιο ζεστόΓάλλο παίκτη της χρονιάς Αντουάν Γκριζμάν. Πρώτα στο 58′ με κεφαλιά και μετά στο 61 με σουτ στη γωνία, ο επιθετικός της Ατλέτικο νίκησε τον Ράντολφ και έκανε το 0-1, 2-1.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τους Ιρλανδούς, τα άσχημα νέα είχαν συνέχεια στο 66′. Ο δαιμόνιος Γκριζμάν έφυγε μόνος με τον Ράντολφ και μισό μέτρο έξω την περιοχή, ο Ντάφι απέτρεψε το 3-1 κάνοντας του φάουλ. Αυτόματα ο διαιτητής Ριτσιόλι του έδειξε την άγουσα για τα αποδυτήρια και το ματς έδειχνε να παίρνει το δρόμο του. Οι Γάλλοι έφτιαξαν άλλες δυο μεγάλες ευκαιρίες με το Ζινιάκ να σημαδεύει το δοκάρι στο 77′ και…έξω στο 86. Οι Ιρλανδοί όμως ήταν ανήμποροι να απειλήσουν από τη στιγμή που έμειναν με δέκα και μοιραία, οι πιο συμπαθείς οπαδοί του Euro 2016, παίρνουν το δρόμο για το Δουβλίνο.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Σανιά, Ραμί, Κοσιελνί, Εβρά, Καντέ, Ματουιντί, Πογκμπά, Γκριεζμάν, Παγέτ, Ζιρού.

ΙΡΛΑΝΔΙΑ:
Ράντολφ, Κόουλμαν, Κέοχ, Ντάφι, Γουόρντ, ΜακΚάρθι, Χέντρικ, Μπρέιντι, ΜακΚλιν, Μέρφι, Λονγκ.