Home SPORTS NEWS Πρόκριση «Μπάρτσα» με δύο ισοπαλίες! (Video)

Πρόκριση «Μπάρτσα» με δύο ισοπαλίες! (Video)


Συγκλονιστική η Παρί στο Καμπ Νου εκμεταλλεύτηκε την απουσία του Μέσι και έφτασε σε σκορ πρόκρισης. Όταν μπήκε ο Μέσι τα πάντα άλλαξαν και η Μπαρτσελόνα πήρε μία αγχωτική πρόκριση (1-1).

Με τον Μέσι στον πάγκο η Παρί έμοιαζε διαστημική μπροστά στους ανήμπορους να δημιουργήσουν Καταλανούς. Είδε και αποείδε ο Βιλανόβα και έριξε το βαρύ πυροβολικό στο ματς. Το …κύμα Μέσι παρέσυρε όλη την Μπαρτσελόνα, η οποία σκόραρε με τον Πέδρο για να ισοφαρίσει το γκολ του Παστόρε. Καταπληκτική η Παρί έχασε στις λεπτομέρειες την πρόκριση με δύο ισοπαλίες και όπου «λεπτομέρειες» βάλτε το όνομα του …Θεού της Καταλωνίας! Ο Μέσι άλλαξε την εικόνα της Μπάρτσα, πρόσφερε σιγουριά στους συμπαίκτες του και έβγαλε τους μπλαουγκράνα από την δύσκολη θέση.

Γρίφος από Παρί

Άλλη ομάδα δίχως τον Μέσι η Μπαρτσελόνα στο πρώτο ημίχρονο. Με αυτή την επικεφαλίδα πορεύτηκαν οι Καταλανοί και ακολούθησαν οι Παριζιάνοι. Ναι μεν η Μπάρτσα είχε τις τελικές, αλλά αυτό επί της ουσίας δεν έλεγε τίποτα. Καλύτερος ο Ινιέστα στο κομμάτι δημιουργία, αλλά μέχρι εκεί. Η Παρί σε κάθε ευκαιρία έκανε αισθητή την παρουσία της στην κόντρα επίθεση. Τασουτ του Λούκας που σταμάτησε ο Βαλντέζ ήταν το καλύτερο ορτέβρ, πιστοποιώντας το αμφίρροπο της υπόθεσης. Δίχως να είναι παθητική η γαλλική ομάδα έθετε δισεπίλυτο γρίφο στους μπλαουγκράνα.

Ο Μέσι όμως ήταν στον πάγκο και με αυτό το δεδομένο οι Καταλανοί έπρεπε να ζήσουν ή να πεθάνουν. Ο Παστόρε βγήκε στην κόντρα στο 50′ και εκείνη την στιγμή έδειξε …θάνατο για τους γηπεδούχους. Στο αριστοτεχνικό πλασέ η μπάλα αναπάυτηκε στα δίχτυα του Βαλντέζ και η αλήθεια είναι ότι είχε πολλά κομμάτια να μαζέψει. Οι παριζιάνοι έφταναν στην γη της επαγγελίας. Είχαν πολλά …κομμάτια να μαζέψουν οι παίκτες του Βιλανόβα και στα αμέσως επόμενα λεπτά οι παίκτες οι Παριζιάνοι με φτερά στα πόδια απέιλησαν άλλες δύο φορές εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι η Μπαρτσα θέλησε …κλασσικά να κάνει κατηφορικό το Καμπ Νου.

Ο νόμος του Μέσι

Στο 61′ ήρθε καλή στιγμή με τον Άλβες να σουτάρει στα περιστέρια. Η Μπάρτσα άρχισε σιγά-σιγά να ξεμένει από έμπνευση. Ο Βιλανόβα δεν είχε άλλη επιλογή. Σήκωσε τον …Μεσία και τον έριξε στο ματς (62′). Οι Καταλανοί τον χρειάζονταν πιο πολύ από ποτέ.

Με την είσοδο του Αργεντινού σούπερ σταρ η Μπάρτσα πήρε τα πάνω της και έφτιαξε την πρώτη μεγάλη φάση με τον Πικέ να σουτάρει στα σώματα. Όχι ότι οι Γάλλοι κάθισαν με σταυρωμένα χέρια. Το μάτι του Παστόρε γυάλιζε. Συνέχιζαν την εφαρμογή της αλάνθαστης μεθόδου προβληματισμού της αντίπαλης άμυνας με τις αντεπιθέσεις.

Στο 71′ ο Πέδρο τίναξε τα δίχτυα του Σιρίγκου και η Μπάρτσα έκανε το καθοριστικό βήμα για την πρόκριση. «Τόνοι» άγχους πέταγαν μακριά από το Καμπ Νου. Ήταν το γκολ ανακούφισης, τέρμα που έφερνε την Μπάρτσα σε σκορ πρόκρισης. Παράλληλα έκοψε τον βήχα των φιλοξενούμενων.

Όπως ήταν φυσικό στο τέλος του ματς η Παρί θα τα έπαιζε όλα για όλα. Πάντως, παρά το λογικό άγχος των τελευταίων λεπτών για τους Καταλανούς η Παρί δεν απείλησε σοβαρά τη Μπαρτσελόνα. Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους Καταλανούς να πανηγυρίζουν μία μεγάλη πρόκριση με δύο ισοπαλίες, την πιο αγχωτική στο Τσάμπιονς Λιγκ εδώ και πολύ καιρό.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βίκτορ Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Αντριάνο (62′ Μπάρτρα), Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Πέδρο, Βίγια, Φάμπρεγκας (62′ Μέσι).

ΠΑΡΙ ΣΖ: Σίριγκου, Ζαλέ, Τιάγκο Σίλβα, Αλέξ, Μάξουελ, Βεράτι, Τιάγκο Μότα, Λούκας Μόουρα, Παστόρε, Λαβέτσι, Ιμπραχίμοβιτς.


Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr