Home TOP NEWS Match Report: Προσπάθησε, μα πήρε ότι άξιζε απόψε

Match Report: Προσπάθησε, μα πήρε ότι άξιζε απόψε

uel-omonoia-beitar (182)


Προσπάθησε η ΟΜΟΝΟΙΑ, αλλά δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και αποκλείστηκε από την Ευρώπη. Η ομάδα μας κέρδισε με 3-2 τη Μπεϊτάρ, η ανατροπή όμως δεν ήταν ικανή να σβήσει τα αμυντικά της κενά. Όταν μένεις δύο φορές πίσω στο σκορ, τα πράγματα γίνονται δύσκολα και το νιώσαμε καλά.

Α’ ημίχρονο

Με απειλητικές διαθέσεις μπήκες στο γήπεδο η ΟΜΟΝΟΙΑ. Στα 50′ δευτερόλεπτα μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Νασιμέντο έκανε κεφαλιά η οποία σταμάτησε στο δοκάρι του Κλέιμαν. Η απάντηση της Μπεϊτάρ ήρθε στο 7′ ο Βάλπορτ μπήκε πλάγια στη περιοχή και έκανε διαγώνιο σουτ, ο Παναγή απέκρουσε. Η πιο μεγάλη ευκαιρία της Μπεϊτάρ ως το 15′ όμως ήρθε στο 11′. Ο Σέχτερ έκανε σέντρα από αριστερά, ο Ατζίλι έπιασε κεφαλιά, ο Παναγή απέκρουσε ενστικτωδώς και η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι.

Λίγο μετά το πρώτο 15λεπτο, ήρθε το γκολ, δυστυχώς για την Μπεϊτάρ. Ο Μάγκμπο έκανε κούρσα από αριστερά, ο Νασιμέντο απέκρουσε την σέντρα του, η μπάλα έφτασε στον Ατζίλι που με πολύ δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στο Παναγή. Για ένα δεκάλεπτο η ομάδα μας σάστισε και η Μπεϊτάρ πατούσε καλύτερα. Κόντρα στο μούδιασμα όμως η ΟΜΟΝΟΙΑ έφερε ξανά στα ίσα το ματς. Ο Φλορέσκου έκλεψε, πέρασε στο Κλέιτον, που έδωσε όμορφη κάθετη στον Αγκάγιεφ και ο Ισραηλινός από κοντά έκανε το 1-1.

Στο 34′ και το 35′ είχαμε δυο μεγάλες ευκαιρίες μια για κάθε ομάδα. Μετά από τραγική ολιγωρία του Φλορέσκου, ο Βάλπουρτ έφυγε μόνος με το Παναγή, ο νεαρός πορτιέρο όμως το νίκησε στο τετ α τετ. Στην επόμενη φάση, μόνος βγήκε και ο Ντάρμπισαϊαρ από πλάγια, και ο τερματοφύλακας των Ισραηλινών Κλέιμαν, βγήκε όμως νικητής.

Το παιχνίδι ήταν ισοζυγισμένο, στο 44′ όμως τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Ο Σέχτερ πήρε τη μπάλα πλάγια, μπήκε στο κουτί και ανατράπηκε από το Νασιμέντο. Εκτελεστής ο Ατζίλι και παρότι ο Παναγή έπεσε σωστά, 2-1. Κι εκεί που όλα έδειχναν πως η ΟΜΟΝΟΙΑ θα ψάξει τρία γκολ στην επανάληψη, κέρδισε και η ομάδα μας πέναλτι. Ο Κλέιτον προσπάθησε να βγάλει σέντρα, η μπάλα κτύπησε στο χέρι του Μόρι και ο Μάσσα υπέδειξε για δεύτερη φορά την εσχάτη των ποινών. Εκτελεστής ο Σέρινταν και 2-2.

Β’ ημίχρονο

Με το ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου η ΟΜΟΝΟΙΑ κέρδισε φάουλ σε πολύ καλό σημείο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κλέιτον, έστειλε τη μπάλα όμως άουτ. Με τη πάροδο του χρόνου και αφού δεν δημιουργούνταν φάσεις, ο Κάρβερ άλλαξε σχήμα. Πέρασε στον αγώνα τους Τουρέ και Σοϊλέδη, αντί των Φυλακτού και Αγκάγιεφ, και άλλαξε το σχήμα σε 4-4-2 με ρόμβο.

Μέχρι το 70′ δεν ήρθε πάντως κάποια φάση, αντίθετα δυο καλά σουτ ανήκαν στους Ισραηλινούς. Το πρώτο από τον Άινμπιντερ έφυγε λίγο άουτ, το δεύτερο του Σέχτερ απόκρουσε σε κόρνερ ο Παναγή. Στο 74′ ήρθε μεγάλη ευκαιρία και για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Ρουέδα και Μόρι συγκρούστηκαν στον αέρα, η μπάλα έφτασε στο Ντάρμπισαϊαρ που από πλάγια μόνος σούταρε άουτ.

Εκεί που όλα έδειχναν πως πολύ δύσκολα θα δούμε κάτι στο ματς, ο Ρουσιάς ήρθε να σκοράρει ένα ασύλληπτης ομορφιάς γκολ στο 81′. Μετά από σέντρα του του Μαργκάσα, ο Ονησίφορος έπιασε ένα απίστευτα δυνατό σουτ στη κίνηση στη γωνιά του Κλέιμαν και έκανε το 3-2. Τρία λεπτά μετά λίγο έλειψε να έρθει η ολική ανατροπή. Μετά από κόρνερ στο δεύτερο δοκάρι ο Νασιμέντο δεν μπόρεσε από πολύ κοντά να σπρώξει στα δίκτυα τη μπάλα.

Τα τελευταία λεπτά έγιναν δραματικά και η ΟΜΟΝΟΙΑ έβαλε κορμιά στη περιοχή της Μπεϊτάρ. Προσπάθησε κυρίως με γεμίσματα να βρει τους δυο φορ και έβαλε έστω και ανορθόδοξο τρόπο τη μπάλα στα καρέ, αλλά δεν κατάφερε να φτιάξει τη μεγάλη φάση που θα έφερνε το 4ο γκολ.

Συμπερασματικά

Άλλη μια χρονιά εκτός Ευρώπης νωρίς. Με βάση την εικόνα της ομάδας απόψε, δύσκολα μπορεί κανείς να ισχυριστεί πως φέτος είναι άδικο. Η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει πλέον να διαχειριστεί την απογοήτευση και το μεγάλο κενό μέχρι την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Φωνάζει η ανάγκη για ενίσχυση σε συγκεκριμένες θέσεις.