Home Uncategorized Πάνω από 50% πιθανό το κούρεμα στην Τρ. Κύπρου

Πάνω από 50% πιθανό το κούρεμα στην Τρ. Κύπρου

77280_trapeza


Tο κούρεμα των καταθέσεων άνω των 100 χιλιάδων ευρώ, προκειμένου να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Κύπρου αναμένεται να ξεπεράσει το 50%, σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από την Κεντρική Τράπεζα.
Το τελικό ύψος του ποσοστού αναμένεται ότι θα ξεκαθαρίσει μέχρι αύριο, με την ολοκλήρωση των εντατικών διαβουλεύσεων που γίνονται στην Κεντρική Τράπεζα.
Το ύψος του κουρέματος θα εξαρτηθεί και από τις αποφάσεις που θα ληφθούν σε σχέση με το συμψηφισμό ή το συνυπολογισμό δανείων και καταθέσεων.
Ο επικεφαλής του Τμήματος Εσωτερικού Ελέγχου της Κ.Τ. Γιάγκος Δημητρίου παρουσιάστηκε πεπεισμένος ότι με τις ρυθμίσεις που θα γίνουν, και τις νέες χαλαρώσεις που ανακοινώθηκαν, από τη Δευτέρα θα διευκολυνθεί η αγορά και το εμπόριο.
Με το νέο διάταγμα που εκδόθηκε, τα φυσικά πρόσωπα θα μπορούν πλέον να κάνουν πληρωμές ή μεταφορά χρημάτων μέχρι 2000 ευρώ μηνιαίως σε κάθε πιστωτικό ίδρυμα.
Η ανάληψη χρημάτων παραμένει στα 300 ευρώ την ημέρα, καθώς κρίθηκε ότι είναι ικανοποιητικό ποσό για τις καθημερινές ανάγκες.
Σε ότι αφορά τα νομικά πρόσωπα, δηλαδή εταιρείες, θα επιτρέπονται οι πληρωμές ή μεταφορές χρημάτων σε λογαριασμούς σε άλλα πιστωτικά ιδρύματα, μέχρι 10,000 ευρώ μηνιαίως, χωρίς την παρουσίαση δικαιολογητικών εγγράφων.

astra