Home TOP NEWS Τι θα ψάχναμε, αν είμαστε ο Νταμπίζας

Τι θα ψάχναμε, αν είμαστε ο Νταμπίζας

Προφανώς αυτός γνωρίζει καλύτερα. Φέραμε τεχνικό διευθυντή για να παίρνονται οι ποδοσφαιρικές αποφάσεις, από άνθρωπο που ξέρει δυο πράγματα περισσότερα. Οι όποιες αποφάσεις του Νίκου Νταμπίζα είναι σεβαστές και θα κριθούν εκ του αποτελέσματος, εκεί που μετράει δηλαδή. Τα πιο κάτω αποτελούν απλά προσωπικές απόψεις του γράφοντα, ο οποίος κανένα αλάθητο δεν διεκδικεί. Αν ήταν να επιλέξει πάντως τα χαρακτηριστικά των παικτών που θα φέρει ο Ελλαδίτης, θα ήταν τα πιο κάτω:


Κεντρικός Αμυντικός

Καταρχάς χαρακτήρα ηγέτη και ανθεκτικότητα στη πίεση. Πέραν από τα πνευματικά, ταχύτητα για να συμπληρώσει τα χαρακτηριστικά των υπόλοιπων κεντρικών αμυντικών. Ύψος διαθέτουμε.

Αμυντικός μέσος

Τρεξίματα, ικανότητα στην αναχαίτιση, ύψος γιατί μας λείπει και να μπορεί να φέρει και τη μπάλα μπροστά. Γενικώς κάποιον να μπορεί να παίξει δίπλα σε όποιον πάρει ρόλο 8αριού είτε αυτός λέγεται Μαργκάσα, είτε Τουρέ, είτε Φυλακτού. Ότι περιμέναμε από το Γκεόργκε Φλορέσκου αλλά στην Ευρώπη δυστυχώς δεν κατάφερε να προσδώσει. Μακάρι να ανέβει και ο Ρουμάνος όταν νιώσει την πίεση, ενώ να τονίσουμε πως όλα τα φόντα για να γίνει αυτό που ζητάμε έχει ο Φάνος Κατελάρης. Υπενθυμίζουμε πως η όποια μεταγραφή, δεν πρέπει να γίνει εις βάρος των λεπτών που θα πάρει ο Φάνος. Αν εξελιχθεί όπως ελπίζουμε θα κάνει όλα όσα θέλουμε χρόνια.

Ακραίος μεσοεπιθετικός

Ταχύτητα, διεισδυτικότητα. Έχουμε την άποψη πως χρειάζεται περισσότερο εξτρέμ παρά ακραίος μέσος. Αν πατάει και συχνά κουτί, ακόμα καλύτερα.