Home SPORTS NEWS Η Τσέλσι στα ημιτελικά του Κυπέλλου (video&pics)

Η Τσέλσι στα ημιτελικά του Κυπέλλου (video&pics)


Η Τσέλσι, κάτοχος του θεσμού, ήταν η μεγάλη νικήτρια με 1-0 κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στον επαναληπτικό των δυο ομάδων για τους «8» του Κυπέλλου Αγγλίας. Μετά το 2-2 στο «Ολντ Τράφορντ» οι δυο ομάδες έπαιξαν στο «Στάμφορντ Μπριτζ» την Δευτέρα και οι «μπλε» με γκολ του Ντεμπα Μπα έφτασαν στην μεγάλη επιτυχία… Πέρασαν στα ημιτελικά και θα αντιμετωπίσουν τη Μάντσεστερ Σίτι!
Οι δυο ομάδες δημιούργησαν ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος, αλλά η Τσέλσι ευτύχησε να σκοράρει. Με τη γηπεδούχο να πατάει πάντως καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, παρότι είχε προηγηθεί η ήττα το Σάββατο με 1-2 εκτός από τη Σαουθάμπτον!

Στο πρώτο μέρος δεν είχαμε πολλές φάσεις. Μπορεί κάποιος να σταθεί σ’ ένα μακρινό σουτ του Ερνάντες, ενέργεια στην οποία ο Τσεχ δεν την εκτίμησε σωστά. Ο Μπα είχε από πλευράς Τσέλσι σημαντική ευκαιρία, όταν βρήκε τον χώρο να πλασάρει, αλλά η μπάλα πήγε πάνω στον Ντε Χέα.

Ο άσος των «μπλε» κατάφερε τελικά να βρει δίχτυα με εντυπωσιακό τρόπο με την έναρξη του δεύτερου μέρους. Συγκεκριμένα, στο 49’ ο Μάτα έβγαλε πολυ όμορφη πάσα στον Σενεγαλέζο στην πλάτη της άμυνας των «κόκκινων διαβόλων» και ο διεθνής άσος με υπέροχο πλασέ άνοιξε το σκορ.

Αυτό το τέρμα έδωσε άλλο… χρώμα στον αγώνα. Η φιλοξενούμενη βγήκε μπροστά για να ισοφαρίσει, αλλά άφηνε και κενά πίσω, με αποτέλεσμα οι «μπλε» να δείχνουν πολύ επικίνδυνοι. Στο 60’ ο Ερνάντες από πολύ κοντά έπιασε κεφαλιά, αλλά ο Τσεχ με εξαιρετική επέμβαση του… στέρησε την ισοφάριση! Στο 68’ η Τσέλσι με τον Αζάρ, που βγήκε μόνος του, αλλά πλάσαρε άουτ, έχασε σημαντική ευκαιρία…

Στα υπόλοιπα λεπτά είχαμε φάσεις και από τις δυο πλευρές αλλά γκολ δεν μπήκε, με αποτέλεσμα η Τσέλσι να φτάσει στη μεγάλη επιτυχία.

Οι συνθέσεις

τσελσι: Τσεχ, Κόουλ (Μπερτράντ 22′), Λουίζ, Ιβάνοβιτς, Αθπιλικουέτα, Μίκελ, Ραμίρες, Μάτα, Οσκάρ (Μόσες 90′), Αζάρ, Μπα (Τόρες 93′)
ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Εβρά, Φέρντιναντ, Σμόλινγκ, Τζόουνς, Κάρικ, Κλέβερλι (Φαν Πέρσι 61′), Νάνι (Γκιγκς 65′), Βαλέντσια, Γουέλμπεκ (Γιανγκ 80′), Ερνάντες

Στα ημιτελικά η Τσέλσι θα αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Σίτι στις 14/04, ενώ μια μέρα νωρίτερα θα έχει διεξαχθεί ο άλλος ημιτελικός απέναντι στις Μίλγουολ και Γουίγκαν.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr