Home TOP NEWS Να ψηφιστούν μέτρα, να αναδειχθεί και η επιλεκτική ευαισθησία

Να ψηφιστούν μέτρα, να αναδειχθεί και η επιλεκτική ευαισθησία

Όπως είναι απόλυτα λογικό, η όλη ιστορία με τους φακέλλους για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα και τα μέτρα που έρχονται, μονοπωλεί το ενδιαφέρον. Σήμερα τα σωματεία θα παραστούν σε γενική συνέλευση για να ενημερωθούν για τους νέους κανονισμούς και τις τροποποιήσεις στους υφιστάμενους. Ο πρόεδρος της ΚΟΠ είναι αποφασισμένος να περάσει τους κανονισμούς, γιατί η UEFA έχει στείλει ξεκάθαρα το μήνυμα πως το ποδόσφαιρο μας ελέγχεται από τον κόσμο του στοιχήματος και πως τα μέτρα της ομοσπονδίας είναι ανεπαρκή.


Καταρχάς να τονίσουμε το δεδομένο, τα σκληρά μέτρα από πλευράς της ομοσπονδίας πρέπει να εφαρμοστούν. Από κει και πέρα, από τη στιγμή που ο πρόεδρος του Ερμή Λούκας Φανιέρος είχε πει ξεκάθαρα σε παλαιότερη τοποθέτηση του πως “με 50.000 πειράζεις παιχνίδι άλλης ομάδας”, είναι σαφές πως οι αυστηρές ποινές από μόνες τους, ενδεχομένως να δημιουργήσουν άλλα προβλήματα. Κατά τη γνώμη μας μόνο με άρση του τηλεφωνικού απορρήτου μπορεί να τεκμηριωθεί υπόθεση εναντίων κάποιου και αυτό δεν είναι θέμα της ΚΟΠ αλλά της πολιτείας.

Από κει και πέρα, επειδή πολύς λόγος έγινε για το Αποέλ, τους τρεις φακέλους του και την στήριξη του αιωνίου μας στην επιβολή αυστηρών κυρώσεων και τη λήψη μέτρων. Συμφωνούμε απόλυτα, επιβάλλονται τα μέτρα, επιβάλλονται οι κυρώσεις. Εκείνο που νιώθουμε πως προσβάλλει τη νοημοσύνη μας και όλοι φοβούνται να το πουν, είναι η χρονική συγκυρία. Τώρα που ξέρουν πως ήρθαν τρεις φάκελοι για αυτούς και έπονται σοβαρές κυρώσεις αποφάσισαν κάποιοι να ζητήσουν να αλλάξει ο κανονισμός και λένε πως εφόσον αλλάξει, δεν θα τιμωρηθούν τα προηγούμενα. Η επιλεκτική ευαισθησία, πειράζει πολύ το φίλαθλο κόσμο.