Home SPORTS NEWS Βαυαρική επέλαση και στο Τορίνο! (video)

Βαυαρική επέλαση και στο Τορίνο! (video)


Η φετινή Μπάγερν δεν σταματάει πουθενά και δεν καταλαβαίνει από έδρες. Με τα γκολ των Μάντζουκιτς και Πιζάρο επικράτησε με 2-0 της Γιουβέντους, όπως και στο πρώτο ματς στο Μόναχο, και πήρε το εισιτήριο για τους “4” του champions league.

Η λέξη “ταβάνι” φαίνεται πως είναι άγνωστη για την φετινή υπερ – ομάδα την οποία έχει φτιάξει ο “αρχιτέκτονας” Γιουπ Χάινκες. Ξεπερνώντας πολύ γρήγορα την “καυτή” ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι περίπου 40.000 οπαδοί της Γιουβέντους, οι Βαυαροί κατάφεραν να διαχειριστούν με απόλυτη ηρεμία τον ενθουσιασμό  των αντιπάλων τους, πήγαν το ματς εκεί που ήθελαν και στο τέλος “χτύπησαν” τη “Γηραιά Κυρία” και την έριξαν…στα καναβάτσο.

Μόλις στο 9′ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ, όμως ο Μπαρτζάλι την τελευταία στιγμή έβαλε την κόντρα στο σουτ του Μάντζουκιτς και έσωσε την εστία του. Στο 23′ η Γιουβέντους απείλησε για πρώτη φορά με την απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Αντρέα Πίρλο, με τον Νόιερ να βρίσκεται στη σωστή θέση και να αποκρούει με τις γροθιές.

Έξι λεπτά πριν από το τέλος του ημιχρόνου οι Βαυαροί απείλησαν και πάλι την εστία του Μπουφόν, όμως ο τερματοφύλακας της Γιούβε πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση μετά το σουτ από τον Αλάμπα. Το 0-0 παρέμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα για το πρώτο ημίχρονο με τις ελπίδες των “μπιανκονέρι” για το θαύμα να παραμένουν “ζωντανές”.

Στην επανάληψη οι ποδοσφαιριστές του Αντόνιο Κόντε μπήκαν εξίσου δυνατά με το πρώτο μέρος και στο 48′ έχασαν σπουδαία ευκαιρία με τον Κουαλιαρέλα, ο οποίος έκανε το σουτ όμως η μπάλα αφού βρήκε και το δεξί δοκάρι του Νόιερ, πέρασε άουτ.

Η Μπάγερν συνέχισε το παιχνίδι της χωρίς άγχος και το γκολ έμοιαζε να ήταν ζήτημα χρόνου. Στο 57′ οι ποδοσφαιριστές του Χάινκες έχασαν τη σημαντικότερη ευκαιρία στο ματς όταν η μπάλα μετά το εξαιρετικό σουτ του Ρόμπεν χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Μπουφόν.

Η μπάλα δεν έκανε το χατήρι στους φιλοξενούμενους, όμως οι Βαυαροί δεν πτοήθηκαν και έξι λεπτά αργότερα άνοιξαν το σκορ. Μετά από εκτέλεση φάουλ από δεξιά, ο Μαρτίνεθ έκανε την προβολή, ο Μπουφόν αντέδρασε εξαιρετικά όμως στη συνέχεια της φάσης ο Μάντζουκιτς με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα και έβαλε τέλος στα όποια όνειρα των Ιταλών.

Τα λεπτά κυλόύσαν και οι γηπεδούχοι έμοιαζαν να έχουν αποδεχτεί την μοίρα τους. Με τη συμπλήρωση 90 λεπτών η Μπάγερν πέτυχε και δεύτερο γκολ όταν σε ρυθμούς προπόνησης ο Νταβίντ Πιζάρο πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή, πλάσαρε ιδανικά τον Μπουφόν και έγραψε το τελικό 2-0.

Μπάγερν Μονάχου, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Ντόρτμουντ στα ημιτελικά του Champions League. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (12/04).

Οι συνθέσεις:

Μπάγερν Μονάχου (Γιουπ Χάινκες): Νόιερ, Λαμ, Φαν Μπούιτεν (λ.γ. 37’ Μπόατενγκ), Ντάντε, Αλάμπα, Χάβι Μαρτίνεθ, Σβαινστάιγκερ, Ρόμπεν, Μίλερ, Ριμπερί (80’ Γκουστάβο), Μάντζουκιτς (90’ Πιζάρο).

Στον πάγκο: Στάρκε, Ραφίνια, Σακίρι, Γκόμεζ

Γιουβέντους (Αντόνιο Κόντε): Μπουφόν, Μπαρτζάγκλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Παντόιν (69’ Ίσλα), Ασαμόα, Πογκμπά, Πίρλο, Μαρκίζιο (79’ Τζιακερίνι), Βούσινιτς, Κουαλιαρέλα (66’ Μάτρι)

Στον πάγκο: Στοράρι, Κάσερες, Ντε Τσέλιε, Πελούσο.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr