Home TOP NEWS Λάθη κάνουν όλοι

Λάθη κάνουν όλοι

Από ένα σημαντικό λάθος του Κωνσταντίνου Παναγή, που δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοια, σημειώθηκε ψες το δεύτερο γκολ της Ελλάδας. Ο Κωνσταντίνος, που στο πρώτο ματς της Εθνικής με το Βέλγιο ήταν μακράν ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, δεν συνεννοήθηκε σωστά με το Λαΐφη με αποτέλεσμα ο Μάνταλος να πετύχει ένα εύκολο γκολ. Γενικώς η Εθνική έχασε γιατί δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες της, το λάθος όμως σημειώθηκε.


Λάθη κάνουν όλοι οι τερματοφύλακες, ειδικά οι νεαροί. Ονόματα όπως ο Μπουφόν(που έκανε ένα σοβαρό προχθές), ο Νόιερ, ο Κασίγιας και ο Ντε Χέα, έκαναν όλοι σοβαρές “γκάφες” σε νεαρή ηλικία. Τα περισσότερα, όπως και το ψεσινό του Κωνσταντίνου, είναι λάθη απειρίας. Από αυτά δηλαδή που ένας πορτιέρο κάνει μια φορά, μαθαίνει και δεν τα επαναλαμβάνει. Ο Παναγή έχει και το ταλέντο και τον χαρακτήρα να αφήσει πίσω του το ψεσινό και να επανέλθει δριμύτερος. Την αξία του την έχει δείξει, πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει και να συνεχίσει να μαθαίνει.

Όταν μια ομάδα είτε αυτή είναι σύλλογος είτε εθνική αποφασίσει να πορευτεί με ένα νεαρό τερματοφύλακα αναγνωρίζοντας την ικανότητα και την προοπτική του, ξέρει πως παίρνει και ένα ρίσκο γιατί πληρώνουν όλα τα λάθη τους. Το ψεσινό ο Παναγή θα το αφήσει εύκολα πίσω του, πολύ απλά γιατί ξέρει πως είναι πολύ καλύτερος από αυτό. Άλλωστε ακόμα και οι συμπαίκτες του όπως ο Λαΐφης, δεν θέλησαν να επιρρίψουν ευθύνες.

“Όλοι οι τερματοφύλακες κάνουν λάθη, είδαμε ακόμα και τον Μπουφόν προχθές τι έκανε. Ήταν απλά κακή συνεννόηση μεταξύ μας, συμβαίνει στο παιχνίδι”, ήταν τα λόγια του Λαΐφη που σε κάθε ευκαιρία αποδεικνύει πως εκτός από παικταράς είναι και κύριος.