Home TOP NEWS «Είναι σημαντικό να περάσουμε με δεύτερη νίκη, θα μας βοηθήσει να πάρουμε...

«Είναι σημαντικό να περάσουμε με δεύτερη νίκη, θα μας βοηθήσει να πάρουμε αυτοπεποίθηση»

Andreas-Dimitriou


Για όσα αφορούν τον αυριανό επαναληπτικό αγώνα με τη Μπάναντς, αλλά και τον προγραμματισμό μίλησε στο Super Sport ο Ανδρέας Δημητρίου. Στις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ τόνισε πως μια δεύτερη νίκη θα βοηθήσει την ομάδα στην αυτοπεποίθηση. Αναλυτικά:

Στο αρχικό του σχόλιο είπε: «Αποκτήσαμε σοβαρό προβάδισμα μετά το σκορ του πρώτου αγώνα. Κερδίσαμε χωρίς να δεχθούμε γκολ και αυτό είναι ιδιαίτερα θετικό και μας καθιστά φαβορί για πρόκριση. Ωστόσο δεν μας εξασφάλισε την πρόκριση και προσεγγίζουμε την ρεβάνς με σοβαρότητα. Είμαστε προσγειωμένοι αλλά ταυτόχρονα έχουμε ενθουσιασμό για να ολοκληρώσουμε αυτό που αρχίσαμε στην Αρμενία. Ο αντίπαλος ξέρουμε ότι έρχεται χωρίς άγχος και πίεση για να διεκδικήσει τις πιθανότητες του. Είναι μια ομάδα που προσπαθεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο με συγκεκριμένο προφίλ και προσανατολισμό και αν σε βρει σε άσχημη μέρα θα σου βάλει δύσκολα. Αυτό θέλουμε να το αποφύγουμε και με αυτό προσεγγίζουμε το παιχνίδι. Ξέρουμε ότι θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να προκριθούμε. Σε αυτή την χρονική περίοδο η ομάδα είναι στα αρχικά στάδια της προσπάθεια για να αναπροσαρμόσει το αγωνιστικό προφίλ, έχουμε λίγες μέρες δουλειάς με το νέο τεχνικό επιτελεία οπότε χρειάζεται χρόνος. Ο προπονητής μας όπως είπε και χθες διαπιστώνει μεγάλη βελτίωση και στην αγωνιστικότητα και στη νοοτροπία των παικτών. Επίσης άλλη μια ιδιαιτερότητα είναι ότι ο μεταγραφικός σχεδιασμός είναι ακόμα σε εξέλιξη». Προσθέτοντας στη συνέχεια: «Η ψυχολογία είναι το Α και το Ω στο ποδόσφαιρο και είναι ένα σημείο στο οποίο ο προπονητής μας εστίασε από την πρώτη μέρα. Για εμάς είναι σημαντικό να περάσουμε με δεύτερη νίκη. Νιώθουμε ότι αυτό είναι κάτι που θα μας βοηθήσει για να πάρουμε αυτοπεποίθηση και σιγουριά για την συνέχεια που θα είναι δυσκολότερη».

Σχόλιο για τον Τζον Κάρβερ: «Είναι μέρος της φιλοσοφίας του προπονητή να είναι προσιτός, ένας άνθρωπος που όλοι θα νιώθουν ότι είναι δίπλα τους. Το τόνισε αυτό από την πρώτη στιγμή ότι θέλει να είναι όσο πιο κοντά γίνεται με τους παίκτες και το προσωπικό της ομάδας. Είναι ένας άνθρωπος που ξέρει που να βάζει την γραμμή που να χωρίζει τον σεβασμό σαν προπονητής από τις σχέσεις του σαν άνθρωπος. Από κει και πέρα το σημαντικό για εμάς είναι η διάρκεια και η συνεχή ανάπτυξη και πρόοδος δε όλους τους τομείς. Και στο αγωνιστικό και στη νοοτροπία και σε θέματα σχέσεων, θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι».

«Ο πήχης μπήκε ψηλά, όπως είπε και ο προπονητής θέλει να δημιουργήσει μια επιθετική ομάδα που να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Δείχνε ο προπονητής να έχει μια προτίμηση στο 4-4-2 αλλά δεν είναι κάτι το οποίο θα ακολουθήσει με παρωπίδες».

Μπήκε χρονοδιάγραμμα όσον αφορά την ενίσχυση; «Όχι δεν τέθηκε χρονοδιάγραμμα, ξέρουμε τις ημερομηνίες που πρέπει να δηλώνουμε τους παίκτες για την Ευρώπη και πότε μπορούμε να κάνουμε αλλαγή αλλά δεν μπήκε χρονοδιάγραμμα ούτε για αμυντικό, ούτε για ενίσχυση σε άλλη θέση. Το σημαντικό είναι να έχει ο παίκτης τα χαρακτηριστικά που έχουμε ανάγκη και όχι ποιος είναι από ποια χώρα προέρχεται. Ασφαλώς παίζει ρόλο και ο χαρακτήρας, η προσωπικότητα και τα κίνητρα κάθε ποδοσφαιριστή».

Όσον αφορά το οικονομικό είστε εντός του μπάτζετ που έχει τεθεί για την ενίσχυση; «Υπάρχει ένα καθορισμένο μπάτζετ και σε καμιά περίπτωση δεν θα ξεφύγουμε από αυτό. Με βάση αυτό προχωράμε για την ενίσχυση. Δεν θέλουμε να προσελκύουμε ποδοσφαιριστές με το οικονομικό αλλά να τους δελεάζουμε με το πλάνο της ομάδας, την προοπτική να παίξουν στην Ευρώπη, την προοπτική να παίζουν σε γεμάτα γήπεδα και τους κάνουμε γνωστό ότι στο οικονομικό αυτά που θα συμφωνήσουμε θα τα πάρουν».

Είστε ευχαριστημένοι από τον προγραμματισμό; «Εκ πρώτης τα μηνύματα είναι θετικά αλλά οι πάντες κρίνονται στο γήπεδο από την δουλειά τους. Εμείς κάναμε κάποιες επιλογές, είναι θετικό ότι ο κόσμος δέχθηκε θετικά αυτές τις κινήσεις όμως από κει και πέρα θέλουμε να αναπτύξουμε και να βελτιώσουμε αυτούς τους παίκτες. Θα τους προσφέρουμε τις καλύτερες συνθήκες γι να δουλέψουν και τους θέλουμε να δείχνουν αφοσίωση στην ΟΜΟΝΟΙΑ».

Πόσο κόσμο περιμένετε στον επαναληπτικό; «Νομίζω θα πάμε σε ένα πολύ καλό νούμερο για τα δεδομένα της εποχής. Ίσως πάμε και σε διψήφιο αριθμό».