Home TOP NEWS Ο κανονισμός που επιβάλλεται να αλλάξει

Ο κανονισμός που επιβάλλεται να αλλάξει

 


Άτομα με τροχοκάθισμα μπορούν να εισέλθουν στο γήπεδο όταν πρόκειται για κεκλεισμένων των Θυρών παιχνίδια, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΚΟΠ. Τι γίνεται όμως με τα άτομα που έχουν κινητικές δυσκολίες, τους έχει παραχωρηθεί κάρτα μετά από εξέταση από ιατροσυμβούλιο από τον ΚΟΑ, αλλά δεν είναι σε τροχοκάθισμα; Εκεί ο κανονισμός δεν μιλάει για άδεια εισόδου.

Όσο παράλογο και αν ακούγεται, ο κανονισμός δεν περιλαμβάνει πρόνοια για αυτά τα άτομα με αποτέλεσμα φίλοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που εμπίπτουν σε αυτή τη κατηγορία να μην μπορούν να μπουν στο γήπεδο. Στην ΚΟΠ δείχνουν να αντιλαμβάνονται ότι θα έπρεπε να υπάρχει η συγκεκριμένη πρόνοια, πλέον όμως ο κανονισμός έχει περάσει και δεν αλλάζει. Στο παρελθόν δεν υπήρχε πρόνοια ούτε για άτομα με τροχοκάθισμα. Η ΚΟΠ αντιλήφθηκε την παράλειψη και τη διόρθωσε, το ίδιο θα μπορούσε να κάνει και τώρα.

Θεωρούμε πως πρέπει να παρθεί απόφαση για εξαίρεση. Στην ΚΟΠ δεν θέλουν να κάνουν πρόβλημα σε αυτούς τους φίλους, θέλουν όμως και να είναι τυπικοί με τον κανονισμό. Ας παρθεί μια διορθωτική απόφαση η οποία θα τηρηθεί σε όλα τα κεκλεισμένων των θυρών για τη χρονιά, για να αποκατασταθεί η αδικία. Γιατί “άδικος” είναι το λιγότερο που μπορεί να χαρακτηριστεί ο κανονισμός. Θεωρούμε επίσης πως τα σωματεία θα μπορούσαν και θα έπρεπε να είχαν πιο ενεργό ρόλο σε τέτοιου είδους θέματα.