Home TOP NEWS Δύσκολα θα το αλλάξει

Δύσκολα θα το αλλάξει

Με 4-4-2 ρόμβο παρατάσσει εδώ και δυο εβδομάδες την ομάδα μας ο Τζον Κάρβερ. ο Άγγλος τεχνικός προβληματίστηκε και ψάχτηκε αρκετά περί του θέματος, αφού ως τώρα η ΟΜΟΝΟΙΑ έπαιξε κατά διαστήματα 4-4-2 με τους μέσους στην ευθεία, 4-2-3-1 και 4-3-3. Έχει καταλήξει όμως στο 4-4-2 με ρόμβο με το οποίο θεωρεί πως σουλουπώνονται κάποιες από τις αδυναμίες μας και η ομάδα αποδίδει καλύτερο ποδόσφαιρο.


Στις πρώτες αγωνιστικές η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε εμφανή κενά στο μεσοαμυντικό χώρο. Με το σύστημα που χρησιμοποιεί τώρα ο Κάρβερ, τοποθετούνται περισσότεροι ποδοσφαιριστές στο κέντρο, μπροστά από την άμυνα, με το Φάνο Κατελάρη μάλιστα σε ρόλο καθαρόαιμου αμυντικού χαφ. Θυσιάζονται βέβαια οι ακραίοι μεσοεπιθετικοί και απαιτείται περισσότερο τρέξιμο τόσο από τους δυο ακραίους αμυντικούς, όσο και από τους φορ μπροστά. Αυτή τη δεδομένη στιγμή όμως ο Κάρβερ πιστεύει πως έτσι θα παίρνει η ΟΜΟΝΟΙΑ αποτέλεσμα και δύσκολα θα αλλάξει κάτι στο σχήμα.

Εκείνο που έχει ενδιαφέρον να δούμε, είναι πώς θα διαχειριστεί τους μεσοεπιθετικούς του ρόστερ που αυτή τη στιγμή είναι εκτός. Κόντρα στην Ανόρθωση από ένα σημείο και μετά το σχήμα άλλαξε σε 4-3-3 έτσι χώρεσαν στην εντεκάδα μαζί Σέρινταν, Ντάρμπισαϊαρ και Χριστοφή. Με βάση τα όσα μας έχει δείξει ως τώρα ο Κάρβερ, είναι πιθανόν το σχήμα να αλλάζει συχνά κατά τη διάρκεια του ματς, ανάλογα και με τις εκάστοτε ανάγκες.