Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Άνετη νίκη, με εκλάμψεις μαγείας

Άνετη νίκη, με εκλάμψεις μαγείας

img_9674_0


Εξαφανίζοντας σε κάποια διαστήματα τη μπάλα, η ΟΜΟΝΟΙΑ κέρδισε άνετα τον Ολυμπιακό με 1-4. Παρότι τα λάθη δεν έλειψαν, ήταν στιγμές που δεν χόρταινες να βλέπεις την ομάδα, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα μας είναι πλέον μια ανάσα από το στόχο της τετράδας.

Α’ ημίχρονο

Καλύτερη σε όλη το ημίχρονο η ΟΜΟΝΟΙΑ αλλά τα λάθη της στην άμυνα διατήρησαν τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι με τη λήξη του ημιχρόνου. Μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο 8λεπτο, ήρθαν δυο συνεχόμενες φάσεις με γκολ. Στο 8′ ο Λέαντρο έβγαλε καταπληκτική μπαλιά στον Χριστοφή που έφυγε φάτσα με τον Κάπσα, την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Αντρέ Άλβες που σε κενή εστία δεν είχε κανένα πρόβλημα να σκοράρει. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε, όταν έγινε η σέντρα, ο Αντράντε απέκρουσε νωθρά στρώνοντας στον Ενρίκε που εκτέλεσε τον Μορέιρα. Στο 23′ ο Χριστοφή έφυγε τετ α τετ αλλά υποδήχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ. Δυο λεπτά αργότερα ο Χριστοφή ανατράπηκε από τον Γκαμπινά, ο Τράττος όμως έδειξε παίζεται. Στο 26′ ο Άλβες έδωσε φανταστική πάσα στον Εφραίμ ο οποίος φάτσα με τον Κάπσα καθυστέρησε και η μπάλα έφυγε κόρνερ. Στο 30′ ήρθε το δεύτερο γκολ, όταν ο Μαργκάσα έκανε το γύρισμα, ο Άλβες στόπαρε και νικησε τον Πολωνό πορτιέρο! Στην αμέσως επόμενη φάση, λίγο έλειψε να κάνει χατ τρικ ο Βραζιλιάνος, το συρτό του σουτ όμως, πέρασε λίγο άουτ. Τελευταία φάση, ένα σουτ του Λέο που αποκρούστηκε εύκολα.

Β’ ημίχρονο

Περιόρισε τα λάθη η ΟΜΟΝΟΙΑ και τελείωσε εύκολα το ματς. Πρώτη μεγάλη φάση στο 59′ με το Σοάρες να ολιγωρεί στο γύρισμα του Νούνο και να μην προλαβαίνει να σκοράρει. Στο 64′ τεράστια ευκαιρία με τον Εφραίμ να σουτάρει από κοντά και τη μπάλα να πάει ελάχιστα άουτ. Στο 64′ ο Άλβες έκανε υπέροχη ενέργεια και σουτ, ο Κάπσα όμως απέκρουσε εντυπωσιακά. Λίγο αργότερα ο Αντρέ έκρυψε τη μπάλα μαζί με τον Εφραίμ, και πάλι ο Κάπσα απέκρουσε με υπερένταση. Στο 70′ μεγάλη φάση με τον Μονακέλο για τον Ολυμπιακό, ο Μορέιρα βγαίνει νικητής στο τετ α τετ! 3 λεπτά αργότερα κλείνει ο διακόπτης με το Τζίμη να εξαφανίζεται να γυρίζει στον ΆΛβες και με ένα άγγιγμα, 1-3! ΤΟ γκολ σκότωσε τον Ολυμπιακό και 2 λεπτά αργότερα και πάλι ο Τζίμης έκανε κούρσα, γύρισε στον Εφραίμ και 1-4! Στο 80′ ο Νούνο χόρεψε 4 παίκτες βγήκε φάτσα με το Κάπσα, ο εξαιρετικός πορτιέρο του Τακτακαλά όμως απέκρουσε. Η επόμενη μεγάλη φάση ήταν για τον Ολυμπιακό με τετ α τετ του Ενρίκε και πάλι ο Μορέιρα λέει όχι!

Συμπερασματικά

Το λέμε ξανά, δεν έλειψαν τα λάθη, αλλά πάνε χρόνια να δούμε την ΟΜΟΝΟΙΑ να παίζει τόσο όμορφα. Πραγματικά είναι στιγμές που απλά αράζεις και απολαμβάνεις! Άνετη νίκη, που αν συνδιαστεί και με απώλεια βαθμών της ΑΕΛ, ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες να μείνουμε έξω από τη τετράδα.