Home TOP NEWS Match Report: Με το δεξί και με προβλήματα

Match Report: Με το δεξί και με προβλήματα

Ανησύχησε αλλά μπήκε με το δεξί η ΟΜΟΝΟΙΑ. Παρότι μπήκε μπροστά στο σκορ από το πρώτο λεπτό, διπλασίασε τα τέρματα της και έδειχνε επιθετικά να μπορεί να πετύχει κι άλλα γκολ, προδομένη από τα αμυντικά κενά της η ομάδα μας κινδύνεψε ακόμα και να χάσει το τρίποντο. Τελικά ένα γκολ του Αγκάγιεφ στα τελευταία στάδια του αγώνα σφράγισε τη νίκη με 3-1. Σκόρερς οι Ντάρμπισαϊαρ και Αγκάγιεφ(2).


Α’ ημίχρονο

Καλύτερο ξεκίνημα δεν μπορούσε να κάνει η ΟΜΟΝΟΙΑ. Στα 25 δευτερόλεπτα ο Αγκάγιεφ έπιασε τη μπάλα από δεξιά, έκλεισε προς τα μέσα, έδωσε στο Ντάρμπισαϊαρ που ντρίπλαρε τον Κρίστοφερ. Ο τερματοφύλακας του Ερμή τον ανέτρεψε, ο Νικολάου υπέδειξε το καθαρό πέναλτι και ο Ματ με εύστοχη εκτέλεση έκανε το 1-0! Ο Ερμής προσπάθησε να επιστρέψει γρήγορα στο ματς και έβαλε μπόλικο πάθος στο παιχνίδι του, χωρίς όμως να φτιάξει μεγάλη ευκαιρία ως το δεκάλεπτο.

Το δεύτερο δεκάλεπτο του ματς αποδείχθηκε φωτιά! Στο 10′ ο Ντάρμπισαϊαρ υποδέχθηκε υπέροχη μπαλιά του Τουρέ, μπήκε πλάγια στη περιοχή και με προσποίηση πέρασε τον Σίργκι, λίγο πριν σκοράρει όμως τον πρόλαβε ο Μπέγκα. Ένα λεπτό μετά ο Ερμής απάντησε, αφού ο Χόι βρέθηκε εντελώς μόνος με τον Παναγή, ο Κωνσταντίνος όμως ενήργησε σωτήρια και απέκρουσε. Στο 14′ ήταν σειρά του Μαργκάσα να κάνει σωτήρια επέμβαση προλαβαίνοντας τον μόνο Ίμπσον!

Και αφού ο Ερμής δεν ισοφάρισε το πλήρωσε. Στον αιφνιδιασμό ο Αγκάγιεφ μόνος με τον Κρίστοφερ σήκωσε κεφάλι, τον ντρίπλαρε και έκανε προ κενής εστίας το 2-0! Μάλιστα 2 λεπτά μετά, λίγο έλειψε να έρθει και 3ο γκολ για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Ο Τζίμης έβγαλε την ομάδα στον αιφνιδιασμό, έδωσε τη κατάλληλη στιγμή στον Αγκάγιεφ και αυτός με την πρώτη βρήκε τον Ντάρμπισαϊαρ. Ο Ματ έκανε εκπληκτικό τακούνι, η μπάλα κτύπησε στον εξερχόμενο Κρίστοφερ που γλίτωσε την ομάδα του.

Ο Ερμής παρά τα δυο γκολ εις βάρος του συνέχισε να πατά καλά. Στο 21′ κατάφερε μάλιστα να μειώσει. Ο Ίμπσον στο ένας εναντίων ενός με τον Μπρούνο πέρασε και τετ α τετ με τον Παναγή πλάσαρε κάτω από τα πόδια του τερματοφύλακα μας κάνοντας το 2-1.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο Ερμής ήταν η ομάδα που κρατούσε περισσότερο τη μπάλα και η ΟΜΟΝΟΙΑ έψαχνε τρίτο γκολ στον αιφνιδιασμό. Μεγάλη φάση δεν ήρθε πάντως με το σκορ ημιχρόνου να μένει 2-1. Στο πρώτο 45λεπτο η ΟΜΟΝΟΙΑ έδειξε να διαθέτει μπόλικη ποιότητα μπροστά, αλλά και αδυναμίες πίσω.

Game1-omonoia-ermis (112)

Β’ ημίχρονο

Ανοικτό παιχνίδι και στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 46′ ο Παναγή απέκρουσε σουτ του Ντε Μέλο. Στο επόμενο λεπτό ο Ντάρμπισαϊαρ σκόραρε, το γκολ ακυρώθηκε ως οφσαίντ. Τρία λεπτά μετά και αφού προηγήθηκε διπλό λάθος από Μαργκάσα και Παντελιάδη, ο Ερμής βγήκε απειλητικά στην αντεπίθεση με το σουτ του Άλμπα να καταλήγει άουτ.

Κάπου εκεί ο Κάρβερ θέλησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας και έκανε δύο αλλαγές. Ο Φλορέσκου αντικατέστησε τον Φυλακτού και ο Σέρινταν το Χριστοφή. Για το επόμενο δεκάλεπτο δεν άλλαξαν πολλά, όμως σε ένα στημένο ήρθε μεγάλη ευκαιρία στο 57′. Από φάουλ του Κλέιτον ο Νασιμέντο έπιασε τη κεφαλιά, λίγο άουτ και λίγο πάνω από το κεφάλι του μόνου Αγκάγιεφ. Ο Ερμής απάντησε στις ευκαιρίες με μια μεγαλύτερη, όταν ο Χόι στο 63′ χόρεψε την άμυνα μας και έκανε σουτ από το ύψος της περιοχής, με τον Παναγή να διώχνει σε κόρνερ. Μεγάλη ήταν και η επόμενη ευκαιρία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, με το Σέρινταν στο 67′ να κάνει σουτ λίγο μπροστά από το πέναλτι και τον Κρίστοφερ να αποκρούει.

Στα τελευταία στάδια του αγώνα ο Ερμής έψαχνε την ισοφάριση και η ΟΜΟΝΟΙΑ το γκολ στη κόντρα. Ο αντίπαλος παρότι κάτοχος της μπάλας αδυνατούσε να φτιάξει ευκαιρίες. Τελικά στο 84′ ο Αγκάγιεφ σκότωσε το ματς εκμεταλλευόμενος λάθος αντιπάλων. Αφού πήρε τη μπάλα στο κουτί, ελίχθηκε και σούταρε στη γωνιά του Κρίστοφερ που δεν μπορούσε να κάνει κάτι.

Συμπερασματικά

Οι νίκες είναι πάντα καλοδεχούμενες και είχαμε πει πως η βελτίωση πρέπει να έρθει μέσω αυτών. Η άμυνα πάντως προβλημάτισε και μάλιστα πολύ. Πολλά λάθη, πολλά μαρκαρίσματα που δεν ήταν αυτά που έπρεπε και γενικώς ανισορροπία που επηρέαζε όλη την ομάδα. Πρώτο τρίποντο, μπόλικη δουλειά στην άμυνα.

 

ΟΜΟΝΟΙΑ (4-2-3-1): Παναγή, Δημητρίου, Νασιμέντο, Παντελιάδης (69′ Όρσουλιτς), Μαργκάσα, Φυλακτού (50′ Φλορέσκου), Τουρέ, Κλέιτον, Χριστοφή (50′ Σέρινταν), Αγκάγιεφ, Ντάρμπισαϊαρ.