Home TOP NEWS “Shoot The Defence” με τον Κίλιαν Σέρινταν

“Shoot The Defence” με τον Κίλιαν Σέρινταν

Game3-omonoia-doxa-sheridan (72)


Συνομιλία με τους Stel Stylianou and Mike Pieri στην εκπομπή “Shoot The Defence” είχε ο Κίλιαν Σέρινταν. Ο Ιρλανδός επιθετικός της ΟΜΟΝΟΙΑΣ μίλησε για αρκετά θέματα, όπως για τη μεταγραφή του στην ομάδα μας από τον αιώνιο αντίπαλο, αλλά και τη νοοτροπία που επικρατεί στο Κυπριακό ποδόσφαιρο. Η συνέντευξη του Σέρινταν κράτησε περίπου 50 λεπτά και πιο κάτω μπορείτε να διαβάσετε μερικά αποσπάσματα από όσα δήλωσε:

Αρχικά αναφέρθηκε στην εικόνα που συνάντησε ερχόμενος στο νησί μας: «Όταν ήρθα στη Κύπρο υποτίμησα το επίπεδο και χρειάστηκα χρόνο να συνειδητοποιήσω ότι υπάρχει ποιότητα. Στην Αγγλία νομίζουμε ότι πέραν από τη Τσάμπιονσιπ δεν υπάρχει ποδόσφαιρο αλλά δεν είναι έτσι. Δεν μπορώ φυσικά να το banants-omonoia-armenia-a-sheridan (2)συγκρίνω με τη Πρέμιερ Λιγκ γιατί είναι πολύ πιο διαφορετικό, πολύ πιο αργό. Εδώ έχει πολλούς καλούς παίκτες τεχνικά, Πορτογάλους και Βραζιλιάνους κυρίως, με πολύ διαφορετικό στυλ, δεν τρέχουν συνεχώς. Μόλις ήρθα ένιωθα πως δεν θα προσαρμοστώ ποτέ σε αυτό το ποδόσφαιρο».

Για τον τρόπο παιχνιδιού: «Είναι σίγουρα διαφορετικά. Εδώ αν παίξεις 2-3 μακρινές μπαλιές ο κόσμος γίνεται ανυπόμονος. Θέλουν τη μπάλα κάτω και θέλουν να παίξεις όμορφο ποδόσφαιρο, αυτή είναι η προσδοκία. Όλοι παίζουν πάνω κάτω το ίδιο σύστημα με το παιχνίδι να χτίζεται από πίσω».

Επίσης, πρόσθεσε πως με την έλευση του Τζον Κάρβερ ο τρόπος παιχνιδιού και προπονήσεων άλλαξε και είναι πιο οργανωμένος. Ο ίδιος τόνισε πως είναι ευκολότερο για αυτόν να προσαρμοστεί, αφού γνωρίζει το στυλ, σε αντίθεση με άλλους ποδοσφαιριστές που το σύστημα αυτό τους είναι κάτι εντελώς νέο. Ακόμη, ο Σέρινταν ανέφερε πως γίνεται προσπάθεια στην αλλαγή νοοτροπίας της ομάδας, κάτι που θα τη βελτιώσει προς το καλύτερο.

Όσον αφορά τη ζωή στην… ποδοσφαιρική Κύπρο: «Το νησί είναι πολύ μικρό, όταν πάνε καλά τα πράγματα το νιώθεις, όλοι είναι δίπλα σου. Βλέπεις όμως και την άλλη πλευρά, αν δεν παίζει καλά η ομάδα, δεν θέλεις να βγεις από το σπίτι σου μέχρι το επόμενο παιχνίδι, μέχρι να έχεις την ευκαιρία να διορθώσεις τα πράγματα. Όλοι ξέρουν όλους εδώ».

AG28-apoel-omonoia-sheridan (34)

Τι είπε για τη μεταγραφή του από το Αποέλ στην ΟΜΟΝΟΙΑ: «Όταν έφυγα από το Αποέλ, είχα προτάσεις από εξωτερικό και σκεφτόμουν ξανά να γνωρίσω άλλη χώρα. Δεν βιαζόμουν να επιστρέψω στο Ηνωμένο Βασίλειο ήθελα να μείνω εκτός. Λίγες μέρες όμως μετά η ΟΜΟΝΟΙΑ επικοινώνησε μαζί μου, με ήθελαν και το έδειξαν. Επικοινώνησαν μαζί μου και όλες οι άλλες μεγάλες ομάδες της Κύπρου, αλλά αν έχεις ζήσεις εδώ δεν υπάρχει σύγκριση. Η ΟΜΟΝΟΙΑ λόγω μεγέθους φαινόταν η ομάδα που μπορούσε να μου παρέχει αυτά που θέλω, να κάνω αυτά που θέλω. Μιλήσαμε κάποιες φορές και πείστηκα να μείνω παρότι έπαιζα μια χρονιά πίσω στο Αποέλ».

Για το ντέρμπι αιωνίων: «Είσαι ποδοσφαιριστής, δουλειά σου είναι να αποδώσεις, έτσι ένα αιώνιο ντέρμπι κανονικά δεν πρέπει να έχει διαφορά από τα άλλα. Όταν όμως βλέπεις πόσα σημαίνει για πολύ κόσμο αυτό το ματς, δεν το βλέπεις σαν οποιοδήποτε ματς. Λόγω Σέλτικ και Ρέιντζερς, άλλο ένα ντέρμπι που έζησα, είχα στο μυαλό μου κάτι παρόμοιο. Δεν μπορώ να απαντήσω για όλους τους ξένους παίκτες, αλλά νιώθω τη διαφορά».

Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: