Home TOP NEWS Διασύρεται το όνομα και η ιστορία της ομάδας

Διασύρεται το όνομα και η ιστορία της ομάδας

 


Μόνο θυμό προκαλούν στον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ τα όσα καταθέτει ο Μιλτιάδης Νεοφύτου και δημοσιεύονται σήμερα στις εφημερίδες. Στο πλαίσιο της αγωγής που κίνησε ο πρώην πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ εναντίον του Δημήτρη Χριστόφια, δεν γινόταν να απουσίαζε η ΟΜΟΝΟΙΑ. Τα όσα υποστηρίζει ο κος Νεοφύτου (σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του), κάνουν και τον τελευταίο Ομονοιάτη να μην απορεί πλέον για τους λόγους που η ομάδα καταστράφηκε.

Στο κομμάτι που αφορά την ομάδα μας, ο Μιλτιάδης Νεοφύτου, κατηγορεί τον Δημήτρη Χριστόφια ακόμα και για παρεμβάσεις προς την Τράπεζα Κύπρου αλλά και προς τη ρωσική τράπεζα RCB ώστε να αυξάνεται το παρατράβηγμα της εταιρίας του και να βοηθείται η ομάδα οικονομικά, χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητες εξασφαλίσεις. Κι όλα αυτά, για την μην έχει αντίκτυπο η κακή πορεία της ομάδας στη συσπείρωση του ΑΚΕΛ.

Με την εκλογή του Δ.Χριστόφια ως Προέδρου της Δημοκρατίας, αυτός και ο Άντρος Κυπριανού ζήτησαν από τον Μιλτιάδη Νεοφύτου να αναλάβει την προεδρία του συλλόγου. «Όταν εξέφρασα φόβους για τη θέση που μου πρότεινε επειδή δεν είχα ιδιαίτερη σχέση με το ποδόσφαιρο, ο κος Χριστόφιας με καθησύχασε, λέγοντας μου ότι απλά θα ακολουθώ τις οδηγίες που θα μου έδινε ο ίδιος προσωπικά. Όταν ρώτησα για τα έξοδα, μου είπε ότι ήταν δικό του θέμα και ότι θα μεριμνούσε για να καλύψει όλα τα χρήματα που θα βάζαμε, τόσο εγώ, όσο και η εταιρία μου».

«Ο τρόπος με τον οποίο θα υλοποιείτο το σχέδιο του εναγόμενου για την ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν να καταβάλει η εταιρία μου χρήματα τα οποία στη συνέχεια θα μας επιστέφονταν μέσω πληρωμών από εταιρίες που έλεγχε ο εναγόμενος και το ΑΚΕΛ. Τα πρώτα χρόνια η συμφωνία τηρείτο. Δυστυχώς όμως όταν συνεπεία κάποιων γεγονότων η δημοτικότητα του εναγόμενου κατακρημνίστηκε με αποτέλεσμα να μην έχει πιθανότητες επανεκλογής, σταμάτησε να τηρεί τη συμφωνία. Από τις 26.03.2008 μέχρι τις 03.09.2012 οπότε και τελικά παραιτήθηκα από την προεδρία της ομάδας, είχαμε καταβάλει για τη λειτουργία και τις οφειλές του σωματείου συνολικό ποσό 21.606.123 ευρώ».

Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του κου Νεοφύτου, όταν η ΟΜΟΝΟΙΑ το 2011 λόγω κριτηρίων χρειάστηκε άμεσα 2 εκατ., ο εναγόμενος του ζήτησε να συναντήσει ανώτατο στέλεχος της RCB και πήρε το ποσό με μόνη εξασφάλιση την προσωπική του εγγύηση. Το ποσό αυτό κάλυψε παρατράβηγμα της εταιρίας σε ποσό που πήγε στην ομάδα. Όμως το δάνειο, παρά τις διαβεβαιώσεις του εναγόμενου, δεν αποπληρώθηκε ποτέ, με αποτέλεσμα η RCB να κινήσει αγωγή στον κ. Νεοφύτου.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ κύριοι δεν αξίζει τέτοια ρεζιλίκια. Το όνομα σας θα είναι πάντα γραμμένο δίπλα στην μεγάλη καταστροφή που φέρατε. Έχετε καταφέρει όχι μόνο να πληγώσετε σοβαρά μία ιδέα, αλλά και να καταστρέψετε χιλιάδες ανθρώπους που καθημερινά πονάνε και σήμερα τους δώσατε άλλη μία μαχαιριά.