Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ “Ναι είναι εμπάτε σκύλοι αλέστε”

“Ναι είναι εμπάτε σκύλοι αλέστε”

 


Ακριβώς αυτή την έκφραση χρησιμοποίησε ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης όταν ρωτήθηκε στην εκπομπή Θύρα Σίγμα για τους κόκκινους φακέλους. Αφού ξεκαθάρισε πως ο φάκελος δεν καταλογίζει πάντα ευθύνη, τόνισε πως όσο οι βουλευτές δεν εγκρίνουν νόμους για καταγραφή συνομιλιών, η κατάσταση θα είναι εμπάτε σκύλοι αλέστε.

Όσα είπε ο ισχυρός άνδρας της ΚΟΠ: «Ο φάκελος δεν κατηγορεί κανέναν. Είναι ένα γενικό συμπέρασμα από το στοιχηματικό παιχνίδι. Δεν υπάρχει θέμα ποινικής ευθύνης από τους περσινούς φακέλους. Πέρσι στον φάκελο Αποέλ-Άρης υπήρχαν ευθύνες στον Άρη, όχι όμως σε άτομα.

Από τους 21 φακέλους, γύρω στους 13-14 καταλόγιζαν κάποια ευθύνη σε ομάδα. Οι υπόλοιποι 7 ήρθαν χωρίς να υπάρχει ευθύνη πουθενά. Όταν έρχεται ένας φάκελος που καταλογίζει ευθύνη, αμέσως αναλαμβάνει η αστυνομία. Ακόμα και αν παίξει πρόεδρος στοίχημα δεν μπορείς να καταλογίσεις ευθύνη, αφού πρέπει να του βρεις ευθύνη προσυνεννόησης. Με τους ισχύοντες νόμους δεν υπάρχει περίπτωση να ξεδιαλύνει η αστυνομία τον οποιονδήποτε φάκελο. Εκτός αν πει κάποιος εγώ το έστησα το παιχνίδι. Δεν είναι αστυνομία η ΚΟΠ. Ας μας πουν ποια Ομοσπονδία μπόρεσε να εξιχνιάσει φάκελο.

Αν οι βουλευτές δεν εγκρίνουν νόμους που θα εγκρίνουν καταγραφή συνομιλιών δεν θα γίνει κάτι. δεν μπορούμε να σταματήσουμε κανέναν που θέλει να βγάλει λεφτά σε βάρος του ποδοσφαίρου. Είτε με παράνομο στοίχημα είτε για στημένο αγώνα χωρίς στοίχημα. Ναι, δυστυχώς είναι μπάτε σκύλλοι… Στο εξωτερικό συνδύασαν τηλεφωνικές επικοινωνίες με στοιχήματα».