Home TOP NEWS Μαργκάσα: «Όπου με χρειαστεί η ΟΜΟΝΟΙΑ και η Εθνική εγώ θα είμαι...

Μαργκάσα: «Όπου με χρειαστεί η ΟΜΟΝΟΙΑ και η Εθνική εγώ θα είμαι εδώ για να βοηθάω»


Δηλώσεις στα ΜΜΕ μετά τη σπουδαία νίκη της Εθνικής Κύπρου επί της Βοσνίας έκανε ο Ρενάτο Μαργκάσα, που αγωνίστηκε για 72 λεπτά στο παιχνίδι. Ο ποδοσφαιριστής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ τόνισε για ακόμη μια φορά πως θέλει να αγωνίζεται, όποια κι να είναι η θέση που τον βάζει ο προπονητής στο γήπεδο, ενώ πρόσθεσε πως αγαπάει τη χώρα και θέλει να προσφέρει όσα πήρε τόσα χρόνια εδώ. Ακόμη, αποκάλυψε τι τους είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα.

Βίντεο: protathlima.com / Επιμέλεια δηλώσεων: Γιώργος Νικολάου

Πιο κάτω αναλυτικά όσα είπε ο Ρενάτο:

-Για την νίκη με ανατροπή στο ντεμπούτο του Μπεν Σιμόν:
«Ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς, με μια μεγάλη ομάδα όπως είναι η Βοσνία. Δυστυχώς μπήκαμε λίγο αγχωμένοι μέσα στο παιχνίδι, δεχτήκαμε δύο γκολ το πρώτο ημίχρονο αλλά μετά μιλήσαμε στα αποδυτήρια και βρήκαμε τι κάναμε λάθος και νομίζω κάναμε φανταστικό δεύτερο ημίχρονο και γυρίσαμε το παιχνίδι».

-Τι σας είπε στο ημίχρονο ο προπονητής;
«Ότι πρέπει να πιστεύουμε, ότι μπορούμε να κερδίσουμε κάθε ομάδα που θα παίξουμε. Πρέπει να πιστεύουμε στον εαυτό μας, πρέπει να δουλεύουμε σκληρά, πρέπει να πιστεύουμε ότι ακόμη και όταν χάνουμε 2-0 στο ημίχρονο μπορούμε να γυρίσουμε το παιχνίδι. Αυτά μας είπε ο προπονητής μας και εμείς μιλήσαμε μέσα και είδαμε πως μπορούμε να γυρίσουμε το παιχνίδι και ήταν μια σπουδαία νίκη».

-Πως βλέπει την Εθνική μετά την αλλαγή του προπονητή:
«Εγώ λέω πάντα ότι πρέπει να πιστεύουμε στον εαυτό μας. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά όπως πάντα και να είμαστε οικογένεια. Μπορεί να βρισκόμαστε κάθε 2-3 μήνες και αυτό είναι δύσκολο, αλλά όλα τα παιδιά είναι χαρούμενα όταν είμαστε μαζί στην Εθνική μας και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς».

-Για την αλλαγή θέσης τόσο στην ΟΜΟΝΟΙΑ όσο και στην Εθνική με τις αλλαγές στην τεχνική ηγεσία και των δύο ομάδων:
«Εγώ θέλω να παίζω και να κερδίζω, τίποτα άλλο. Δεν με ενδιαφέρει και ποτέ δεν ζήτησα από κανένα προπονητή που θέλω να παίξω. Όπου με χρειαστεί και η ΟΜΟΝΟΙΑ και η Εθνική, εγώ θα είμαι εδώ για να βοηθάω».

-Για την απόδοση του και τον κόσμο:
«Ο κόσμος ξέρει πολύ καλά πόσο αγαπώ αυτή την χώρα και πόσο θέλω να δώσω πίσω όλη την αγάπη που έχω καθημερινά από όλους. Είναι σημαντικό για εμένα να νικάμε και να έχουμε αυτή την ατμόσφαιρα όπως είχαμε σήμερα».

-Το κλειδί για τον επόμενο αγώνα με την Εσθονία:
«Να παίξουμε όπως το δεύτερο ημίχρονο. Με αυτό το πάθος και την πίστη. Τώρα πρέπει να ηρεμήσουμε λίγο, να ξεκουραστούμε, να απολαύσουμε την νίκη και μετά να σκεφτούμε την Εσθονία».

-Για την ψυχολογία που δίνει η νίκη με τέτοια ανατροπή:
«Σίγουρα είναι απίστευτο για εμάς να γυρίσουμε τέτοιο παιχνίδι. Ήταν πολύ δύσκολη νίκη για εμάς, αλλά είμαστε χαρούμενοι και πρέπει να βλέπουμε το μέλλον».

Αν περνάει από το μυαλό τους το ενδεχόμενο πρόκρισης:
«Περνά από το μυαλό μας να περάσουμε την Εσθονία και μετά… βλέπουμε».