Home TOP NEWS Τα τρία επίπεδα της αποστολής «ανατροπή»

Τα τρία επίπεδα της αποστολής «ανατροπή»

beitar-omonoia-israel-Matt-Derbyshire (26)


Οι επιλογές του προπονητή, η απόδοση των παικτών και η σωστή συμβολή του κόσμου θα καθορίσουν την προσπάθεια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για πρόκριση κόντρα στην Μπεϊτάρ.

Του Σοφοκλή Σοφοκλέους / Sigmalive Sports

Δεδομένο, η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει ν’ ανατρέψει ένα ύπουλο σκορ. Το 0-1 σημαίνει πως χρειάζεται δύο γκολ για να περάσει ή τρία αν σκοράρει ένα η Μπεϊτάρ. Η πρόκριση τέλος πάντων σημαίνει (αποκλειόμενης της διαδικασίας των πέναλτι) νίκη με δύο γκολ διαφορά. Συνεπώς η ΟΜΟΝΟΙΑ θα χρειαστεί έναν συνδυασμό πραγμάτων για να τα καταφέρει. Θα πρέπει τα πάντα να λειτουργήσουν σχεδόν στην εντέλεια. Οι επιλογές του προπονητή, η απόδοση των παικτών, ο κόσμος και φυσικά η τύχη, την οποία θα πρέπει να έχει, αν τη χρειαστεί.

Ο Κάρβερ: Ίσως να μην έχει τόση μεγάλη σημασία, αν ο Άγγλος θα επιλέξει να παίξει με 4-4-2, μία παραλλαγή της διάταξης αυτής ή με 4-2-3-1. Σημασία έχει η κίνηση των παικτών στον χώρο, με βάση την προετοιμασία, να εξασφαλίζει δύο πράγματα. Την επιθετική επάρκεια η ΟΜΟΝΟΙΑ να μπορεί να επιτεθεί ορθόδοξα, όταν υπάρχει προϋπόθεση για τελική μπαλιά να υπάρχουν παίκτες στην περιοχή, αλλά παράλληλα οι ευκαιρίες να γίνουν γκολ. Σίγουρα η Μπεϊτάρ θα δώσει χώρο και θα κλείσει διαδρόμους. Την ίδια στιγμή η ΟΜΟΝΟΙΑ πρέπει ανά πάσα στιγμή να καλύπτει τα νώτα της, σταματώντας όσο νωρίτερα και πιο ψηλά γίνεται πιθανούς κινδύνους. Το γκολ στην Ιερουσαλήμ ήταν παράδειγμα προς αποφυγήν. Αύριο οι πιθανότητες αντεπιθέσεων θα είναι περισσότερες. Αν η άμυνα είναι το 50% της πρόκρισης, τότε θα πρέπει να βγαίνει αποτελεσματικά από τον σέντερ φορ μέχρι τον Παναγή. Μιλώντας περί τακτικής και συστημάτων, αναμένεται μία αλλαγή στην 11άδα. Ο Νασιμέντο θα πάρει φανέλα βασικού δίπλα στον Όρσουλιτς. Μένει να δούμε αν ο Παντελιάδης θα πάει στη φυσική του θέση -στο αριστερό άκρο- και θα περάσει μπροστά (στα χαφ) ο Μαργκάσα. Τα τρεξίματα του Πορτογάλου αλλά και ο καλός χειρισμός της μπάλας θα δώσουν σημαντικά στοιχεία στον ζωτικό χώρο του κέντρου.

Τα plan B, C και… Πολλά μπορούν να συμβούν. Η ΟΜΟΝΟΙΑ θα πρέπει να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει πολλά σενάρια με επιτυχία. Άλλο όταν προηγηθεί νωρίς, άλλο όταν το κάνει πιο μετά στο παιχνίδι, άλλο αν ο αγώνας είναι στο 0-0 σε προχωρημένο χρονικά σημείο. Αναφερόμαστε σε θέμα τακτικής, αλλά και συμπεριφοράς. Η ΟΜΟΝΟΙΑ πλήρωσε πολλάκις στο παρελθόν τον υπέρμετρο ενθουσιασμό ή την υπερβολική της απογοήτευση. Η διαχείριση κάθε σεναρίου θα πρέπει να είναι η καλύτερη. Το να θέλεις να εκμεταλλευτείς ας πούμε το μομέντουμ είναι ένα, να παρασυρθείς είναι άλλο. Η ισορροπία είναι πάντα ο καλύτερος οδηγός. Μαζί με καθαρό μυαλό, αποφυγή λαθών και αποτελεσματικό πρέσινγκ.

Οι στημένες μπάλες: Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να σκοράρεις, εφόσον έχεις δουλέψει. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι του βρετανικού στυλ παιχνιδιού και ο Κάρβερ οφείλει να το μπάσει στο προφίλ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Οι «πράσινοι» έχουν τρία-τέσσερα ψηλά κορμιά, αλλά και άλλους καλούς άλτες, οπότε με καλά κτυπήματα μπορούν να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για γκολ. Αυτονόητο το πόσο αποτελεσματική πρέπει να είναι η ομάδα, όταν θα αμυνθεί σε στημένες μπάλες.

Παίκτες και κόσμος: Η ατμόσφαιρα θα είναι καυτή. Κανένας δεν μπορεί να ξέρει αν και εφόσον θα επηρεαστεί ο αντίπαλος. Το θέμα είναι να ευνοηθεί από τον παλμό της εξέδρας η ΟΜΟΝΟΙΑ. Το στοιχείο της υπομονής πρέπει να χαρακτηρίζει άπαντες στις κερκίδες και εντός των τεσσάρων γραμμών. Αν οι παίκτες «αξιοποιήσουν» σωστά τον κόσμο, σίγουρα θα έχουν ένα μεγάλο συν στις ενέργειες τους. Αν ο κόσμος από την άλλη, πιέσει όσο πρέπει να πιέσει, η πίεση θα είναι μία συνεχής ώθηση που μόνο θετικά μπορεί να αποφέρει, όποια και αν είναι η ροή του αγώνα.