Home TOP NEWS Match Report: Θα είναι σαν να έχασε, αλλά κέρδισε

Match Report: Θα είναι σαν να έχασε, αλλά κέρδισε

uel-omonoia-banants (202)


Τετ α τετ με ένα μεγάλο ευρωπαϊκό κάζο (ίσως το μεγαλύτερο) βρέθηκε απόψε η ΟΜΟΝΟΙΑ, πρόλαβε όμως να σώσει τη παρτίδα στη παράταση με πρωταγωνιστή το Ρουσιά. Η ομάδα μας ήταν χλωμή για 90′ λεπτά, έμεινε πίσω στο σκορ, χρειάστηκε να παίξει 120 λεπτά αντί 90, οι αλλαγές του Κάρβερ την ξελάσπωσαν και πάει Ισραήλ. Τελικό σκορ 4-1 με σκόρερ τους Ρουσιά (2), Ντάρμπισαϊαρ και Κλέιτον.

Α’ ημίχρονο

Νωθρά μπήκε στο γήπεδο η ΟΜΟΝΟΙΑ, με αποτέλεσμα η πρώτη ευκαιρία να ανήκει στη Μπάναντς. Ο Παντελιάδης έκανε λάθος και ο Ντομπράνοφ από πλάγια έκανε συρτή μπαλιά, ευτυχώς λίγο πιο δυνατή από όσο έπρεπε για να σπρώξει τη μπάλα στα δίκτυα ο Μπαντογιάν. Η ΟΜΟΝΟΙΑ ανέβηκε μετά την ευκαιρία των Αρμένιων και στο 12′ απάντησε στις μεγάλες ευκαιρίες. Ο Φυλακτού έδωσε όμορφα στον Αγκάγιεφ που μέσα στο κουτί επέστρεψε τη μπάλα στο Γεράσιμο, με το σουτ του τελευταίου όμως να κοντράρει.

Παρότι δεν έφτιαχνε πολλές φάσεις, η ΟΜΟΝΟΙΑ έλεγχε το παιχνίδι και ήταν σαφώς πιο επικίνδυνη. Στο 27′ ο Αγκάγιεφ έκλεψε τη μπάλα και έφευγε φάτσα με τον τερματοφύλακα. Ο τελευταίος αμυντικός Άνταμς έκανε εσκεμμένα χέρι, έπρεπε να αποβληθεί, αλλά ο διαιτητής του χαρίστηκε δίνοντας μόνο κίτρινη. Στην εκτέλεση του φάουλ, ο Όρσουλιτς έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ. Άουτ πήγε και ένα σουτ του Ματ Ντάρμπισαϊαρ στο 33′. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση ενός μάλλον φτωχού πρώτου ημιχρόνου.

Β’ ημιχρόνου

Πιο ορεξάτη μπήκε στην επανάληψη η ΟΜΟΝΟΙΑ. Μόλις στο πρώτο λεπτό της μάλιστα έφτιαξε ευκαιρία με τον Αγκάγιεφ να κάνει πολύ καλό σουτ από το ύψος της περιοχής και τον Γκαζαριάν να αποκρούει εντυπωσιακά. Λίγα δευτερόλεπτα μετά ήταν σειρά του Ντάρμπισαϊαρ να απειλήσει όμως η πλάσα του στη κίνηση έφυγε άουτ.

Η συνέχεια πάντως δεν ήταν ανάλογη, αφού η ομάδα μας δεν έφτιαξε τον αριθμό ευκαιριών που θα ήθελε. Χαρακτηριστικό είναι πως μέχρι το 70′ έφτιαξε μόνο μια μεγάλη φάση κι αυτή στατική. Ο Παντελιάδης έκανε τακούνι μετά από κόρνερ του Αγκάγιεφ, προ της γραμμής όμως απέκρουσε η άμυνα. Και αφού ήταν χλωμή, η ΟΜΟΝΟΙΑ το πλήρωσε. Ο Μπουράγιεφ στο 71΄με ατομική ενέργεια μπήκε στο κουτί, πλάσαρε εύστοχα τον Παναγή και έκανε το 0-1.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα. Στο 75′ ένα σουτ του Αγκάγιεφ κόντραρε πριν πάει προς το τέρμα και λίγα δευτερόλεπτα μετά, ο Γκαζαριάν πρόλαβε στην έξοδο το Σέρινταν. Στο 82′ ένα σουτ του Ντάρμπισαϊαρ αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα. Από το σημείο αυτό και μετά η ομάδα μας παρότι έκανε κάποιες πλαγιοκοπήσεις, δεν έγινε απειλητική και μοιραία το παιχνίδι πήγε στη παράταση.

Παράταση

Ότι δεν έκανε 90 λεπτά η ΟΜΟΝΟΙΑ, το έκανε μόλις ξεκίνησε η παράταση. Μετά από κάθετη μπαλιά, ο Ντάρμπισαϊαρ κατέβασε στον Κλέιτον που με την πρώτη έβγαλε μόνο το Ρουσιά. Ο Ονησίφορος δεν λάθεψε και έφερε το ματς στα ίσα. Στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης η ΟΜΟΝΟΙΑ έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ. Ο Κλέιτον έκανε εξαιρετική ενέργεια, έβγαλε το Σέρινταν φάτσα με το γκολ, ο Γκαζαριάν όμως το νίκησε και κράτησε το 1-1. Ο Βραζιλιάνος ήταν πρωταγωνιστής και στη τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, αλλά το σουτ του μετά από νέα ατομική κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου της παράτασης, ο Ρουσιάς πήρε και πάλι το όπλο του. Στο 107′ ο Φυλακτού έκλεψε τη μπάλα και την έδωσε στον Όνη. Αυτός άδειασε δύο αμυντικούς και έκανε δυνατό σουτ στη γωνιά του Γκαζαριάν, έκανε το 2-1 και έβαλε φρένο στα όνειρα των Αρμένιων. 6 λεπτά μετά ο Ρουσιάς ντύθηκε δημιουργός έβγαλε μόνο τον Ματ Ντάρμπισαϊαρ και ο Άγγλος έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα, γράφοντας το 3-1. Τελικά είχε κι άλλο γκολ η βραδιά στην εκπνοή, όταν ο Κλέιτον έκρυψε τη μπάλα, έφυγε φάτσα με τον Γκαζαρυάν και πλάσαρε εύστοχα κάνοντας το 4-1.

Συμπερασματικά

Αλλιώς την ονειρευτήκαμε την πρώτη ευρωπαϊκή βραδιά μας και όχι με αχ και βαχ. Η ευκολία με την οποία η ΟΜΟΝΟΙΑ έβαλε 4 γκολ στην παράταση αποδεικνύει απλά πόσο επιπόλαιη ήταν στη κανονική διάρκεια του αγώνα. Στο τέλος προκρίθηκε, πλέον ο πήχης όμως ανεβαίνει απότομα και σίγουρα εμφανίσεις σαν την αποψινή, δεν είναι αρκετές για να ξεπεραστεί το εμπόδιο της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ.