Home TOP NEWS Τελικά για ποιους ισχύουν οι κανόνες;

Τελικά για ποιους ισχύουν οι κανόνες;

Το πιο κάτω, είναι κομμάτι των πειθαρχικών κανονισμών της ΚΟΠ. Είναι βάση αυτών που διεξάγεται ένα πρωτάθλημα. Την συγκεκριμένη πρόνοια την βρίσκουμε χαζή και ημι-μέτρο, το ξεκαθαρίζουμε από τώρα. Από τη στιγμή όμως που βρίσκεται στους κανονισμούς, η λογική λέει πως είναι για όλους. Ή μήπως όχι; Δείτε πιο κάτω:


(ιθ) «Εμπλεκόμενο ή κατονομαζόμενο Σωματείο σε ενημέρωση που έχει η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου από την UEFA, αναφορικά με ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα (εντεύθεν «ο φάκελος») θα παραπέμπεται από τον Πειθαρχικό Εισαγγελέα και θα επιβάλλεται ποινή από τον Αθλητικό Δικαστή ως ακολούθως:

(α) Στον πρώτο φάκελο, θα επιβάλλεται στο εμπλεκόμενο Σωματείο που θα κατονομάζεται σε αυτόν ποινή προστίμου €5.000,00=

(β) Με την συμπλήρωση δεύτερου φακέλου, θα επιβάλλεται στο εμπλεκόμενο σωματείο που θα κατονομάζεται σε αυτόν, ποινή προστίμου €10.000,00=

(γ) Με την συμπλήρωση τρίτου φακέλου, θα επιβάλλεται στο εμπλεκόμενο σωματείο που θα κατονομάζεται σε αυτόν ποινή αποκοπής όλων των χορηγιών της ΚΟΠ, συμπεριλαμβανομένων του κόστους διαιτησίας, της χορηγίας του πρωταθλήματος και τις οποιεσδήποτε άλλες χορηγίες δίδονται από την Ομοσπονδία. Νοείται ότι σε περίπτωση που οποιεσδήποτε χορηγίες έχουν πληρωθεί στο σωματείο πριν τη συμπλήρωση του τρίτου φακέλου, δεν θα επιστρέφονται στην Ομοσπονδία.

(δ) Με την συμπλήρωση του τέταρτου φακέλου, θα επιβάλλεται στο εμπλεκόμενο σωματείο που θα κατονομάζεται σε αυτόν ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών.

(ε) Με την συμπλήρωση του πέμπτου φακέλου, θα επιβάλλεται στο εμπλεκόμενο σωματείο που θα κατονομάζεται σε αυτόν ποινή αφαίρεσης επιπλέον έξι (6) βαθμών.

(στ) Με την συμπλήρωση του έκτου φακέλου, θα επιβάλλεται στο εμπλεκόμενο σωματείο που θα κατονομάζεται σε αυτόν ποινή αφαίρεσης επιπλέον εννέα (9) βαθμών.

(ζ) Με την συμπλήρωση του έβδομου φακέλου, θα επιβάλλεται στο εμπλεκόμενο σωματείο που θα κατονομάζεται σε αυτόν ποινή υποβιβασμού του σε κατώτερη κατηγορία».

Υπάρχουν αρκετές ομάδες που με βάση τους κανονισμούς θα έπρεπε μέχρι στιγμής να έχουν κυρώσεις. Το Αποέλ για παράδειγμα, μετράει ήδη δυο φακέλλους φέτος και υποψιαζόμαστε πως όσο τα εντός έδρας παιχνίδια του με μικρότερες ομάδες τελειώνουν 0-0 ημίχρονο, 2-0 τελικό θα συνεχίσουν να έρχονται. Έχει τιμωρηθεί ή θα τιμωρηθεί ο αιώνιος; Στον επόμενο φάκελο θα διακοπούν οι χορηγίες της ΚΟΠ και μετά θα αρχίσουν οι αφαιρέσεις βαθμών;

Λέμε ξανά πως θεωρούμε τον κανονισμό χαζό. Μπορεί οι φάκελοι να έρχονται άλλωστε με τον αιώνιο μας να μην έχει την παραμικρή ιδέα για τη στοιχηματική δραστηριότητα. Για ποιους ισχύουν όμως τελικά οι κανονισμοί; Θα τηρηθούν;