Home TOP NEWS Μαργκάσα για Ασσίς: «Είμαι τυχερός που αγωνίστηκα μαζί του»

Μαργκάσα για Ασσίς: «Είμαι τυχερός που αγωνίστηκα μαζί του»

 


«Ο Νούνο είναι πολύ σημαντικός για εμένα, είμαστε φίλοι. Είναι μια δύσκολη μέρα για αυτόν. Ήθελε πολύ να συνεχίσει το ποδόσφαιρο αλλά κάποτε θα ερχόταν αυτή η μέρα» ήταν το αρχικό σχόλιο του Ρενάτο Μαργκάσα μιλώντας στο Super Sport FM για τον συμπατριώτη του Νούνο Ασσίς. Αναφέρθηκε για την αποψινή αναμέτρησης, αλλά και γενικά για την παρουσία του “μάγου” στο Κυπριακό ποδόσφαιρο.

Για τον τίτλο που ήθελε να κερδίσει: «Ο Νούνο ήθελε να σταματήσει με άλλο τρόπο και ήθελε να κερδίσει το Κύπελλο. Ήθελε πολύ να κερδίσει ένα τίτλο. Κερδίσαμε ένα σούπερ καπ. Ήθελε να τελειώσει με το Κύπελλο αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Δεν ήταν ευχαριστημένος με αυτό αλλά τώρα δεν μπορεί να αλλάξει κάτι».

Nuno-Renato (1)

Για τη παρουσία του στη Κύπρο: «Ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες που αγωνίστηκαν στη Κύπρο και ειδικά στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Ήταν ένας παίκτης επαγγελματίας. Η θέληση του για τις προπονήσεις και το παιχνίδι ήταν απίστευτη. Κάθε μέρα έδινε τα πάντα για να είναι έτοιμος. Είχαμε μέρες που είχαμε ρεπό και πήγαμε μαζί για να κάνουμε γυμναστήριο. Δεν μπορούσε να σταματήσει να κάνει προπόνηση. Είναι παράδειγμα για όλους».

Για την αναγνώριση από όλους: «Αν μπορείς να βλέπεις το ποδόσφαιρο χωρίς μόνο τα χρώματα της ομάδας σου, πρέπει να δεις πως ο Νούνο είναι ένας πολύ καλός παίκτης και σας άνθρωπος πάντα σεβάστηκε όλες τις ομάδες. Έπαιξε σπουδαίο ποδόσφαιρο».

Για το τέλος της καριέρας του: «Ο Νούνο ακόμα παίζει. Δεν μπορεί να σταματήσει. Δεν πιστεύω πως μπορεί να σταματήσει. Είμαι σίγουρος πως ο Νούνο έχει χρόνο για να κάνει προπόνηση για να παίξει ποδόσφαιρο με τους φίλους του. Δεν θα το βγάλει ποτέ από μέσα του το ποδόσφαιρο».

Nuno-Renato (2)

Για τους οπαδούς που θα βρεθούν στο ΓΣΠ: «Θέλω να ζητήσω από όλους τους οπαδούς να δώσουμε μια καλή νύχτα για το Νούνο. Είναι σημαντικό να έρθουν όλοι».

Για τη σχέση που είχε με το Νούνο: «Εμείς συνεχίζουμε να είμαστε φίλοι. Δεν ήμαστε κάθε μέρα μαζί αλλά με βοήθησε πολύ μέσα και έξω από το γήπεδο. Τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να σκέφτεσαι και να ζεις το ποδόσφαιρο, σαν τρόπος ζωής. Θέλω να του πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα».

Για το χαρακτήρα του: «Ο Νούνο έχει ένα δυνατό αλλά καλό χαρακτήρα. Δεν είναι τυχαίο που αγωνίστηκε μέχρι τα 38 του και το επίπεδο που έπαιξε είναι κάτι απίστευτο».

Για το αν χάρηκε όταν ο Νούνο αποφάσισε να έρθει στη Κύπρο κι αν του προκάλεσε έκπληξη: «Ναι, επειδή ο Νούνο στη Πορτογαλία έχει πολύ καλό όνομα. Έπαιξε σε πολύ καλές ομάδες. Ήμουν πολύ χαρούμενος που έμαθα πως θα παίξω μαζί του μπάλα. Είμαι τυχερός που αγωνίστηκα μαζί του. Ήθελε να μας βοηθήσει να κερδίσουμε τρόπαια».

Για το ότι στα 38 του ήταν ο κορυφαίος παίκτης του πρωταθλήματος: «Αυτός είναι ο Νούνο. Είναι ένας ποδοσφαιριστής αρκετά επαγγελματίας. Πολύ δουλειά και πολλά πράγματα που δεν μπορείς να σκεφτείς. Είναι παράδειγμα για όσους θέλουν να παίζουν μπάλα μέχρι τα 37-38 τους».

Nuno-Renato (4)

Για τις δύσκολες στιγμές στην ΟΜΟΝΟΙΑ: «Έχει μεγάλο σεβασμό για τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Πάντα μου έλεγε πως η αγάπη που ένιωσε για αυτό τον κόσμο, ήταν διαφορετικό. Για αυτό έμεινε τόσα χρόνια στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Είχε προτάσεις από άλλες ομάδες αλλά ήθελε να παίξει στην ΟΜΟΝΟΙΑ και να κερδίσει κάτι. Αν δεν μπορεί να αγωνιστεί για ένα χρόνο προτιμάει να ξεκουραστεί τώρα και θα βλέπει πάντα την ομάδα σαν το σπίτι του».

Για το αποψινό φιλικό: «Δεν γνωρίζω αν θα παίξω τα πρώτα λεπτά μαζί του, θέλω να παίξω ακόμη μια φορά μαζί του. Περάσαμε τέσσερα χρόνια μαζί του, είχε καταπληκτική παρουσία. Δυστυχώς έτσι είναι το ποδόσφαιρο, θα έρθει για όλους η ώρα να σταματήσουμε».

Για το αν σκέφτηκε τα λόγια που θα πει απόψε ως αρχηγός: «Ακόμη δεν έχω σκεφτεί τι θα πω. Όταν μιλώ, μιλώ πάντα από τη καρδιά μου. Ξέρει καλά τι νιώθω για αυτόν. Τον σεβασμό που του έχω και η περηφάνια που έχω που είμαι αρχηγός μετά από αυτόν, είναι κάτι το μοναδικό για εμάς».