Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Αναγνώστης: Απαράδεκτη συμπεριφορά φιλάθλων ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Αναγνώστης: Απαράδεκτη συμπεριφορά φιλάθλων ΟΜΟΝΟΙΑΣ

 


Αγαπητοί φίλοι.

Παρευρέθηκα ως όφειλα στην τιμητική του Μάγου Νούνο Ασις. Πρώτα πρώτα θέλω να εκφράσω την απογοήτευση μου που το γήπεδο δεν ήταν φίσκα, για να τιμηθεί όπως αξίζει σε μια ποδοσφαιρική ιδιοφυΐα, που μας έκανε την τιμή και αγωνίστηκε με το τριφύλλι στο στήθος για τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Όσο και αν πολλοί φίλοι νοιώθουν πικραμένοι από τις φτωχές εμφανίσεις της ομάδας μας, αυτό δεν έπρεπε να τους επηρεάσει καθόλου στην υποχρέωση τους να πάνε στο γήπεδο και να τιμήσουν με την παρουσία τους αυτό το διαμάντι των κυπριακών και ευρωπαϊκών γηπέδων. Αυτό που ξεχωρίζει τον ομονοιάτη από όλους τους άλλους είναι η παθολογική, απόλυτη και ανιδιοτελής αγάπη που τρέφει προς την ομάδα του. Ανθρώποι, όπως ο Νούνο, που αγωνίστηκαν στην χειρότερη περίοδο της ιστορίας μας για ένα κομμάτι ψωμί – συγκριτικά με τα λεφτά που ξοδεύτηκαν για μεταγραφές πατάτες (βλέπε πατσατσόγλου, οκκάς, κλπ) – και βοήθησαν να παραμείνει ζωντανή η ομάδα και ταυτόχρονα ανταγωνιστική, αξίζουν μεγαλύτερου σεβασμού.Δεν θα πω τίποτα άλλο παρά μόνο ντροπή μας.

Πάμε τώρα στο 2ο αίσχος της βραδιάς που δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστο. Οπαδοί της Βασίλισσας ΟΜΟΝΟΙΑΣ να σφυρούν και να βρίζουν ποδοσφαιριστή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ (Φλορέσκου) την ώρα που μπαίνει ως αλλαγή στο γήπεδο. Συγνώμη που θα σας το πω αλλά είσαστε ανάξιοι να λέγεστε ομονοιάτες. Δεν αναγιωθήκαμε με τα ιδανικά της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για να έχουμε τέτοια προσβλητική συμπεριφορά εναντίων των δικών μας παικτών. Αλλάξτε τροπάρι ή αδειάστε μας την γωνία και να μην ξαναπατήσετε στο γήπεδο. Να βλέπετε τους αγώνες από τον καναπέ του σπιτιού σας και να βρίζετε όποιο θέλετε, όσο θέλετε. Έτσι και αλλιώς – ευτυχώς – δεν θα σας ακούει κανένας. Να έρθετε γήπεδο μόνο όταν μάθετε να συμπεριφέρεστε σαν σωστοί άνθρωποι και όχι σαν ατίθασα ζώα. Συγγνώμη για το ύφος αλλά νοιώθω πολύ φορτισμένος με αυτά που βίωσα στην κατά τα άλλα – προνομιακή κεντρική κερκίδα (δυτική) που δεν θέλω να ξαναπαρακολουθήσω αγώνα από εκεί. Τα παιδιά της Θ9, που πολλοί χλευάζουν, συμπεριφέρονται πολύ καλύτερα από αυτούς τους “κυρίους” και είναι σίγουρα ποιο σωστοί ομονοιάτες, παρ’ όλες τις αδυναμίες τους.

Κλείνοντας την παρέμβαση μου θέλω να τονίσω ότι έχουμε πολλά να αλλάξουμε ως φίλαθλοι για να δικαιούμαστε να έχουμε απαιτήσεις από την ομάδα μας. Πρέπει πρώτα-πρώτα να νοιώθουμε πραγματικά περήφανοι για την ομάδα μας ανεξαρτήτως πρόσκαιρων-κακών αποτελεσμάτων, λόγω της τεράστιας, εντυπωσιακής και τιμημένης ιστορίας της ομάδας. Και δεν μιλώ μόνο για τους τίτλους και τις νίκες που κατέκτησε, αλλά κυρίως για τον τρόπο που δημιουργήθηκε και καθιερώθηκε σε αντίξοες συνθήκες ως η πρώτη ποδοσφαιρική δύναμη του τόπου.

Ελπίζω να φιλοξενήσετε την παρέμβαση μου στην ιστοσελίδα σας γιατί είμαι σίγουρος ότι εκφράζει πολλούς άλλους φίλους ομονοιάτες.

Με εκτίμηση

Κ. Αθηαινίτης

Υ.Γ.: Κε Καρβερ, ο Φάνος πριν λίγες ώρες σε εξέθεσε ανεπανόρθωτα για τις τραγικές σου επιλογές στο στήσιμο της ομάδας. Προπονητής δεν είμαι αλλά είναι ηλίου φαεινότερο ότι το παιδί αξίζει περισσότερου σεβασμού και προσοχής. Απόδειξη η εμφάνιση του με τα χρώματα της Εθνικής Κύπρου εναντίων της Τουρκίας. Άλλαξε τροπάρι άμεσα, όσο έχουμε ακόμη χρόνο.