Home TOP NEWS Επιθετικά σαν πρωταθλήτρια

Επιθετικά σαν πρωταθλήτρια

 


Αναζητώντας έναν ορατό στόχο για τη δυσκολία της τα τελευταία χρόνια να αναρριχηθεί στις ψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, παρακολουθώντας παράλληλα με απογοήτευση τις αδυναμίες της να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και την απόγνωση που υπάρχει από αυτήν ακριβώς τη διαπίστωση, μεγάλη μερίδα του κόσμου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ εξετράπη προς τους επιθετικούς της ομάδας. Το άγχος, όπως αναφέρθηκε και από τον προπονητή της, είναι η αιτία για την απουσία αυτοπεποίθησης στα τελευταία στάδια των αγώνων της, όπως έγινε δηλαδή και προχθές, στο Μακάρειο, κόντρα στη Δόξα.

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, GOAL.COM.CY

Τα θέματα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ όχι μόνο δεν αρχίζουν από την απουσία γκολ ή τις πολλές χαμένες ευκαιρίες που σπαταλά, αλλά είναι προϊόν ποιότητας ατομικών προσόντων στη μεσοαμυντική της γραμμή και απουσίας ικανής διαχείρισης, όταν οι ποδοσφαιριστές της δεν έχουν την μπάλα στα πόδια τους. Στερείται παιδείας «μάχιμης» συμπεριφοράς, επιθετικής άμυνας, έτσι ώστε να μειώνεται η ένταση, αγωνιστική αλλά και ψυχολογική στην πλευράς της.

Σανίδα σωτηρίας προς ευόδωση των στόχων της αποτελεί η μεσοεπιθετική της λειτουργία. Δεν είναι σχήμα λόγου, αλλά στατιστικό στοιχείο που φανερώνει την πληρότητα που έχει από την περσινή χρονιά, η οποία ήταν μια από τις χειρότερες της ιστορίας της. Κι όμως, η ΟΜΟΝΟΙΑ διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση από όλες τις ομάδες. Αν και απουσιάζει από τις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, αυτό που αναδεικνύει τις αδυναμίες της είναι η δυσκολία να κρατήσει ανέπαφη την εστία της. Επιθετικά από την έναρξη της περσινής περιόδου μέχρι και τον κυριακάτικό της αγώνα σκόραρε στους 44 από τους 48 αγώνες της. Καλύτερη επίδοση έχει η ΑΕΚ που δεν πανηγύρισε γκολ σε τρεις από τους 49 αγώνες της, ενώ ο Απόλλων που απέτυχε να σκοράρει σε τέσσερις αγώνες έδωσε τρεις λιγότερους (45) από την ΟΜΟΝΟΙΑ, χωρίς να υπολογίζουμε τον χθεσινό με τον Εθνικό. Το Αποέλ από την περσινή χρονιά δεν έβαλε γκολ σε πέντε (46 αγ.), η ΑΕΛ σε εννέα (48 αγ.) και η Ανόρθωση σε 15 (49 αγ.).

Το τελευταίο πράγμα που θα πρέπει να απασχολεί τον κ. Χριστοδούλου είναι οι χαμένες ευκαιρίες. Θα μπορούσε να έβαζε περισσότερα γκολ δεν λέω, ωστόσο, όταν σε μια περίοδο δύσκολη σπανίως δεν βάζει τέρμα, κάλλιστα η βαθμολογική της συγκομιδή θα ήταν σαφώς μεγαλύτερη αν έφτανε σε υποφερτά επίπεδα και η αμυντική της επίδοση.